Ivan Zidar na münchenskem sodišču zaradi gospodarskega kriminala pokasiral leto dni pogojne kazni, policija Kresalove pa je bila modro tiho

8

Ravno včeraj, ko je skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala na ljubljansko okrožno sodišče vložila obtožnico zoper Ivana Zidarja in še štiri osebe, ker naj bi SCT oškodovali kar za tri milijone evrov, se je izvedelo, da so v tujini malo bolj ažurni pri Zidarjevih gospodarskih mahinacijah.

Prvi mož SCT-ja Ivan Zidar je bil namreč pred meseci na sodišču v Münchnu obsojen zaradi gospodarskega kriminala, tamkajšnji sodniki pa so mu naložili leto dni pogojne kazni. Zidar se je nemškemu zaporu izognil  s plačilom kar milijona evrov varščine. “Vsaka čast”; redki so namreč ljudje v Sloveniji, ki bi lahko hipoma izkašljali milijon evrskih zelencev, a Zidar očitno s tem nima problema. Ker je Zidar bil obsojen že pred nekaj meseci, se je v javnosti takoj postavilo vprašanje, zakaj v Sloveniji o tem ni “nihče nič vedel”.  Seveda temu ni čisto tako; slovenska policija naj bi za obsodbo Zidarja v Münchnu vedela, a je ni posredovala javnosti, kar je nedpustno, sploh če gre za slovenski davkoplačevalski denar. Je to bila lastna odločitev slovenske policije ali pa se je ta ravnala po navodilih notranje ministrice Katarine Kresal?

Še bolj zaskrbljujoče pa so govorice, da naj bi tudi vladajoča politika vedela, da se je Zidar v Nemčiji skoraj “vsedel”, a je o tem prav tako molčala. Še več, novinarka Financ Petra Sovdat je včeraj v Odmevih celo komentirala, da se naš državni vrh ukvarja predvsem s tem, da mu bo priskrbel nove posle in poudarila, da so v tujini pristojni organi očitno učinkovitejši pri preganjanju gospodarske kriminalitete.

Gradbeni baron Ivan Zidar: v Nemčiji se je iz zapora rešil z milijonsko varščino, kako pa jo bo odnesel v Sloveniji?

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 8
 1. valter pravi

  pri nas bo pa dobil miljon evrov *ODŠKODNINE* banda slovenska

 2. Rado pravi

  “slovenska policija naj bi za obsodbo Zidarja v Münchnu vedela, a je ni posredovala javnosti,”

  Policija naj opravlja novinarsko delo?
  Ja kaj pa še! Vsaka jajca ti prav pridejo Politikis, ne zgolj pri napadu na tebi neljube stranke, celo veje oblasti napadaš tja v en dan.

 3. Franc pravi

  Ne Rado. Policija bi morala obvestiti novinarje o tem.

 4. Rexmundi pravi

  EU pa je res dvolična. Nekoga lahko samo na podlagi suma, da je nekaj naredil zaprejo v preiskovalni zapor za več let. Reši ga ne more niti z varščino? Pa kaj je zdaj s to Bildeberško EU in zaporom Nove svetovne vlade v Hagu? Zadnj cajt, da jo podurhamo iz teke Bildeberške lopovske tvorbe.

 5. Rastko pravi

  Policija bi morala obvestiti slovenske novinarje, pa še koga drugega, zlasti, ker ta priletni mož z veliko glavo dela škodo na davkoplačevalske stroške. Bog ve, če je bil milijon za varščino iz njegovega žepa ali pa od kakega viadukta ali tunela, ki se je delal aneks na aneks.

 6. mudo moreno pravi

  Razlika med našim in nemškim sodstvom je, da se ga tam ne bojijo in ga pač obravnavajo tako kot si zasluži: kot nekega prevarantskega brezveznika iz neke polanonimne države. Ker če bi ga naša sodišča obravnavala, kot si ta tip zasluži, bi bil že zdavnaj v zaporu. Ampak očitno ima tip v Sloveniji ” magično” moč. Mislim pa da se bo, z ozirom na to da tip že precej slabo zgleda, kmalu pridružil svojemu sovaščanu Dakiju pri Luciferju in nam pa ne bo več treba gledat njegovega zoprnega ksihta in poslušat njegovega neotesanega gobezdanja.
  Dobra fotka,Politikis!

 7. Anakonda pravi

  Policija je potrebna in pod pravim vodstvom tudi koristna. Pri slovenskem notranjem ministrstvu pa kaj drugega, kar imamo, ni pričakovati. Pregovor pravi: riba smrdi pri glavi.

 8. niko pravi

  Pa še davklopačevalski denar so mu hoteli dati kot varščino za libijska posla,tu pa ni vrnil 2 milijardi kartelne kraje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen