Ali Karl Erjavec blefira ali res misli z Desusom zapustiti Pahorjevo vlado?

Po včerajšnjem sestanku med predsednikom vlade Borutom Pahorjem in kandidatko DeSUS za ministrico za lokalno samoupravo in regionalno politiko Dušo Trobec Bučan, še vedno ni znano, ali bo Pahor kandidatko sprejel ali ne. Pahor razmišlja tudi o ukinitvi omenjenega ministrstva,  Karl Erjavec pa grozi z odhodom DeSUS-a iz koalicije, če Pahor Trobec Bučanovo zavrne.

Erjavec je včeraj povedal, da tokrat z odstopom mislijo resno, saj v koaliciji že tako nihče ne upošteva njihovih predlogov, kar se je pokazalo tudi s pokojninsko reformo. Zavrnitev Trobec Bučanove pa bi, po besedah Erjavca, bil prehud udarec za njegovo stranko in v takšni koaliciji ne bi imelo smisla vztrajati, je še dodal.

V ostalih koalicijskih strankah so dejanja DeSUS-a že označili za nedopustno izsiljevanje.

Več bo znanega danes po razširjenem kolegiju predsednika vlade, na katerem bo zraven predsednikov strank tudi Trobec Bučanova.

Pripis: po končanem kolegiju predsednika vlade je sedaj že jasno, da je Pahor spet popustil – kakorkoli pač imenujemo politični manever Karla Erjavca – izsiljevanju ali upravičenim zahtevam Desusa. Ministrstvo za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ostaja, prav tako pa bo Pahor Desusovo kandidatko predlagal za novo ministrico. Trobec Bučanovo bodo podprli tudi v stranki LDS, pri Zaresu pa se glede podpore še niso izjasnili. 

Bo Karl Erjavec tokrat uresničil grožnje z izstopom iz koalicije ali je spet le spretno blefiral? Sedaj je že jasno, da je Erjavcu spet uspelo – kvota Desusa glede ministrskih funkcij ostaja nespremenjena.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 4
 1. Rado pravi

  Erjavec lahko zadrži svojo popularnost le v tej ambivalentni poziciji, člana koalicije.
  Če bo koalicijo zapustil bo njegovo burkaštvo manj opazno in popularnost mu bo začela padati.
  Za državo pa bi vsekakor bilo bolje, če se Erjavca “losajo”.

 2. Dajana pravi

  Po moje blefira. In ja, tak človek, ki je vedno na dveh stolih, ni nikoli za nikogar vreden. Erjavec kapira, da bo kmalu te vlade konec in si rihta položaj za vnaprej. On je vedno, na pravem mestu, da ga vzameš v koalicijo, če ti manjka tista “pikica”. Politik v grdem pomenu besede. 🙁 Ne levi, ne desni, ne tič ne miš, ne stari, ne mladi, brez hrbtenice. Ko zapiha nov veter, vedno začuti in spremeni barvo čez noč.

 3. Anakonda pravi

  Mnenja sem, da je Karli izgubil občutek za realnost. On sedi na oblačku, s katerega prav lahko pade dol na trda tla. Saj ne nudi drugega, kot meglo in dejstvo, da se upokojenci za to meglo drenjajo ga uspava.
  Njega ni škoda, škoda je vseh teh glasov volilcev, ki volijo prodajalca megle.

 4. Tadej pravi

  Karli je en taki klovn. Seveda blefira, kam pa naj se da s to svojo upokojensko stranko? Kot SD-jevci so bili skoraj v vseh vladah, pa za državljane, še manj pa za upokojnece niso naredili čisto nič.

Komentarji so onemogočeni