Tony Blair že prejel prvo (sarkastično) nagrado za svojo knjigo spominov

0

Bivši angleški premier minister Tony Blair je s svojo nedavno avtobiografijo A Journey dodobra razburkal vso svetovno javnost. Sedaj pa je za njo že prejel tudi prvo nagrado, ki pa je obarvana bolj sarkastično. Britanska revija Literary Review namreč vsako leto podeli nagrado Bad Sex Award za najbolj ponesrečen opis erotične scene. Letos bo to nagrado prejel nihče drug kot ravno Blair.

Ni ravno Nobelova nagrada za književnost, toda vseeno je to bolje ko nič, se že zafrkavajo Blairovi nekdanji politični nasprotniki. Tudi časnik Daily Telegraph sporoča, da je Blair postal knjižni zmagovalec za opis ljubezenske scene s svojo ženo Cherie: “Tisto noč me je stisnila k sebi in me zadovoljila. Govorila je kar je bilo potrebno povedati in s tem me je naredila močnejšega. Tisto noč, 12. maja leta 1994 sem egoistično potreboval ljubezen, ki mi jo je dala Cherie. Bil sem žival, ki sledi svojem nagonu.”

Blairovi nasprotniki in kritiki menijo, da je ta “nadvse neokusen opis erotičnega akta” še eden številnih dokazov, da je Blair svoje spomine prav zares napisal sam, ne pa s pomočjo t.i. »ghost writera«, ki si takih kiksov definitivno ne bi privoščil.

Tony in Cherie Blair: v knjigi Blairovih spominov je razkrita tudi njegova “seksualna živalska” plat, za katero si je prislužil Bad Sex Award.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen