Razsipni slovenski premier: v Sloveniji “špara” pri kavicah, v Bruslju pa nočuje v prestižnem Conrad hotelu?!

12

Slovenski premier Borut Pahor se danes mudi v Bruslju. Tja je že včeraj prišel na dvodnevno srečanje voditeljev Evropske unije, kjer so se oz. se bodo predvsem pogovarjali o spremembi lizbonske pogodbe in o proračunu unije. Po naših informacijah naj bi Pahor nočeval v Conrad hotelu, ki je eden najdražjih v Bruslju. V hotelu, ki je pozicioniran v centru mesta na aveniji Lousie, stane nočitev z zajtrkom v najskromnejši enoposteljni sobi 200 evrov, cene pa nato poskočijo vse do 4.500 evrov za luksuzne suite.

Težko je sicer verjeti, da si je Pahor izbral “najcenejšo” sobo, ki nima niti interneta in na voljo jutranjega časopisja, zato smo na vlado že naslovili vprašanje, kje in za koliko ter na čigave stroške se je Pahor tokrat namestil v Bruslju. Spomnimo: Pahor je svojo vladavino začel s famoznim “šparanjem” pri kavicah (ki jo je sebi in najožjim sodelavcem sam plačeval), kot kaže sedaj pa se v tujini kaj hitro spozabi in začne živeti na precej veliki nogi in to domnevno na račun slovenskih davkoplačevalcev.

Borut Pahor v dilemi: kje naj varčuje – pri eni kavici ali pri enoposteljni bruseljski sobi?

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 12
 1. Rado pravi

  Šparati je sicer treba,
  a včasih za izbiro takšnega hotela stojijo tudi strateški interesi. Tudi drugi državniki najbrž stanujejo tam in je torej veliko priložnosti za neformalna srečanja. Torej tudi za uveljavljanje slovenskih interesov.
  Slovenski interesi so pač vredni takšne cene. To ne bi smelo biti vprašanje.

 2. admin pravi

  Zopet se je razkrinkala manipulatorska sposobnost teh kvazi levičarjev.

 3. modusvivendi pravi

  Rado, veš da si patetičen in se mi že smiliš pri kretenskih izgovorih, ki si jih izmisliš, da braniš v slovenski zgodovini najbolj nesposobnega premiera vseh časov. Strateški interesi!? Ha ha ha. Si me pa nasmejal. No, upam, da nas Borat ne bo spet za kakšen fototermin s kakšnim tujim politikom prodal za pest riža.

 4. Rado pravi

  Modusvivendi,
  čemu stresaš ogenj in žveplo? Glede Pahorja in njegove nesposbnosti sva istih misli. Če bi kliknil na moj blog, bi našel kar nekaj kritičnih zapisov na njegov rovaš.

  Če pa ne veš, kako gredo srečanja v diplomatski praksi je pa to problem tvoje nevednosti. Protokol dostikrat ne dovoljuje srečanj. Takšne priložnosti so pa odlične možnosti za kakšen hiter neformalen dogovor na katerega bi moral čakati tudi leto. Pa še dražje je.
  O bog Modusvivendi, kakšna negativna čustva te poganjajo. Daj vendar še kakšno priložnost razumu.

 5. Petr pravi

  Zanima me, kaj pa sploh počne ta komunistični analfabet med zahodnimi državniki? On spada samo na Balkan.

 6. tutifruti pravi

  Ko gredo Bilderbergi vsako leto na svoja nič več skrivna sestankovanja v najdražjih hotelih in stran od oči prevarane množice in za varovanje zapravijo več deset miljonov dolarjev in nato pijejo vina po 1000 dolarjev za flašo, igrajo golf, jahajo in se tako ali drugače zabavajo in nam pišejo usodo za naslednje leto ali malo dlje. Dobr, cilj teh ljudi je imperij, in globalizacija ni nič drugega kot kot nova oblka imperija: ukinjanje nacionalnih držav in svoboščin, ukinjanje svoboščin posameznika in nastanek Svetovne družbe d.d. Seveda Bilderbergi za svoja srečanja nič ne plačajo iz svojega žepa. Vse plačajo davkoplačevalci.

 7. modusvivendi pravi

  Rado, od kdaj si pa ti strokovnjak za dipomacijo? Kakšne reference pa imaš?
  Nisem vedel, da je dipomatski uspeh odvisen od tega v katerem hotelu si nastanjen. Naš Borat tako in tako hodi samo po Bakanu in tistemu diktatorju v Libijo.
  Mene ne poganjajo nobena negativna čustva, kvečjemu obratno, saj me v dobro voljo spravijo npr. tvoje slaboumnosti in patetika.

  “Če pa ne veš, kako gredo srečanja v diplomatski praksi je pa to problem tvoje nevednosti. Protokol dostikrat ne dovoljuje srečanj. Takšne priložnosti so pa odlične možnosti za kakšen hiter neformalen dogovor na katerega bi moral čakati tudi leto. Pa še dražje je.”

  Rado hahaha. Bom cel vikend dobre volje. Vse to je odvisno od sposobnosti voditelja in njegovih sodelavcev, ne pa od kao tega v katerem hotelu spiš. Neformalni dogovor lahko poteka v vsakem primeru, vprašanje je samo kako zna to posameznik izkoristiti. O sveta preproščina Rade, pojdi te tvoje naivne zgodbice raje razlagati kakšnemu tebi podobnemu slaboumnežu.

 8. tutifruti pravi

  Borata je Šanec Boroso pohvalil, zradi pokojninske reforme. No, vidite Bilderbergi ga bodo mogoče za to povabili od ene od svojih votlin preživetja. No oni jih imenujejo podzemne baze. Na ozemlju Združenih držav jih je 129, no lahko so zgradili kakšno dodatno? Povprečna globina teh baz je okoli 1,5 km ena meri kakih 6,8 do 10 kubičnih kilometrov. Dobro, ne bo mu treba preko Atlantika, tudi v EU je nekaj takih podzemnih baz za elito, ko bo zagustilo in se bodo podgane tam poskrile.

 9. Anakonda pravi

  Saj Borata še Balkanci ne fučkajo. S tem Balkance ne jemljem negativno, samo kot ozemlje nasplošno. Se še spominjate njegove konference z Srbi in Šiptarji iz Kosova? Šiptarji so sicer prišli, verjetno so ciljali na poceni človeške organe, a Srbov ni bilo.

 10. Petr pravi

  Komunistični blefer hodi na taka srečanja, ker smo pač v EU. Nismo pa še doživeli, da bi njega ali sluzastega Turka kakšna zahodna država povabila na uradni državniški obisk:- njun “domet” je samo Balkan ,Libija ali mogoče še kakšna Turčija.

 11. Pametnjakovič pravi

  Ne bodite žaljivi v tem hotelu ima veze, saj je tesen prijatelj ( intimen ) ČISTILCA OKEN omenjenega hotela in je prespal zastonj kar v njegovi sobici. Sta si pa zjutraj oba res privoščila vsak svojo kavico na račun Slovenskih davkoplačevalcev. Pa zdaj boste obmolknili !!!

 12. […] konec prejšnjega tedna razkril, da se je predsednik slovenske vlade Borut Pahor mudil v Bruslju, kjer naj bi nočeval v enem izmed najdražjih bruseljskih hotelov. Sedaj se je izkazalo, da je temu res tako. Iz njegovega kabineta smo namreč prejeli naslednje […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen