Janša: dvojec Türk-Pahor peljeta Slovenijo nazaj, rešitev – predčasne volitve

35

Predsednik stranke SDS Janez Janša je včeraj po seji sveta SDS-, na kateri so obravnavali gospodarsko in politično stanje v državi, komentiral aktualno stanje v državi. Janša je najprej izpostavil, da je na svetu stranke bilo izražene precej zaskrbljenosti zaradi nazadovanja Slovenije na lestvici standarda v EU-ju in zaradi uvrstitve Slovenije med države z omejeno demokracijo. Svet SDS ugotavlja, da, odkar državo vodi dvojec Türk-Pahor, Slovenija nazaduje, tako na ekonomskem področju, kot tudi na področju demokracije.

Janša je spregovoril tudi o vladnih reformah, za katere pravi, da “gredo ob nepravem času v nepravo smer”. Opozarja, da za enkrat ni bila potrjena še nobena reforma in da so v stranki zelo skeptični glede prednostnih nalog, ki jih vlada izbira pri napovedovanju reform. Pri popravkih pokojninskega zakona gre po njegovih besedah zgolj za omejevanje, ni pa bil sprejet njihov predlog, s katerim bi motivirali vstopanje v pokojninski sistem in redno zaposlovanje mladih. Prav tako opozarja, da bo treba zakon v naslednjih letih popravljati in da bo takrat vlada, ki bo na oblasti, v zelo težkem položaju, ker bo morala javnosti pojasnjevati, zakaj so potrebne ponovne spremembe zakona.

Predsednik SDS je okrcal stanje na sodnem področju, kjer je opaziti “dve hitrosti”. “So primeri, ko se silno hiti z nekaterimi sodnimi postopki, po drugi strani pa vidimo zavlačevanje ali zastaranje primerov, kot je npr. Satex, ter “čudne” zadeve, ki se spet dogajajo v aferi bulmastifi,” je pojasnil Janša.  Po njegovih besedah so zaradi takšnega stanja ljudje prepričani, da Slovenija ni pravna država in da zakoni in pravila ne veljajo enako za vse, kar vpliva tudi na odnos ljudi do vseh političnih strank.

Janša je spet poudaril, da bi bile predčasne volitve najboljši protikrizni ukrep. Po njegovih besedah bi v vseh državah, v katerih pade zaupanje prebivalstva do vlade pod 25 odstotkov, razpisali predčasne volitve. Meni, da smo na tem področju unikat, saj aktualna oblast javno mnenje gladko ignorira. Po Janševih besedah sodeč je alternativa jasna; SDS je po lokalnih volitvah napredovala in v slovenskem parlamentarnem prostoru predstavlja edino stabilno stranko. Trenutno se njeni rejtingi gibljejo okoli 25 procentov.

Janez Janša: dvojec Türk in Pahor peljeta Slovenijo nazaj, hkrati pa v naši državi pada standard in se oži demokracija.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 35
 1. svarun pravi

  Nazaj Slovenijo pelje s svojimi frustracijami in paranojo bivši KOMUNIST JJ in zafrustriranci,ki so se zbrali okrog njega.

  To je ladja norcev in jo moramo kar naprej gledati in poslušati.Kdaj bo že nekdo temu jajčku jasno povedal kam spada.

 2. brdavs pravi

  Svarun ali je tebe mama hranila z kravjim mlekom,da si tak tele ,ali ne poslušaš poročila in ne čitaš časopis ? ali ne vidiš kaj dela ta vlada ali si eden od tistih,LDS -a ki zagovarjajo pasjo svinjarijo. Zares bi rad imel pod komando Pošto , elektrarne in sedaj poizkuša osvojiti še nafto Lendava .SD pa se ukvarja z problemi,ki ne koristijo naši državi in prbivalstvom. Si mogoče eden od tistih,ki služijo na račun revežev,ki jih je zmeraj več ? prosim malo premisli prej ko komentiraš tako idiotijo ,če imaš kaj možganov..

 3. Ponarejen Kraševec pravi

  Janša ima sicer prav, a sedanje vladajoče garniture tudi hudič ne bi izgnal iz parlamenta. To so otroci in vnuki (deloma tudi še originali) komunistov. Njih ne briga država, temveč vladanje za vsako ceno, čeprav delajo vse napačno.

 4. svarun pravi

  brdavs : Na račun revežev (po pameti si revež tudi TI ) služi RKC in JJ ji ustvarja pogoje za to.Kdaj bo RKC v Sloveniji začela plačevati davke , tako kot jih moramo vsi ostali ki SMO pošteni in nismo nikjer nič ukradli in nikogar ogoljufali.To kar trabezlja JJ in RKC pa…..

  No koliko si že odnesel tej vatikanski bandi ?
  Če si pri pravi nič!

 5. svarun pravi

  Ponarejen Kraševec : KOMUNIST je bil JJ , njega , ki je sedaj gestapovec ,deluje pa tako negativno v obeh oblikah (komunist-gestapovec) , njega pa zanima samo in izključno ” ABLAST”.

 6. brdavs pravi

  Svarun -fuj smrdiš po komunistih ,če se pa grema kateri je pametnejši se pa že vidi po tvojem komentarju .In bodi brez skrbi nisem revež zaslužil sem si z mojo 46- letno delovno dobo kar dobro pokojnino, pa še ta tvoja tatinske vlada mi od tega nekaj ukrade.

 7. tutifruti pravi

  Pišuka. Nobeden nam ne garantira in ne more ničesar naredit, ker nas za muda s kleščami drži svetovna finac elita. Klešče pa čedalje bolj stiskajo. Tle ne more ne Borat nič in ne Janša. Jebiga, prej ko boste to spozanl boljše bo vsaj po občutku. Na dolgi rok pa tako ni rešitve.
  Vzrok blaginje? Posebne vrste denar. Rekli so mu “brakteati” (ker so jih lomili), zato je to tudi doba brekteatov. Po teh in iz Proudhorna je leta 1891 Silvio Gasell (1862-1930), nemško-francoski trgovec v Argentini, odkril, kaj je denar in kako naj kroži, da bo v službi delavcev in ne obratno. O tem govori 500 knjig in esejev.
  Potem ko si oddahnete pa bi še o tem kdaj in v katerem obdobju človeštva je bilo gospodarstvo najboljše, kdaj so ljudje živeli v največji blaginji.

 8. svarun pravi

  brdavs : Jaz NIKOLI nisem bil komunist , tako kot je bil JANEZ JANŠA. mogoče si pa zato tak (jajčkov) privrženec. To jajce pa res smrdi.FUJ

 9. Rak pravi

  Svarun, mene tvoje komentiranje ne vznemirja kaj dosti, ampak prosim te, spremeni nick. Ne žali zgodoviskih likov, pa ne mislim tistih iz bližnje NOB …..

 10. tutifruti pravi

  Jabiga kurirčki in ostala družinska srebrnina. Vsak država ima zapisan v svoji zakonodaji taka pravila, ki ščitijo oblast in imetje bogatih. Policijo, sodnike, vojsko, univerze, ki to učijo, pa nikoli ne plačujejo bogati sami, temveč tisti, ki so vedno in od vsakogar tlačeni. Torej tlačeni zakaj se jebate med sabo? V tem ni rešitve.

 11. brdavs pravi

  Svarun tudi jaz nisem bil nikoli komunist in tudi nikoli nisem bil njihov privrženec ,ker sem dovolj pretrpel zaradi komunistov . Tudi nisem privrženec Janše ,samo ko pogledaš Slovenijo sedaj ,ali pod vodstvom Janše ti pove vse.In ne se sedaj izgovarjat na krizo ,zakaj so se že druge evropske države izvlekle, Slovenija pa tone zmeraj globlje ..

 12. Rado pravi

  Janša:Türk je predvsem ideološki dvoboj. Predsednik namreč stvarne veljave nima. Janša ga potrebuje zato, da lahko stopnjuje dve stoletji staro kulturno vojno.
  Se še spomnete Kersnika: Ciklame in agitator.
  Povsem identično. Ničkaj originalno torej.

 13. tutifruti pravi

  Jebiga kurirčki. Ko se zgodi tole v Ameriki bomo vsi najebal kot žuti mravi bi rekli, kdo že?

  US To End 2010 With $13.9 Trillion In Debt, Total Debt Incurred Since Great Financial Crash: $4.4 Trillion

  Saturday, 18 December 2010 09:55

  Now that all recent bond auctions have settled, and with no further bond auctions scheduled until the rest of the year, we can look at the final tally of US total debt: the number – $13,879,785,000,000. This represents a $1.568 trillion increase in total US debt held by the public for 2010, and $4.388 trillion since the collapse of Lehman. This is in essence the cost to US taxpayers to keep the financial system solvent, as the US has become the biggest marginal leveraging actor in the world, with everyone else, notably US consumers, and Europe, doing all they can to strip as much debt as they possible can.

  Of course, since this money does not have to be repaid any time soon, or ever, nobody seems to mind, especially not the politicians in Washington. As we have said before, and pro forma for the Obama tax deal, we expect total debt issuance in 2011 to accelerate once again, and to hit just under $2 trillion, putting total US debt at the end of next year at around $16 trillion. We also fully expect the Fed to monetize the bulk of that issuance. We can’t wait to hear the positive spin on this one.’

  Read more: US To End 2010 With $13.9 Trillion In Debt, Total Debt Incurred Since Great Financial Crash: $4.4 Trillion

  Kaj bo potem majhna Slovenija?

 14. Janez pravi

  Sedanja opozicija ni sposobna voditi države to se je pokazalo v več mandatih, SDS gradi svojo politiko izključno na idelologiji, SLS je bil vse mandate v vladah in vodil pomembne resorje, sedaj pa postavlja vprašanja prav za to vodenje, SNS ne želi biti v nobeni vladi, ker potem je potrebno nekaj pokazati in dokazati, to pa si ne želijo, ker dosegajo lepe rezultate samo z besedami in ne dejanji. NSI je brez vizije in cilja, vse delo veže na odpiranje ran izpred več deset let. Ne rečem, da to ni treba rešit, ampak to naj bo delo strokovnih služb ne pa vsakokratne in vsakodnevne politike.
  Koalicija pa je zbegana, znašla se je v krizi, ki se je ustvarjala na večletnih napakah in izhod bo dolgotrajen in boleč. Stranke si v rešitvah niso enotne, kar kaže na to, da nas še ni zajela prava kriza, kjer bodo prisiljene sodelovati, zaradi eksistence naroda in ekonomije. Taka krize še nismo dosegli, ko pa bodo stranke enotne pri rešitvah in usklajene takrat bomo državljani vedeli, da smo v krizi ali pred težko odločitvijo, tako kot nas je oziroma je politiko povezala osamosvojitev .

 15. jožek pravi

  svarun says:
  December 18, 2010 at 1:48 PM

  Nazaj Slovenijo pelje s svojimi frustracijami in paranojo bivši KOMUNIST JJ in zafrustriranci,ki so se zbrali okrog njega.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  JJ že dvajset let ni komunist! A ti v mladosti nikoli nisi napravil napake? Sigurno si se kdaj podelal tudi v hlače (kot se vsi). A si zato posranec?

 16. svarun pravi

  jožek : Podelam se sedaj nate in na tvoj komentar. PRRRRRR

 17. modusvivendi pravi

  svarun, kaj od povedanega ne drži. Argumentiraj. Ali pač znaš zgolj širiti sovražni govor in pisati debilizme. V teh dveh letih smo zagotovo na vseh področjih nazadovali, glej malo statistiko (domačo in tujo) in zato ni kriv Janša, ampak tisti na oblasti. Ampak ti kar cvili debilno naprej diktator, gestapovec in podobne debilne izjave. Tvoj domet tako in tako ni višji.

 18. modusvivendi pravi

  svarun debil, kateremu politiku pa ne gre za oblast? To je legitimen cilj, priti na oblast in realizirati začrtan program. Levici gre pa za kaj? Za altruizem verjetno, kenede?

 19. modusvivendi pravi

  Rado, ne levica potrebuje Janšo, ker nekdo mora biti grešni kozel za vse kar počnejo oz. še bodo.
  Levica (kvazi, le katera levica ima v svojih vrstah tajkune in milijonarje) te dve leti potrebuje, da dokončno pokrade kar se še da (mi lahko kdo pove vsaj enega tajkuna, ki ni lev) in si zakone spremeniti na načine, da ne bodo sankcionirani oz. jim to ne zasežejo.

 20. svarun pravi

  modusvivendi : Debil , tak kot si TI , ne more pisati nič drugega , kot debilizme.

  sedem debelih krav – sedem suhih krav……Vse je popapcal ….

 21. Pametnjakovič pravi

  Sedanja oblast ima en sam cilj. Do kraja mandata čim več olastninit, tudi preko trupel. Državno blagajno pa nazaj polnit o omejevanjem pokojnin ki so prislužene in ne socialne pomoči. Pri svoji in ženini neto plači vsak 1.000 evrov, dama v obliki prispevkov držžavi đe vsak 750 evrov. Če bi samo zadnjih 20 let kar smo samostojni ta denar sproti vezala naa banki bi imela brez obresti prihranjenih 360.000 evrov. Če bi nalagala v zlato pa rajje ne govorim. Tako sva pa pridobila vsak cca 5 let dodatne delovne dobe in kot pravijo 60 % penzijo od osnove. Po moji varjanti penzije od države sploh ne potrebujeva in bi lepo živela. Tako je v Ameriki,kjer ni sociale, pri nas pa generacijsko šparamo za naslednje generacije država in tajkuni pa se nam smejijo. Da res je dvojica samovšečen Turk z drugorazredninmi temami in Kokainski Pahor sta res super politika !!!

 22. Rado pravi

  Modusvivendi.
  Le kje neki vidiš kakšno levico?
  Sedanja koalicija sesipa sindikate, ohlaja upokojence in uveljavlja neo-liberalistične reforme.

  Glede tajkunov pa: Ustvarili niso nobenega novega. Le pokasirali so vse tiste, ki so se odebelili v času Janševega mandata: Bavčar, Šrot, Kordež. (No, ja edino Zidar je tajkun za vse čase in za vse sisteme)

 23. modusvivendi pravi

  svarun, kaj naj človek poreče na tvoje neumne izjave? Debil ni žaljivka. Tako se poimenujejo ljudje z nizkim IQjem.

 24. modusvivendi pravi

  Rado, zato pa pišem kvazilevica, ki se ima za levo, kaviarsocialisti skratka. Zatro pa je levica v krizi, če se pa za levičarje razglaša milijonar Zoki, Kresalka in podobni.
  Tajkuni? Te floskule si lahko nekam zatakneš. Torej pred Janšo pa ni bilo tajkunov, to so bili sami pošteni ljudje, kenede? Kordež, Pavček, Janković, etc
  Do leta 2004 so pod mizo, brez razpisov prodali 2500 firm, pa to ni bilo sporno. Kdo pa je nastavil Kordeža, Bavčarja in podobne, pa vprašaj malo Kučana. Če bi bili kakšni janševci ne bi imeli niti 0,1 % šans za taka mesta. Samo pogoltni in neposlušni so postali, pa jih je odnesla kriza. Ja treba tistega levičarskega Kramarja vprašat, ki ga je nastavil Rop in je odnesel milijon nagrade, zakaj je talal take kredite.

 25. Ponarejen Kraševec pravi

  Rado se itak spreneveda. On vidi samo tisto, kar hoče videti. Saj tudi leta šteje po titotu.

 26. svarun pravi

  modusvivendi :

  Kako nizek IQ imaš,dokazuješ s svojimi trapastimi komentarji.

 27. Ponarejen Kraševec pravi

  @Svarun, brez da bi te hotel žaliti, bi te vseeno rad vprašal, koliko komentarjev si ti do zdaj napisal. Jaz nisem videl niti enega, razen da vsepovpreko žališ ljudi.

 28. svarun pravi

  Ponarejen Kraševec:

  A ti se pa med ljudi prištevaš ?
  Samo spomni se koliko žaljivk in laži je prišlo iz jajčkovih ust.

 29. Ponarejen Kraševec pravi

  Svarun, dete! Ponavljaš se. Že spet žališ. Zdi se mi, da ima modusvivendi kar prav glede tvojega IQ.

 30. svarun pravi

  Ponarejen Kraševec :

  Tebi in temu vsevedemu modusvivendiju se IQ sešteva navzdol na -2.
  Pa kar naprej to ponavljata.

 31. Donko pravi

  Modus ima prav,
  tudi pred Janso so se dogajale svinjarije, a tako hude ne.
  Jankovic pa seveda ni tajkun. Tricetrt svojega premozenja je zasluzil z delnicami, povsem transparentno / kupil po 3.500, prodal pa za 42.500 plus dividende . . .

 32. Tito pravi

  Na 7. zasjedanju CK KPJ u Donjem Uštipcu bilo je zaključeno, da se kretenasti magarci, kao što je Svarun šalju na Goli Otok.

 33. mudo moreno pravi

  Strinjam se z drugom titem pak i jaz!

 34. alan. k pravi

  ………svarun, očitno si omejen opranoglavec ter še bolj očitno, da si prav na to ponosen. Bolezen pač.

 35. falcon pravi

  Svarun, ti me še najbolj spominjaš na Sandro iz Big Brotherja. Si jedel sir???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen