Predsednik Hervardov Andrej Šiško po incidentu v tržaškem Narodnem domu: smo protifašisti, protinacisti in protikomunisti!

6

Potem, ko so famozni Hervardi prejšnji teden v Trstu v Narodnem domu predstavili knjigo Rusa Jurija Venelina Starodavni in današnji Slovenci (poglejte si video v Politikis TV), katere odgovorni urednik je predsednik Zveze domoljubnih društev Hervardi, Mariborčan Andrej Šiško, so se na ta dogodek zvrstili številni odzivi. Najbolj žolčno se je na ta najnovejši projekt Hervardov odzval tržaški zgodovinar Sandi Vouk, ki je dejal (vsaj po poročanju tednika Mladina): “Domoljubje, ki ga širijo Hervardi, je milo rečeno, nesprejemljivo za slehernega demokrata.”

Šiško je včeraj za Politikis povedal, da se na njihovi predstavitvi ni oglasil noben zgodovinar, je pa res, da je neka neznana oseba v predverju delila letake na katerih je pisalo: črni panter je zelo, zelo črn, kar naj bi pomenilo, da so Hervardi fašisti in rasisti. Šiško odgovarja: “To je popolni nesmisel. Mi smo že večkrat javno povedali, da smo protifašisti, protinacisti in protikomunisti. Mi nasprotujemo vsem trem totalitarizmom 20. stoletja, ki so vsi bili protislovenski.”

Andrej Šiško pravi, da smo na knjigo Starodavni in današnji Slovenci čakali 170 let, za kar so najbolj zaslužni ravno njegovi Hervardi, glede incidenta v Trstu pa meni, da je to zgolj provokacija z namenom očrnitve njihovega društva.

Št. komentarjev: 6
 1. Ponarejen Kraševec pravi

  UDBA je še vedno povsod prisotna.

 2. rexmundi pravi

  Moral bi biti proti globalisti. To je nevarneje kar je naštel! Globalizem bo uničil nacionalne države in uničil demokracijo in človekove pravice! In na koncu bodo globalisti depopulazirali prebivalstvo planeta na minimalac. Zato sedaj vlagajo velike napore, da bi vse ljudi na planetu ujeli v elektromagnetno kletko. Psihotronični nadzor, nadzor, napad, mučenje, pohabljanje s pomočjo satelitov in proti možganskega orožja. Eno od takih orožij je tudi pošiljanje preko junk-mail naslova na tvoj e -mail naslov.

 3. Rastko pravi

  Bravo Šiško, tako se govori. Takšna domoljubna društva, kot so Hervardi pomembno vplivajo na razumevanje prave slovenske zgodovine. Vouki pa so tako sami sebi vouki.

 4. Borut pravi

  Naj vsak, ki se ima za Slovenca dobro premisli o sebi in svojem razmišljanju ter se odloči kdo je ter kje živi. Bravo Šiško!!!

  Osti jarej!

 5. Marko pravi

  Prej sem bil mnenja da se Hervardi le še ena izpeljanka slabih, zgodovine nevednih društev …
  Pa očitno veste kaj delate in govorite. Le tako naprej.

 6. Janez pravi

  če bi bilo v “slovenskih” znanstvenikih in članih SAZU-ja vsaj odstotek “Šiška, bi “zgodovinska” izkrivlanja in laži že davno preminula in bi zgodovinska resnica bila postavlena na ogled “vrag-om in sosed-om, ki so nam (lažnivi) mejak-i”!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen