Znani osnovnošolski ravnatelj Dušan Merc naj bi psoval svoje podrejene: “Mater, ti si prifuknjena!”

6

V Sloveniji znani ravnatelj osnovne šole Prule Dušan Merc, naj bi večkrat s primitivnim in žaljivim izrazoslovjem žalil svoje podrejene. Ena izmed žaljivk naj bi tudi bila: “Mater, ti si prifuknjena!”, ki jo je domnevno izrekel nekdanji knjižničarki na omenjeni osnovni šoli Kseniji Žmavc.

Žmavčevo naj bi Merc večkrat zmerjal in tudi pred ostalimi zaposlenimi ostro kritiziral njeno delo. Bivša knjižničarka pa naj ne bi bila edina žrtev tovrstnega mobinga, zato si je Merc že prislužil sodni pregon zaradi kaznivega dejanja zaradi kršitve človekovega dostojanstva z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic.

Napis “dobrodošli” na ljubljanski osnovni šoli Prule. A tam po besedah bivše knjižničarke Žmavčeve s strani ravnatelja Merca niso vsi dobrodošli.

Foto: osprule.si

Št. komentarjev: 6
 1. Rexmundi pravi

  Ja, treba je sedaj izvedeti kaj je naredila omenjena, da ji je dal tak pridevnk? S čim si je to zaslužila? Kakšno je bilo to njeno delo?

 2. Anakonda pravi

  Za tak način konverzacije ni nobene podlage. Imenovanega ravnatelja bi morali že davno odstraniti. Rad bi vedel, katera stranka ga ščiti. Zadeva zelo diši po levici, saj je njim vse dovoljeno.

 3. tutifruti pravi

  Predolgo je že ravnatelj. Moral ga bo zamenjati kakšen mlajši. Ali pa ima dosmrtni mandat? Pri nas je itak vse mogoče. Slovenija je nekaka Indija koromandija za take modele.

 4. mimi pravi

  Žal je v našem šolskem sistemu preveč učiteljev/ic , ki delajo kar se jim zahoče, ne upoštevajo pravilnikov, šikanirajo učence in to vse na tak nedokazljiv način, da jim nihče nič ne more. Je pa morala dotična učiteljica res delati zgago, da si je prislužila tak za ravnatelja neoukusen komentar. Ampak vsakega včasih mine potrpljenje. Merc je drugače ravnatelj s hrbtenico v takem in drugačnem sistemu in večina učiteljic z njegove šole govori o njem pohvalno.

 5. sara pravi

  ta knjižničarka je bila zelo prijazna vem ker sem na tej šolii

 6. sara pravi

  pa ravnatelj je tudi prijazen

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen