Mladina: Pahor s svojim nosom v Obamini zadnjici

34

Levosučno orientirani tednik Mladina je danes presenetil in je na svojo naslovko tiskane edicije uvrstil izvrstno fotomontažo golega Boruta Pahorja, kako s svojim nosom tiči prav tako v goli zadnjici ameriškega predsednika Baracka Obama. Namesto WikiLeaks je Mladina na svojo naslovnico raje napisala Wikilicks; slednji besedni konstrukt pa pomeni, vsaj drugi del te skovanke, lizanje. Torej, Pahor liže zadnjico Obami, da bi z njim dobil 20 minut fototermina.

Seveda bi bilo utopično pričakovati, da se Mladina ob tem ne bi spomnila še politične desnice v Sloveniji in Pahorja vsaj malo vzela pod svojo medijsko zaščito, saj je pod naslov Wikilicks zapisala: “Pahor se lahko tolaži le s tem, da nič od tega, kar je ponujal v zameno za slikanje z Obamo, še ni postalo meso – prejšnji premieri in zunanji ministri morda te sreče ne bodo imeli. Kdo ve, kaj so Ameriki dali v zameno za obisk Busha?”

Mladinine insinuacije so seveda smešne. Prvak opozicije Janez Janša, ki je kot premier v Sloveniji gostil ameriškega predsednika Georga W. Busha, je namreč ob izbruhu afere Wikileaks depeša že povedal, da on ni rabil nikogar prositi ali pa trgovati s čimerkoli, da bi lahko prišel do prvega moža ameriške administracije. Spomnimo kar je pred dnevi dejal Janša: “Lahko pa zagotavljam, da nekih trgovanj v smislu, kot lahko preberemo v tej depeši, v času našega mandata ni bilo. Mi smo dobili termine za srečanje z ameriškim predsednikom brez kakšnih posebnih problemov, na podlagi vabila, poleg tega pa nisem samo jaz obiskal ameriškega predsednika, ampak je tudi on obiskal Slovenijo.”

Mimogrede, Janša se je v teh dnevih že sestal z novim ameriški veleposlanikom Jospehom A. Mussomelijem, a za razliko od Pahorja je Janša to storil transparentno, v našem hramu demokracije, v poslanski skupini SDS. Šlo je seveda za vljudnostni oz. za t.i. spoznavni obisk Mussomelija ob nastopu njegovega službovanja v Sloveniji, Janša pa z njim ni govoril o razkritjih WikiLeaksa. Mussomeli se je z Janšo pogovorjal predvsem o odnosih med državama ter o dogajanju v EU.

Ali res vsem “prihaja” na Obamo? Ali pa je to v Sloveniji uvedla predvsem Pahorjeva vladajoča garnitura?

Foto: printscreen Mladina.si

Št. komentarjev: 34
 1. brdavs pravi

  Kje ste komunisti ,da ga boste izvlekli iz dupeta ??

 2. silver pravi

  ME PRAV ZANIMA KDO PLAČUJE DIMSI-RUPSIJA,MOGOČE GLANZKOPF JJ TO VE?

 3. Ponarejen Kraševec pravi

  @silver, če že uporabljaš tujke, potem si vzemi toliko časa, da pogledaš kako se pravilno piše. Takole pa le smešiš samega sebe.
  Sicer pa se na tvojem mestu ne bi norčeval iz pleše. Bolje je imeti pravo stvar v glavi, kakor pa na glavi.

 4. silver pravi

  @kraševec : ALI SI MISLIL NA LETALIŠČE , KJER PRISTAJAJO SOVE UHARICE?
  SOVA , SOOOVA…

 5. silver pravi

  @Ponarejen kraševec : Če bi ti vedel koliko so PRAVI kraševci pretrpeli zaradi fašizma,ki ga v Sloveniji pooseblja JJ in RKC (klerofašizem) se , če je v tebi vsaj malo človeka , ne bi nikdar več oglasil in smešil.Če pa si njihov boš pa še naprej lajal.V JJ-jjevi betitci pa tako in tako ni nič pameti. Kakšno izobrazbo ima? Žaljivo za KRAŠEVCE pa je,da to prazno betico od zunaj in od znotraj,hodi razkazovat na KRAS.

 6. .anc pravi

  smešno je le to, da marsikdo res verjame da jajček pa ni duše prodal za bushev obisk, hehehehe

 7. megi pravi

  Smešno, kako hitro ven vlečejo rdeči možganski plombiranci JJ.
  Dejstvo je, da Ameri ne marajo sodelovati s komunajzerskimi vladami, zato lahko Borat liže rit Amerom kar po spisku pa ga ne bodo povabili na obisk.
  Bedak levaški pa se samo blamira.
  In rdeči opranoglavci sploh ne dojamejo, da se Ameri delajo norca iz Borata.

 8. silver pravi

  PUTEVIMA AVNOJ-A mislim,da je omladinu vodio JJ…..SEDAJ PA SE SPRENEVEDATI….DANES PTIČ JUTRI MIŠ KKOR NAJBOLJE KAŽE… HA HA HA…..

 9. alan. k pravi

  Je pa res, da opico redko srečaš plešasto.

 10. ero z onega........ pravi

  Mogoče mu naš spoštovani predsednik posnifa še kakšen opojni špaget. Prijeten večer še naprej.

 11. alan. k pravi

  Srebrenko, ta stran ni pravi naslov za tvoje težave.

 12. Jon pravi

  Silver, ne smeši se.

 13. mudo moreno pravi

  Borut je gotov,lastni ga ne prenašajo več.
  In obstaja razlog, zakaj levaki tako sovražijo Janšo: ker ni njihov. Jaoj, kako jih to skeli, še od časov, ko so ga pustili na cedilu in sforsirali vodenoglavega Školjća za predsednika ZSMS, Janšo pa prepustili JNA in vojaškemu sodišču. In od tedaj naprej ga hočejo diskreditirat, pa jim v več kot 20 letih še ni ratalo, ker pač nimajo v rokah nič konkretnega. Ni sam Boro gotov, levaki so gotovi komplet. RIP.

 14. Franjo pravi

  Prvič. Če Mladine ne bi obvladovali pionirski srednješolci ala Repovž bi še bila berljiva. Drugič. Pahor bi še kaj drugega dal Obami v rit, samo, da bi v Slovenijo nato prišle fotografije modrih oči in širokega nasmeha skupaj z Obamo. Tretjič. Večjega političnega bebota kot je Pahor pa še ne: svoje želje gre govoriti nekemu tretjerazrednemu v.d. odpravniku poslov, za katerega se je vedelo, da bo kmalu zamenjan.

 15. brdavs pravi

  Tisti,ki zagovarjate komuniste imate sliko v Hudi jami. Mislim,če bi imeli kaj karakterja in sramote ne bi nikoli več spregovorili besede v dobro komunizma !!

 16. Rado pravi

  Komunisti so izmišljena kategorija!

  Zadnjih dvajset let imamo parlamentarno demokracije in je legitimna vsaka ideja, ki se prepusti svobodnim volitvam. Komunistične ni bilo med njimi.

  Zadnjih deset let Juge, pa smo imeli v Sloveniji socializem, ki je Slovencem zagotovljal svoboden izhod v tujino, polno zaposlenost, brezplačno zdravstvo, brezlačno šolanje, itd Mahanje z “grozotami” komunizna je v slovenskem primeru povsem bebasto.

 17. tine pravi

  mladine je pač vodena iz ozadja, kot vsi časopisi pač

 18. silver pravi

  NAJBOLJ ŽALOSTNO PA JE TO,DA JE PAHOR S SVOJIM NOSOM TUDI V JANŠEVI RITI IN SE NE ZAVEDA ,DA JE JANŠA UNIČIL VSAKEGA,KI JE BIL Z NJIM. (SKD , NSI , SLS) . MOGOČE SE TEGA ZAVEDA SAMO G.PETERLE. (Zamenjati g.Peterleta s tajkunom BAVČARITATEJEM , g.Bučarja poslati na utavno sodišče , g.Peterleta postaviti za predsednika skupščine).STRAN OD TEGA ORANGUTANA…

 19. Rexmundi pravi

  Vazali. Kaj pa lahko pričakuješ od vazalske vlade, ki se je močnemu gospodarju, vezala do konca svojega klavrnega življenja. ZDA je torej edina velesila, ki bo naredila vse, da bi evropskim državam onemogočila ‘zarote’. Tak načer imajo tudi za evrazijske države, ki jim bodo in so jim že ZDA onemogočile razvoj lastnih obrambnih stebrov oziroma obrambnih struktur, ki bi bile neodvisne od ZDA oziroma njim podrejene zveze Nato. Torej smo prišli že nakaj časa v novo še ostrejši in bolj nevarni hladni vojni. Torej ZDA so začele obkoljevati Rusijo in Kitajsko. In Washingtonovci imajo v pripravi prvi atomski udar. Leta 2007 se je Washingtonovcem že zdelo, da je prišel dokončni obračun in razkosanje Rusije kot neodvisnega osišča Evraziji. Cilj je bil takrat dokončno uničenje preostale velesile, ki bi lahko prperečila globalno Ameriško stoletje. V Pentagonu so temu rekli, popolna prevlada. Torej ko je leta 2007 Putin govoril v Nemčiji smo se že nahajali globoko v hladni vojni. Torej Putin je leta 2007 na konferenci v Munchnu povlekel mejo širitve Nata. Ne zavedate se kako blizu smo bili jederskemu spopadu, ko je Gruzija po nasvetu in izzivanju Washigtonovcev izvala Putina. Toda Washingtonovci še kar serejo naprej. Torej tist predenje ZDA o Iranu in Severnikoreji je za muda privlečeno. Severno- korejski atomski arzenal je prej pretiravanje kot grožnja. Severnokorejske balistične rakete Taepodong-2 imajo ocenjeni doseg 4300 km. In tudi ni jasno kako bi Severnakoreja na te rakete namestila jederske glave. Čisto ameriško sranje. Iran ima rakete, ki imajo največji doseg 1.800km, celo najbolj izpopolnjeni model Shahab-5, ki je verjetno izpeljanka od severnokorejske rakete Teopodont ima doseg največ 3.000km. Torej še kar nekaj časa bo preteklo, da bi katera iranska raketa letela proti ZDA. Iran tudi nima raket, ki bi lahko nosile konice atomskih bomb. Torej Washingtonoci seru dalje. Torej glavonje onstran Atlantika, bi postavile ščit za neobstoječe irarnske in severnokorejske jedrske rakete. Tako oborožitev imajo edino ZDA in Rusija. Torej so te raketne zaščite uperjen edino proti Rusiji. Zato, ker Putij noče postati vazal tako kot so postale vse EU vlade. Torej je nos Pahorja točnoo tam kamor paše. Pa še več nosov.

 20. Ponarejen Kraševec pravi

  @silver, ne bom ti več odgovarjal, saj si svojo kulturo že na tej strani popolnoma ponazoril. Verjetno pa si tudi premlad, da bi materijo razumel.

 21. Rado pravi

  Ja pa je Silver zadel bistvo.
  Janša je sesul desnico. Saj se spominjaš Štrausa iz Nove Slovenije?, – ki je že pred nekaj leti dejal: ” Reže nas kot salamo”.
  Pahor pa sedaj / uspešno / sesipa levico.

 22. Anakonda pravi

  Silver je dobil kolega, ki ga zagovarja. Kako hitro trobijo v isti rog.

 23. silver pravi

  @Ponarejen Kraševec: Nisem tako mlad,kot si ti misliš,zaenkrat pa mi spomin ,še ne peša in tudi jaz tebi ne bom več odgovarjal.BLAGOR UBOGIM NA DUHU,ZAKAJ NJIH JE NEBEŠKO KRALJESTVO.TO SO DEJTVA, BISTVENO JE…

 24. Tadej pravi

  Rado in ostala kompanija: zakaj bi bilo sporno, če je Janša sesul desnico? To je politika, Janša ni kriv, da imajo ostale pomladne stranke tako zanič voditelje in program – mislim predvsem na SLS in NSi. V končni fazi, saj če bi Janša imel enkrat v parlamentu 45+ poslancev teh dveh strančic sploh ne bi več rabil. Primer: madžarski premier Orban in 2/3 večina njegove stranke v parlamentu.

 25. Franc pravi

  Močno dvomim, da je kateremu koli premierju pred Pahorjem šlo tako slabo in je imel tako zanič ugled v tujini, da bi moral kaj posebnega ponujati zgolj za obisk ameriškega predsednika.

 26. Franc pravi

  Rado, kaj spet lažeš. Zadnjih 10 let je komunizem morda res bil malo bolj blag, ampak to še nikakor ne opraviči vsega ostalega.

  Grozote komunizma so bile – in to hude. Poleg tega so pa Janezu Janši kršili človekove pravice v teh zadnjih 10 letih komunizma, ko so ga zločinsko aretirali.

  Pa tudi svobodnega prestopanja meje ni bilo.

 27. Franc pravi

  Rado spet nekaj naklada. NSi so izrinili iz parlementa ravno taki, kot je Štravs, ki so v javnosti prali umazano perilo, ustanovili stranko KDS in tako održli tiste potrebne glasove, da bi NSi prišla v parlament.

 28. Rexmundi pravi

  Washigtonovci vam bodo poslali kakega 88 let starega generala iz Druge svetovne vojne, da vam pojasni zadeve, ki trenutno vladajo v svetu in kaj se bo v bližnji prihodnosti zgodilo z nami. On se še sigurno kot kakšen stari Yoda in Vojne zvezd spomni kako je bilo po Drugi svetovni vojni. Torej 88-letni Andrew ‘Yoda’ Marshall, ki še vedno vodi urad za strateško presojo, ki je tudi odgovoren za strategijo vojne v Iraku in za načrte ameriške raketne obrambe. Kaj, če bi se zbudili, kljub pozni nočni uri?

 29. mudo moreno pravi

  Če kdo misli,da so nam komunisti v osemdesetih vladali na bolj blag način.se hudo moti. Vse kobajagi “koncesije”,ki naj bi jih dali folku,so bile izsiljene s strani zahoda. Jugoslavija je bila sponzorirana s strani zahoda že od leta 1950,ko je firerju Josipu končno postalo jasno,da ga je Veliki brat Stalin forever nogiral. Če bi hotel našteti vse neumnosti,ki so jih na nas testirali v osemdesetih,bi lahko natipkal 10 strani. Ali se morda še kdo spomni afere,ki so jo imenovali Nazi-punk, leta 1981. S pomočjo psevdo-pankerjev,ki so bili v resnici sodelavci udbe so pozaprli nekaj mulcev,ki naj bi ustanavljali ansambel po imenu 4.R. Seveda je bilo vse skupaj več ali manj izmišljeno,ti pezdeti,ki so takrat pomagali namočit svoje kolege pa so čez nekaj let začeli pisarit za Mladino. Njihova imena: Miha Đ.Štamcar,Jani Sever,Gorazd Suhadolnik ,pa še kdo. Toliko o tem,koliko je bila “vredna” Mladina že v tistih časih. Škoda ,da je seznam iz UDBA.net nekoliko starejši in teh barab ne pokriva.

 30. Anakonda pravi

  Komunizem je bil zadnja leta blag, ker jih je bilo sram v Evropi nastopati z njihovo blazno idejo. Obstoja pa še vedno v glavah vseh naših levih politikov, posebno izražen je pri Turku. A tudi ostali niso nič boljši. Potem pa so še statisti: J. Stanovnik z vsemi partizanskimi klovni.

 31. APM pravi

  Radotu: …..brezplčano šolstvo, brezplačno zdravstvo, polno zaposlenost in prazne trgovine, par nepar, brez plenic, brez toaletnega pairja, brez olja, brez premoga, brez plina itd.

 32. Anakonda pravi

  Bravo APM, dobro si mu pokazal, levičarskemu slepcu!!!

 33. šmajser pravi

  Bolše fotografija z Ubamo v privatni kolekciji Pahorja, kot 20 patrij na odhodkovni strani proračuna

 34. Gorazd Suhadolnik pravi

  Mudo Moreno: imej muda in povej svoje pravo ime, predvsem pa ponudi vsaj približno verodostojen dokaz za to, česar me obdolžuješ, revček.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen