Anna Chapman na čelo fanatičnih mladincev Putinove Združene Rusije

1

Nekdanja ruska agentka, Anna Chapman, ki so jo razkrili in izgnali iz ZDA, je v Rusiji na moč priljubljena. Najprej se je slekla za rusko verzijo Maxima, sedaj pa je dobila že prvo pravo politično ponudbo, ki jo je tudi sprejela.

28-letna Chapmanova bo namreč postala predsednica Mlade garde, podmladka stranke Združena Rusija, ki ji predseduje Vladimir Putin. To se bo uradno zgodilo na kongresu Mlade garde, ki bo potekal jutri v Moskvi. Ruski premier je v preteklosti že izrazil občudovanje do Chapmanove in do ostalih devetih ruskih agentov, ki so pod krinko vohunili v ZDA, junija pa so jih tamkajšnje oblasti odkrile in poslale v Rusijo. Putin je v svojem nedavnem nastopu, ki ga je imel na prvem programu ruske nacionalne televizije, človeka, ki je izdal ruske agente, brezkompromisno označil za izdajalsko “svinjo”, ki bo to dejanje v prihodnosti še “tisočkrat” obžaloval.

Tudi člani Mlade garde (veljajo za fanatične podpornike Vladimirja Putina) so precej napadalno naravnani  do “raznih izdajalcev”, saj so časopisnega novinarja Olega Kašina označili kot “novinarskega izdajalca”, na svoji spletni strani pa so objavili njegovo fotografijo in napis: “Kaznovan bo”. Kmalu za tem so neznanci tudi dejansko napadli Kašina in ga pred njegovim domom v Moskvi z železno palico pretepli skoraj do smrti.

Anna Chapman in kariera po rusko: od seksi agentke do predsednice podmladka največje ruske politične stranke. 

Število komentarjev: 1
  1. Sivi pravi

    Ali je Putin bil pri Gadafiju v šoli?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen