Türk po poti Zalarja: Janša ne more sodelovati v političnih razpravah?!

20

Kljub temperaturam, ki so močno pod lediščem, pa je na domačem političnem prizorišču še kako vroče. Prvi val ogorčenja je v vrstah aktualne koalicije sprožil predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša, ko je dejal, da se vladna koalicija in njeno ozadje pripravljata na čas, v katerem se bodo morali  še bolj nasloniti na represijo. To dejstvo so po Janševih navedbah še kako kaže z imenovanjem Branka Masleše in Zvonka Fišerja na vrh sodstva in tožilstva.

Na te besede se je v Sobotni prilogi Dela odzval predsednik države dr. Danilo Türk in dejal, da  gre za preusmerjanje pozornosti nekoga, ki je obtožen resnih kaznivih dejanj v zvezi s korupcijo (Türk dejansko pri tej dikciji sledi pravosodnemu ministru Alešu Zalarju, ki je Janšo primerjal celo s priprtim Ivom Sanadarjem). Türk še meni, da se bi se v bolj razvitih demokratičnih državah politik (smešno; Türk torej sam predstavlja domnevno demokratično nerazvito Slovenijo), zoper katerega teče kazenski postopek, moral izločiti iz političnih razprav.

Ob tem se poraja vprašanje, če je predsednik Türk pozabil na temeljno načelo pravne države, ki pravi, da je nedolžen vsak, dokler mu ni dokazana krivda. Po mnenju SDS-a, Türk s svojimi izjavami le še krepi miselnost komunističnega sistema, v katerem so bile kršene temeljne človekove pravice, v katerem so ljudje izginjali iz javnega življenja ter jim je bila brez sodnih obravnav odvzeta prostost ali življenje.

Pri največji opozicijski stranki še menijo, da predsednik države dr. Danilo Türk s svojimi dejanji za slovensko demokracijo ni naredil nič, kaj šele, da bi jo razvijal. Prej nasprotno, s svojimi dejanji soglaša z metodami in delovanjem v Evropi odpravljenih totalitarnih režimov, s tem, ko z državnimi odlikovanji nagrajuje visoke funkcionarje represivnih organov bivšega totalitarnega sistema.

Ali predsednik Türk ne verjame v temeljno načelo pravne države, ki govori o presumpciji nedolžnosti?

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 20
 1. hors pravi

  Čakam, kdaj bo Turk d. zahteval od ustavnega sodišča, da ukine opozicijo.

 2. mudo moreno pravi

  Bravo Tirek,bil si in ostajaš drugorazredni politik. Tudi ferkelc od Vasilke ti ne more pomagat.

 3. tutifruti pravi

  Kako naj tale podkupljeni od strani Bilderbergov razlaga temeljno načelo “pravne” države. Biderbergi itak nameravajo demokracijo uničit in s tem vse državljanske pravice po celem planetu. V tej demokraciji, ki drvi proti nam ne bo izbire, kajti’ v idealnem svetu bo spoštovanje obvezujočih razsodb Svetovnega sodišča pred pogoj za članstvo v Združrnih narodih’. Če boste oporečnik ali upornik kakršne koli vrste – razbojnik v naši Novi globalni vasi – si dobro zapomnite: ‘Lahko boste bežali, toda skriti se ne boste mogli.’ V prihajajočim Četrtem rajhu bodo Združeni narodi nadzorovali in vsiljevali pokornost v slehernem kotičku planeta. Tuerek tako nestrpno govori, ne more počakat. Bohve kakšno vlogo so mu že dodelili v na novo nastajajočih ZN?

 4. HUGO pravi

  ——– ” da se bi se v bolj razvitih demokratičnih državah politik, zoper katerega teče kazenski postopek, moral izločiti iz političnih razprav. “———-

  V bolj razvitih demokratičnih državah se tudi izločijo “TAJKUNI” ter .t.i TOP MANAGERI, ki puščajo za seboj več sto miljionsko škodo, pijani vozniki ki povzročaju smrt osebe, podjetniki ki leta ne poravnajo prispevke, podjetniki ki si lastijo zbran denar za sodelavca, in še , in še, in še, …
  Izgleda da je pri nas vse v riti. V riti domačega ljublenčka.

 5. frančesko pravi

  TURKEC POJDI V IRAN TAM SPADAŠ,NISI NAREDIL NIČ ZA DRŽAVO TEM VEČ
  POVELIČUJEŠ AGRESORJE.JANŠI NE SEŽEŠ NITI DO KOLEN.TI BI MORAL BITI
  KAZENSKO PREGANJAN;ZARADI ŠKODLJIVIH DEL ZA DRŽAVO.
  POJDI V MARIBOR ZA SMETARJA.

 6. Tito pravi

  Turčin, če ti pa v Iranu ni všeč, lahko greš tudi v Severno Korejo.

 7. falcon pravi

  Drugorazredni&Co dobivajo živčne zlome ob sami omembi g. JJ. Kaj bi rekel? Slaba komunistična vest in preteklost jih močno preganja. Vidijo, da jih je Evropa spregledala in da lahko prosperirajo samo še v Soveniji (ali pa v Belorusiji, S.Koreji) in še tu jim je čas odmerjen. Leto 2012 se nezadržno bliža.

 8. tutifruti pravi

  Tuerek pa je po anketah najbolj popularen politik v Sloveniji? Mogoče kdo ve s čim se ukvarja? Seveda, če ni to strogo zaupno ali vojaška skrivnost.
  Ampak to je kot bi hotel združiti dva kosa urana. Ko sta si dovoj blizu, se začneta prekrivati njuni nevtronski polji in začne se počasna jedrska reakcija, zaradi katere se oba kosa urana zaačneta v trenutku segrevati. Ko ju poskušaš združiti, se torej takoj pregrejeta, stalita in izparita. Zato jih nikoli ne da združiti, saj takoj oba isparita, še preden pride do fizičnega stika med njima.

 9. prlek pravi

  A, SPLOH OBSTAJA DEMOKRACIJA . JE NI JE SAMO BESEDA ZA KATERO JE ENA VELIKA TEMA. NEKATERI MISLIJO DA JO IMAJO V USA, SE MOTIJO. TO JE DRŽAVA , KATERA SE SKRIVA ZA BESEDO DEMOKRACIJA . BLEF.

 10. janez pa ne j.j. pravi

  v vsaki normalni državi bi politik osumljen zaradi takih stvari sam odstopil dokler bi se stvari ne razčistile. Pri nas pa bog ne daj, nekateri so zaščiteni in izven vsakih kritik, tako kot nekoč. Pa s nam res vrača partijska vladavina.

 11. modusvivendi pravi

  Ah morate razumeti nervozo predsednika, saj njegovi sponzuraši na levici izgubljajo na vseh nivojih, državo pa so spravili na kant.
  Da bi nekdo prepovedal svobodo govora in izražanja, ki je zapisana v ustavi in ta nekdo je celo pravnik, pa ima take diktatorske težnje, je nenormalno in skrb zbujajoče, da tako misli nekdo, ki je predsednik države. Za razvite demokracije ni značilno, da nekomu odvzameš pravico do izražanja.
  Türk bo vedno ostal kurirček partijske Tomšič. Ni čudno, da so ga nagnali iz OZN. On ne bo nikoli predsednik vseh, se tudi ne trudi. On zagovarja oblast in ne ljudi, zagovarja lažnive politike (to je le napaka), zagovarja tiste, ki imajo kapital, oblast in moč in ne male ljudi.
  Türka pa lahko vprašamo:
  Ali jez načilno za razvite demokracije, da predsednik države odlikuje z državnimi odlikovanji bivše šefe udbe,
  da na veliko zapravlja naš davkoplačevalski denar in se obnaša kot monarh in snob (90000 evrov za obisk v Bosno),
  da zagovarja nekatere politike, ki lažejo z izgovorom, da gre zgolj za napako, drugi bi se pa morali zaradi domnev kar odstraniti,
  da žrtve totalitarizma označi za drugirazredna tema,
  etc.

 12. modusvivendi pravi

  Pri nas velja, da si nedolžen dokler se ti ne dokaže drugače.Oziroma to očitno velja zgolj za nekatere.

  Saj Zidar je tudi v nekih sodnih postopkih, pa mu ta vlada rihta posle v Libiji in celo zakonodajo bodo spremenili, da bo Zidar dobil poroštva (to bo naš davkoplačevalski denar).

 13. Goran pravi

  Türk je tipičen primer apartčika na predsedniški funkciji, ki pleše tako kot hoče sedanja vlada tranzicijske levice. Žalostno je, da takšne izjave daje doktor pravnih znanosti. Se vidi, da je spran kot vsi ostali, ki so jim posipali glavo z rdečim pralnim praškom.

 14. alan. k pravi

  Povsem drugorazredno razmišljanje.

 15. Wanda pravi

  He, he, alan. k, good one 🙂
  Türk je le še enkrat več dokazal, da ni predsednik vseh Slovencev, kaj šele, da bi bil neodvisen in distanciran predsednik v kontekstu dnevne in siceršnje politike.

 16. rexmundi pravi

  Pa kaj dela tale Tuerk? Do danes še nisem nikjer zasledil kaj res počne? Igrat statista pa res ni neko delo.

 17. Minovak pravi

  V Ameriki gredo taki ljudje v Guantanamo, ker samo tja sodijo. Biti komunist in izvajati represijo je najhujši zločin vsega časa. Ker imam VSE komuniste za zločince, bi jih morali z ustavo prepovedati za vedno. Toliko škode in zločinov , kakor so jih naredili ti ljudje, ne pomni zgodovina. Kaj hudiča je še tem par Slovencem, ki to sodrgo zagovarjajo? No ja, kriminalci in zločinci so vedno pri istem koritu. Te, ki jih moramo pa sedaj gledati, je potrebno nemudoma nesti iz parlamenta in jim hitro soditi. Tu bi izjemoma uvedel smrtno kazen. Poželi bi veliko odobravanje.

 18. Anakonda pravi

  Dobro povedano Minovak! Na tvoji strani smo!!!

 19. zizi pravi

  Pa kje ste bili razni Turki,Pahorji,Zalarji.Golubiči,Kresalovi…..i.t.d.,ko se je osvobajala SLOVENIJA,ko je pokalo na različnih krajih SLOVENIJE,KO SE JE OSAMOSVAJALA SLOVENIJA,NIKJER VAS NI BILO in sedaj boste prav vi,ki ste se takrat skrivali kot podgane,tvorcem NAŠE SLOVENIJE PREPOVEDALI SODELOVATI PRI POLITIČNIH RAZPRAVAH,VI,KI STE PRIPELJALI SLOVENIJO
  TAM,KJER JE BILA PRED 20 LETI IN ŠE NAZAJ,V BEDO,V PROPAD,KAKO VAS NI SRAM GLEDATI LJUDSTVU V OČI IN JIM LAGATI……….

 20. murenček pravi

  Mi je veliko lažje, ko vidim resno “zaskrbljenost” bivšega uradnika ZN, kako skrbi za našo Ljubo Slovenijo. Same sline, sline in še enkrat sline. Prihaja, prihaja čas-pa ne čas Božičnega miru-ampak tisti, ki vas žre in muči do onemoglosti. Prav je tako, še premalo! Mi bomo zdržali, vam pa ne kaže najbolje, kajne?! Ha, to bo še luštno, ko bo začelo kompanijo odnašati…!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen