Razkrivamo: Borutu Pahorju slovenski davkoplačevalci častimo nočevanje v Bruslju za 274 evrov na noč!

15

Politikis je konec prejšnjega tedna razkril, da se je predsednik slovenske vlade Borut Pahor mudil v Bruslju, kjer naj bi nočeval v enem izmed najdražjih bruseljskih hotelov, v katerem najdražje sobe stanejo tudi 4.500 evrov. Sedaj se je izkazalo, da je temu res tako in da se to dogaja konstantno. Iz kabineta predsednika vlade smo namreč prejeli naslednje spročilo:

Predsednik vlade Borut Pahor je z delegacijo prenočil le eno noč v hotelu Conrad, saj ima stalno predstavništvo RS v Bruslju z omenjenim hotelom sklenjeno tudi pogodbo, v kateri so opredeljeni tudi popusti za nočitve. Premier Pahor ima enako sobo kot ostali člani delegacije in nočitev (po pogodbi) znese 274€ z zajtrkom in vsemi taksami hotela.

Res je, da Pahor in člani njegove delagacije na svojih bruseljskih potovanjih ne spijo v najdražjih sobah tega prestižnega hotela (kar bi seveda bil prvovrstni škandal), a po drugi strani se zdi, da je petzvezdični hotel Conrad že v štartu zgrešena izbira za nočevanje slovenskih političnih funkcionarjev. Ne samo, da je tudi 274 evrov (in to s popustom! – redna cena t.i. “classic 1 king bed room” ponudbe v Conradu znaša 294 evrov) ogromno denarja za eno nočitev z zajtrkom, potrebno se je zavedati, da se Slovenija še vedno nahaja v globoki gospodarski krizi, aktualni predsednik slovenske vlade pa je sam na veliko govoril o zategovanju pasu na vse področjih ter za lasten primer dajal ne preveč resen zgled pri “šparanju s kavicami”.

In nenazadnje: člani prejšnje vladne garniture so v Bruslju spali tudi v pol cenejših hotelih kot Pahor in njegova ekipa, pa je takrat Slovenija bila v precej bolj rožnatem gospodarskem položaju kot danes…

Cenik storitev bruseljskega Condrad hotela si lahko pogledate na tem spletnem mestu.

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor in vodja slovenske diplomacije Samuel Žbogar ter člani njunih delegacij na svojih poteh v Bruslju nočujejo v prestižnem bruseljskem Conrad hotelu.

Foto: Borut Peterlin/Mladina

 

Št. komentarjev: 15
 1. brdavs pravi

  Meni pa še od zaslužene pokojnine ,ki jo dobivam za dolgoletno delo ukrade 25% .Svinjarija.

 2. Tanja pravi

  Se nič ne čudim. Komunisti so vedno bili znani po tem, da so radi zapravljali in nič ustvarjali. To pa se je vedno počelo na plečih drugih (so)državljanov.

 3. kinky tone pravi

  Tako je prav. Predsednik vlade ne more v hostlu spat!

 4. kinky tone pravi

  Kje ljudje vidijo komuniste me čudi iz dneva v dan.

 5. anton pravi

  hvala raziskovalnim novinarjem, da so tako prodorni, da razkrivajo tovrstne prestiže zapravljalcev.
  jaz se nič ne čudim, kdo je pokvarjen je pač pokvarjen.
  KDAJ PA JE ŠE RDEČI v celotni zgodovini SKRBEL ZA Slovenčka – za tujca skrbi zaradi LAŽNE svoje PROMOCIJE – ZA grka + irca JA – POMAGAT pa nikakor slovenčku !!!
  rdeči bi morali biti tam, kamor so POŠTENE in PRIDNE slovenčke pošiljali v jugoslovanski zgodovini !!!

 6. rexmundi pravi

  Vsi penzjonisti v tožbo proti takim razbojnikom. Je kdo v Sloveniji trenutno sposoben to izpeljati? Pezdir ima drugo nalogo. Je še kakšen njemu podoben?
  Kaj vse bo slovenski davkoplačevalac v kratkem ša palčati. Na konc mu bo ostalo golo življenje. S tem pa ne bo vedel kaj naj potem naredi? Kaj bo rdeča karmarila naredila v kratkem? V načrtu, ki se že izvaja je, padec dolarja.
  Na sestanku junija 2009 v Jekaterinburgu v Rusiji so svetovni voditelji, kot so kitajski predsednik Hu Jintao, ruski predsednik Dmitrij Medvedev in drugi voditelji šestih držav članic Šangajske organizacije za skupno sodelovanje naredili prvi formalni korak za zamenjavo dolarja kot valute, ki se drži kot svetovna rezerva. Formiranje te nove valute bo največji monetarni potres od Druge svetovne vojne. Kitajska se je tako vključila v pogovore s Brazilijo, Malezijo,da se dogovorijo o trgovini s juanom, kitajski denar, Rusija je obljubila da bo trgovala v rubljih in drugim lokalnim denarjem. Tudi devet, držav latinskeamerike se je strinjalo, da bodo uvedle novo regionalno valuto (sucre, to je kratica od sistema unico de compnesacio regional) cilj je tako zmanjšati trgovanje s dolarji. Države članice “Bolivarske alternative za narode naše Amerike” (ALBA), levo usmerjen blok, ki ga je osnoval venezuelski predsednik Hugo Chavez, se je sestal v Boliviji kjer so obljubili, da bodo nadaljevali s pripravami za uvedbo nove valute za medsebojno trgovino. Sucre bi se tako moral pojaviti v nepapirni obliki v začetku lata 2011. Države članice ALBE-e so Venezuela, Bolivija, Kuba, Ekvador, Nikaragva, Dominikanska republika, Sv. Vincent, in Granada, Antigva in Barbuda. Dolar gre v franže in z njim tudi evro. Reši se kdor se more.

 7. rexmundi pravi

  …Ha, Združenim državam so prepovedali sodelovanje na teh sestankih. Čwe jim to uspe bo dolar dramatično padel, acena uvoza posebno nafte, bo skočila do neba, a obresti bodo šle v nebo…
  Kja naši rdeči miškolini nameravajo narediti, ko se to uresniči?

 8. Tadej pravi

  Ne vem no, tisti, ki hodimo malo po svetu in ne spimo ravno v nekih hostlih in BB-jih vemo, da je 300 evrov orto drago prenočevanje, ki si ga lahko privoščijo samo precej situirani ljudje. Za takšen denar lahko spite že v dunajskem Sacherju ali pa v kakšnem ženevskem hotelu. Vsekakor je sramotno, da se takšnega luksuza v tujini gre naš predsednik vlade, ki se v Sloveniji izdaja za akseketa, ki se naokoli vozi s katrco.

 9. rexmundi pravi

  Ja. Koliko bo to leta 2011 zneslo v juanu, rublju in sucreu? Dolar in evro bosta kmalu v muzeju novejže zgodovine, pa še kaj zraven.

 10. borc pravi

  nej se pahorček vpraša, kolk je to dnarja. en slovenček ima ta dnar za 20 dni za prehrant celo familjo. treba ga je res zrušit vključno z njegovo bando.

 11. borc pravi

  na slik se drži za nos, da se ne voha k smrdi po gnoju

 12. rexmundi pravi

  Zunajni minister mu ga spohal. Ha, kdor ga zavoha ta ga spoha.

  Rdeči miškolini! Rusija, Kitajska, Indija in Brazilija vodi države, ki iščejo alternativni sistem trgovanja. No, o tem ne najdeš nobenih novic v Združenih državah in v EU. No, nekaj je bilo objavljeno kot neodvisno pisanje v londonskem Financial Timesu. Do zdaj to ni bilo javno. Še pred novim letom se bodo spet sestali Rusija, Kitajska, Indija in Brazilija Iran pa bo kot opazovalec. Vse to nam daje signal, da tudi druge države mrzlično iščejo alternativo za dolar in evro, ki ne bo mogel prevzeti mesto dosedajnega dolarja kot svetovno valuto.
  Dočim Washingtonovci pumpajo z dolarki Brazilijo in Kitajsko ter druge države kjer nastajajo nova tržišča. Kot sedaj stvari sedaj stojijo, te države rasprodajajo svoje tovarne in resurse za bagatelo – ker taki dolarji porabljeni za nakup končajo v njihovih lokalnih bankah, ki dolarje reciklirajo v ameriške obveznice, ali za odkup dolgov v evrih, ki strmo izgublja na vrednosti. Cilj vsega tega je, da ta pritisk konča povojno ero “svobodnega pretoka kapitala” in da se uvede stroga kontrola. Vse take razprave in alternativne predloge sedajnemu stanju pa uspešno zavirajo, ameriški in evropski mediji.
  No vidite. Za vas prenesel od študenstkih raziskovalcev: Nicole Fetcher (Sonoma State University), Krystal Aleksander (Indian River State College), Bridgette Grillo (Sonoma State University)
  Dober tek.

 13. poslanik pravi

  pa borči je pravi amater proti zalarju, poglejte račune na ministrstvu za pravosodnje.

 14. svarun pravi

  Pa tudi Ruplove račune,bi bilo potrebno pregledati.Ne pozabite,da je tudi Rupel bivši komunist. ha ha ha komunist… Tako ga je komunistični sistem “zmatral” , da je njegova žena Meta “letala ” z metlo.ha ha ha….

 15. rexmundi pravi

  Upreti se s vsemi sredstvi, zbežati ali umreti

  To so edine tri možne rešitve za posameznega pripadnika slovenskega naroda, ki ne spada v krog približno do 20 odstotkov privilegirancev v državi, da se bomo rešili trpljenja zaradi tiranije, ki jo politična elita (ki ima v tem trenutku absolutno politično in institucionalno oblast v svojih rokah) s pomočjo institucij države izvaja nad nami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen