Maribor pridobil evropska sredstva za še en projekt – Maribor City Card

1

Mestna občina Maribor je v decembru 2010 pridobila evropska sredstva za nov projekt Maribor City Card.

Namen projekta Maribor City Card je razviti turistično kartico, ki bo vsem prihajajočim, tako domačim kot tujim turistom ponudila številne ugodnosti kot so: možnost brezplačne uporabe javnega prevoza, brezplačne ali znižane vstopnine v določene kulturne znamenitosti mesta (muzeji, galerije, grad, …) in številne popuste drugih ponudnikov turističnih, gostinskih in trgovskih storitev. Turistom bo izboljšala kakovost počitnic in jim dala možnost, da prihranijo denar in čas ter poglobijo svoje znanje o turistični destinaciji. Za turistično destinacijo pa predstavlja instrument, ki je zelo koristen za ustvarjanje celovite ponudbe, za spodbujanje sodelovanja med različnimi interesnimi skupinami, upravljanje turističnih tokov in upravljanje sezonskega vpliva turistov.

Projekt je vreden 233.250,00 EUR, od tega je 165.218,76 EUR financiranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt bo zaključen predvidoma decembra 2011.

Projekt zajema naslednje aktivnosti:

posnetek stanja in analiza okolja,
konceptualna zasnova City Card,
razvoj produkta,
pilotska izvedba City Card,
diseminacija rezultatov,
eksploatacija.

Projekt Maribor City Card je za mesto Maribor velika pridobitev, saj bo turistična kartica tako postala sodoben način za prikaz najboljšega, kar mesto lahko ponudi.

Kartice, ki jih poznajo že v večini evropskih mest, bodo zdaj na voljo tudi v štajerski prestolnici.

Število komentarjev: 1
  1. rexmundi pravi

    Kmalu boste dobili čip v lobanjo in kontrolo preko satelita in računalnika. Nikamor se ne boste mogli skriti. No, še prej bo banda sesula svetovni finančni sistem. O tem so se pogovarjali ministri financ in guvernerji glavnih bank skupine G-2o v St. Andrewsu na Škotskem. Banda mora samo še prepričat Ruse in Kitajce in vlade ostalih držav, da sodelujejo pri tem podlem umazanem načrtu. Torej če zarotnikom uspe ta banditski načrt nenadne devalvacije dolarja bodo s tem povzročili sesutje svetovnega finančnega sistema in s tem sesutje svetovnega gospodarstva. S tem svinskim načrtom hočejo Bilderbergi uvesti nov svetovni monetrani sistem. Taka težka kriza bi vplivala na ves svet, totalni kaos, vojne preko celega sveta… globalizacija je samo priprava za ta poguben načrt. In kateremu bo potem sploh še važno ogledovati si turistične znamenitosti mest. Potem bomo bežel iz hriba na hrib, čez drn in strn… Jebeš kartico. Dobili boste čip v lobanjo. Seveda tisti, ki bodo preživeli pekel, ki se nam obeta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen