Janez Janša: pisanje Schneiderja je podobno izdelku Magnusa Berglunda, orožje pa ostajajo mokre sanje tranzicijske levice

13

Prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je danes znova zanikal, da bi bil vpleten v trgovino z orožjem, in trdi, da za novinarja Richarda Schneiderja (to knjigo je včeraj v združeni novinarski ataki zoper Janšo povzemal predvsem časnik Večer) in francosko-hrvaškega posrednika z orožjem Marina Tomulića sploh še ni slišal.

Pojasnilo Janeza Janše v zvezi s temi medijskimi natolcevanji objavljamo v celoti:

Orožje – mokre sanje tranzicijske levice.

Niti gospoda Tomuliča niti gospoda Richarda Schneiderja ne poznam niti do zadnjih zapisov v časopisih še nikoli nisem slišal zanju. G. Schneider svojih navedb ob pisanju knjige ni preverjal niti pri meni niti pri komurkoli drugemu, ki je bil v času osamosvojitve in po njej v Sloveniji odgovoren za promet in tranzit orožja ter vojaške opreme, kar spominja na nastajanje znanega izdelka Magnusa Berglunda in Blaža Zgage o Patriji. Navedbe g. Tomuliča, ki se nanašajo name, so čista izmišljotina.

Kot minister za obrambo sem bil eden od podpisnikov dovoljenj za promet in tranzit vojaške opreme in orožja in vsa tovrstna podpisana dovoljenja so še vedno v arhivu ministrstva za obrambo. Nikoli nisem bil osebno navzoč v Luki Koper, ko so oziroma naj bi pristajale ali se raztovarjale ladje z orožjem in vojaško opremo za obrambo Slovenije oz. za potrebe slovenske vojske (TO) ali za legalni tranzit. Za vsak tranzit orožja in vojaške opreme za potrebe Republike Hrvaške je moralo poleg ministrstva za notranje zadeve Slovenije in drugih pristojnih organov ustrezno soglasje podati tudi ministrstvo za obrambo sosednje države. Nikoli ni bilo nobenih povezav, ne posrednih ne neposrednih med slovensko in francosko vlado, o čemer naj bi pisala knjiga g. Schneiderja. Ta trditev je sicer za poznavalce tudi sicer malo verjetna, saj je jasno, da je francoska vlada v času razpadanja bivše SFRJ podpirala Srbijo in ne Hrvaške.

Obveščevalne službe so v nekaj primerih odkrile poskuse tranzita orožja in vojaške opreme mimo zakonitih poti in postopkov in vedno je bila sprožena preiskava. Epilogi pa so bili podobni kot v primeru odkritja nezakonitega skladišča orožja, streliva in minskoeksplozivnih sredstev na Mariborskem letališču leta 1993. Vpleteni v nezakonito trgovino so preko svojega vpliva v pravosodju poskrbeli, da ni nihče odgovarjal.

Pozivam vlado in ministrstvo za obrambo, naj umakneta oznake zaupnosti in objavita celovito poročilo o prometu in tranzitu orožja, ki je bilo leta 1993 narejeno na zahtevo takratnega predsednika vlade dr. Janeza Drnovška. V njem je obrazložena pravna podlaga za uvoz, izvoz in tranzit orožja, navedene so količine in cene kupljene in prodane opreme, priložena pa so mu tudi vsa izdana dovoljenja za obdobje, ko sem bil minister za obrambo. Kjub temu, da so številni politiki tranzicijske levice vse od njegovega nastanka skušali to poročilo na različne načine diskreditirati, ga še vedno ne želijo objaviti, saj podira njihove osnove za nenehne manipulacije, ki ob tem zadnjem valu postajajo že tragikomične. Predvsem pa se bojijo razprave o tem, zakaj je Slovenija leta 1991 sploh morala kupovati orožje oziroma zakaj je poražena komunistična oblast maja leta 1990 dopustila njeno razorožitev.

Janez Janša

Foto: Gregor Pohleven

Št. komentarjev: 13
 1. tutifruti pravi

  Schneiderja. Po priimku je omenjeni cionist. Sigurno je na spisku cionistične tajne službe MOSAD. Pol pa hitro pridemo do CIE, Združenimi narodi, DEA, FBA, Interpolom, belgijskimi in britanskimi tajnimi službami, organizaciji krščanskih skrajnežev, in rusko izraelskih mafijskih združb. Zdaj pa se hitro vprašajmo? V kakšnem svetu živimo! No, ne smemo pa pozabiti na velika skladišča starega orožja v državah nekdajnega Varšavskega sporazuma.

 2. jj pravi

  madona ste kreteni, kaj ste mislili, da bo jajčeglavec priznal?? hahahaha

 3. mudo moreno pravi

  Če je Schneider Žid, bo treba še preverit, čudno pa to ne bi bilo prav nič. Židovski agenti so odgovorni za vse večje prevrate, revolucije in vojne v Evropi.

 4. Boris Valenčič pravi

  Kot da bi govoril sam sebi! Janša nima s afero sicer nič. Že kdaj sem objavil na svojih straneh, da je ta afera PATRI le CIA-ška provokacija in namenjena militarizaciji Slovenije ter v prid in za promocijo Janeza Janše in da se vse prave institucije le izrablja v te namene pod CIA-ko taktirko:

  http://www.monarh.si/pok.htm

 5. mudo moreno pravi

  jj, ali si ponaredek originala ali si ponaredek tistih treh ponarejenih kvazi-umetnikov?

 6. verica pravi

  Kdor se pod temi komentarji skriva pod nickom jj je res en navadni bedak. Kaj naj prizna, kaj naj še dokaže. Ti jj dokaži, da nisi umsko prizadet in nehaj svinjati po tem portalu. Zgini na vest ali na 24ur pa tam pametuj, ščene rdeče.

 7. Ponarejen Kraševec pravi

  Verica, popolnoma soglašam s teboj. Kaj iščejo tukaj napol pismeni kreteni?

 8. Franc pravi

  Tukaj je pa dobro povedal. Odprite arhive, pa bomo videli, pri čem smo.

 9. Bato pravi

  Kdo je komu kaj kje koga in zakaj? Vse skupaj se zdi kot stara ameriška maratonska nadaljevanka “Dinastija”. Kaj smo res tako daleč zadaj? Slovenija ne potrebuje take demokracije, ki je zgolj ščit vladi, ampak poenoteno ljudstvo, ki se bo zavedalo, da samo z ukrepanjem lahko spremeni demokracijo v tako obliko, ki bo ščitila predvsem nižje sloje. Če bi šli vsi na ulice, bi se koalicija in opozicija v tesni navezi skupaj vozili v Patrijah, dokler jim ne bi zmanjkalo goriva in hrane. Pa se bomo potem lahko še za kaj drugega zanimali, ne samo za politiko.

 10. tutifruti pravi

  Freudov načak Edward Bernays, “oče stikov z javnostmi”, je učil, da novica nastane, ko “realnost počistimo v najpreprostejšo in do skrajnosti dramatizirano obliko, takšno, kakršna se najbolj prilega instinktom javnosti. Svetovalec za stike z javnostmi mora novice ustvarjati po meri svojih idej, ideje mora izluščiti in iz njih ustavrjati dogotke, da bodo lažje razumljive in da bodo pritegnile pozornost medijev.
  Torej to je univerzalna formula za vse prilike in primere. V tem so najbolj spretni agentje DNA in CIA, agentje DEA, ameriški senatorji in preiskovalci v OZN. Pri nas pa se tudi šlepajo.

 11. Matija pravi

  Pa kaj je s to vlado, da vlači ven take zgodbe, namesto da bi vladala? Ko se jim bo zgodila revolucija, jim več nobena afera patria, pa orožje na letališču ne bo pomagalo, leteli bodo z glavo naprej iz parlamenta in iz vlade.

 12. […] največje opozicijske stranke SDS Janez Janša se je že včeraj odzval na očitke Marina Tomulića, in njegove navedbe o podkupovanju označil za čiste izmišljotine. Danes pa spletni portal […]

 13. mudo moreno pravi

  No, zakaj je ta afera bila lansirana? Zato, da se trenutno noben ne ukvarja z nesposobno vlado. Ampak to je zatišje pred nevihto, spomladi bo pa zavrelo, da bodo bedaki vsi sam debel gledal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen