Iz Državnega zbora RS sporočajo: novi varnostni obrazec ni v povezavi z depešami iz Wikileaksa

1

Potem, ko smo na Politikisu pisali o novem varnostnem obrazcu v Državnem zboru in se spraševali, če ima to kakšrnokoli povezavo z Wikileaksom in v javnost curljajočimi depešami, so nam iz Državnega zbora poslali naslednjo sporočilo, ki ga je podpisala Karmen Uglešić, vodja Službe za odnose z javnostmi v DZ.

Zadeva: Odgovori na novinarska vprašanja

Spoštovani,

pošiljamo vam odgovore na vaša vprašanja: nekaj bi vas vprašal glede tega novega obrazca “anonimno obvestilo o podtaknjenem eksplozivnem sredstvu ali napravi”.

Je to kaj v povezavi z ameriškimi depešami?

Ste morda v zadnjem času zaznali kakšne povečane grožnje?

Imate okviren podatek, koliko takšnih “bombnih groženj” se na leto zgodi v DZ-ju?

Omenjeno obvestilo ni v nikakršni povezavi s ti.  “ameriškimi depešami”.

V zadnjem času ni bilo povečanih groženj. V Državnem zboru smo doslej  imeli nekaj groženj z bombami pa tudi nekaj pošiljk naj bi vsebovalo antrax. K sreči so se vse te grožnje izkazale za lažne. Kljub temu imamo v Državnem zboru izdelana navodila za posamezne primere (občasno jih posodobimo), ki jih naši zaposleni poznajo in upoštevajo, prav tako pa je tudi varnostna služba, ki sicer sodi pod Ministrstvo za notranje zadeve, usposobljena za delovanje v takih primerih. Kljub občasnim grožnjam lahko zatrdimo, da med poslanci in poslankami ter zaposlenimi nikoli ni bilo čutiti strahu, vsi pa so ob teh dogodkih odreagirali zelo profesionalno.

Odgovor na to vprašanje je v pristojnosti Ministrstva za notranje zadeve, ki je pristojno za varovanje Državnega zbora.

Lep pozdrav, Karmen Uglešić

V Državnem zboru RS pravijo, da tudi po objavi depeš iz Wikileaksa ni zaznati nekih povečanih groženj.

Foto: Matic Štojs

Število komentarjev: 1
  1. tutifruti pravi

    Wikileaks je čisti nateg…
    Še zakaj Wikileaks diši kot podtaknjenec.Rothschildi imajo delež v The Economistu.V upravnem odboru The Guardiana je tudi človek te družine.Oba časopisa sta zelo naklonjena objavljanju teh dokumentov.The Economist tako zelo,da objavi depešo še preden jo objavi Wikileaks in to v zvezi z Hrvaško,katera je omenjena v tekstu The New York Times članka.Ter intervju na A.Jones showu,kjer je bil gost John Young.Kateri je dva dni pred uradno objavo Wikileaksa,napovedal naslednji dokument,kateri si naj bi sledili po vzorcu(napovedal je Vatikan) in še marsikaj drugega.

    John Young intervju:” http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/u/18/-lTBJAkNyBk ” in še njegova stran “http://www.cryptome.org/”,ki deluje od 1996 in je praktično “mati” Wikileaksa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen