Čudni “izločitveni” parametri tožilke Branke Zobec Hrastar: pri aferi bulmastifi se je izločila zaradi znanke, tam ko je pa Janša, pa je ne moti niti njen lastni mož!?

18

Višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar se je v zadnjem času “proslavila” predvsem s svojim obtožnim predlogom, ki ga je spisala (in kasneje popravljala) v aferi Patria. Eden izmed obtoženih, poslovnež Walter Wolf, je v nedavnem intervjuju za tednik Demokracija povedal, da so ga Reutersovi novinarji označili kot “navadno sranje“. Verjetno najbolj gledani Pogledi Slovenije po premierni oddaji (ta je govorila o aferi Patria), ki so se zgodili minuli četrtek, pa so prinesli še eno zanimivo povezavo na relaciji bulmastifi-Patria.

To, da je Branka Zobec Hrastar bila tožilka, ki je vodila zadevo preiskovanja morebitnih prekrivanj dejstev policije zaradi zaščite vplivnih posameznikov ali nadrejenih, se je vedelo že dalja časa. Novinarji omenjene oddaje pa so razkrili, da je iz njim dostopnih informacij in dokumentov, ki so jih videli, jasno, da je Zobec Hrastarjeva policistu odredila delovanje le v smeri raziskovanja izvora fotografije mrtvega Baričeviča, ki je zaokrožila na internetu. To pa je bilo tudi vse. Še več, 25. februarja, ko je bila glavnina policijske preiskave že končana, je poslala zahtevo, da bi se kot tožilka pri tej zadeve želela izločiti. Kot razlog je navajala osebno znanstvo s sestro dr. Saše Baričeviče, Dejo Baričevič.

Še eden izmed obtoženih v aferi Patria, Janez Janša, pa je že ob vložitvi obtožnice na sodišče, dejal, da proti njemu ni nobene podlage za obtožbo, hkrati pa je opozoril, da je takšna obtožnica lahko tudi plod družinske tožilsko-udbaške povezave. Spomnimo: višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar ima tako kot Drago Kos z Janšo dolgo skupno zgodovino. Zobec Hrastarjeva je na dan izbruha afere Depala vas v marcu 1994 bila na kraj »incidentnega« dogodka poslana kot (slučajno) dežurna tožilka, v tistem času pa je že imela funkcijo namestnice temeljnega javnega tožilca. Kot vemo je njen takratni pregon zoper Janšo bil brezpredmeten in neuspešen. Njuno posredno poznanstvo pa sega še v obdobje prejšnje totalitaristične države, ko je Janša leta 1988 bil v aferi JBTZ politično obsojen. Janšo je namreč aretiral takratni udbaš (agent Službe državne varnosti) Zvonko Hrastar, mož Branke Zobec Hrastar, ki ga je kasneje lastnoročno spremljal tudi na vsa zaslišanja v zrežiranem političnem procesu.

Smešno, pri aferi bulmastifi se je Branka Zobec Hrastar dala izločiti zaradi neke znanke, pri aferi Patria pa na to ni niti pomislila, pa čeprav je z enim izmed “njenih” obtožencev svojčas imel opraviti celo njen lastni mož. In manj smešno: ali res lahko zaupamo strokovni presoji omenjene tožilke, in ali bo tudi v razvpitem primeru Patria delovala le v interesu vplivnih posameznikov?

Tožilka Branka Zobec Hrastar uporablja v svojih zadevah čudne “izločitvene” parametre.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 18
 1. Anakonda pravi

  Walter Wolf je ob vsej svoji ekscentričnosti dobro komentiral: Navadno sranje! Temu ni kaj dodajati.

 2. Zorin pravi

  Saj jo vidite kako gleda, kot žalostna sova. Ta ima več masla na glavi kot njen kolega Masleša.

 3. brdavs pravi

  Vse gre po naročilu Kresalove in Zalarja .

 4. Anakonda pravi

  Meni pa se zdi, da ne gleda žalostno. Njen pogled je že malo moten, verjetno zaradi alkohola. Saj ima že čisto rdeče podplute oči, izgleda, da je veliko popila.

 5. rexmundi pravi

  Na gimnaziji v Šetvidu nad Lublano so prfoksi zmerom zvedavo gledali in spraševali dijake med poukom zakaj imajo tako rdeče oči? Noben ni izdal, da zaradi marihuane. Prfoks pa itak takrat niso vedeli kaj to je, ali pa so se delal blesave.

 6. niko pravi

  Problem je v tem,da se ni izločila takoj,ampak je načrtno zavlačevala in ni raziskovala,kot bi morala,ko je Brezigarjeva posegla v zadevo,ker tožilka ni optimalno opravljala delo,jo je tožilka šla tožarit,da krši ustavo in zakone,nato pa se je izločila.In kako so se spravljali na Brezigarjevo,namesto,da bi tožilka bila sankcionirana,ker se ni takoj izločila in je ovirala preiskavo.

 7. Goran pravi

  Žalostno, da imamo še v letu 2010 take udbaške tožilce. Upam, da jo bo Janša, potem ko bo oproščen tudi na sodišču, tožil zaradi zlorabe tožilske funkcije.

 8. mudo moreno pravi

  Ubogo zgleda,mogoče jo mož pretepa,revco.Bi šla v varno hišo?

 9. rexmundi pravi

  Janša jo lahko zapre v svoj varen vikend v Bovcu.

 10. […] Mimogrede, o teh čudnih tožilskih “akcijah” tožilke Zobec Hrastarjeve v aferi bulmastifi smo pisali tudi na Politikisu. […]

 11. anton pravi

  rdeča kumunistična gol.., dela vedno tako, kot se ji naroči – ČIM BOLJ OŠKODOVATI POŠTENEGA slovenčka – samostojno pa tako in tako rdeči NISO SPOSOBNI prav ničesar sami NAREDITI – so pač takšne šole in umske sposobnosti …!!!
  Za navedeno imam lastne izkupnje – še danes potekajo postopki !!!

 12. anton pravi

  rdeči kumunistični prijatelji delajo vedno tako, kot se ji naroči – ČIM BOLJ OŠKODOVATI POŠTENEGA slovenčka – samostojno pa tako in tako NISO SPOSOBNI prav ničesar sami NAREDITI – so pač takšne šole in umske sposobnosti …!!!
  Za navedeno imam lastne izkupnje – še danes potekajo postopki !!!

 13. anton pravi

  RES PA JE, DA ZELO SUMLJIVO IZGLEDA – PO MOJEM JO PA RES PRETEPA MOŽ – RESNIČNO SE MI SMILI – BOJIM SE, DA LAHKO ZARADI TEGA FIZIČNEGA in ŠE ZRAVEN PSIHIČNEGA NASILJA REVCA ZBOLI – KAR BI BILO ZA slov. RESNIČNA ŠKODA – VELIKA IZGUBA, da bi nas predčasno zapustila.
  Pahorja in turka vljudno naprošam, da revco premestijo na arhivska dela, da pride k sebi – PREDVSEM PA DA slovenčkom NE DELA VEČ ŠKODE.
  JA uboga REVCA, da TAKO MOČNO TRPI NA STARA LETA – SIGURNO pred 20 leti ŠE ZA TO NI VEDELA, SAJ BI SE SIGURNO ZAPOSLILA V KAKŠNI PREDELAVI – KUHINJI, ker bi LAHKO SAMOSTOJNO USTVARJALA !!!

 14. rexmundi pravi

  Na pakirno linijo bi jo lahko dal pionirček, da bi pakirala v karton škatle in z ovijalnim strojem ovijala pakete zaostalih zadev, ki ležijo po predalih in omarah ter shrambah za čistila in pometanje ter brisanje. Podplut pa nima? Torej je pneprespana, skrokana ali pa kadi marihuano? lahko pa bi sama po pravic povedala, da ne bi bilo tako kot na tomboli.

 15. poslanik pravi

  povsod sami peseki … čista dekadenca.

 16. megi pravi

  Ubožica, čedalje bolj se blamira.
  Upam, da ostane po naslednjih volitvah brez službe, ker bo novi pravosodni minister MORAL skidat ves ta drek iz pravosodja, da bo lahko normalno funkcioniralo.

 17. Atina pravi

  Veste kaj pa mene zanima v katerem trenutku se je ona izločila iz zadeve Baričevič. Ali se je to zgodilo takoj ali šele potem, ko so bili vsi dokazi, ki bi lahko bremenili kogar koli varno skriti. Malo čudno se mi namreč zdi da je šele po 14 dneh ugotovila da je Deja Baričevič njena znanka. Pa koga ona to farba.

 18. Anton pravi

  O bože, kako sem pa jaz sem zašel… Smeh tale stran. Aja, “arhiv Demokracija” – vse jasno. Oprostite, avtor članka in komentatorji pod njim, vse dobro na zaprti oddelek!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen