Šokantno: Jure Janković v okajenem stanju pozival k umoru novinarja Financ!?

38

Pred točno eno uro so Finance objavile članek z naslovom Jure Janković: “Daj, ubij tega”. V njem novinar Financ Uroš Urbas popisuje strašljivi dogodek, ki se je zgodil včeraj na povolilni zabavi starega-novega ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ko je njegov mlajši sin v ne ravno treznem stanju hujskal svojega prijatelja, da naj ubije novinarja Financ Jakija Elikana. Jure naj bi pokazal na Elikana in dejal: “Daj, ubij tega.”

Župan Janković je ob tem nezaslišanem dogodku celo vzel v bran svojega sina Jureta in zgroženemu Elikanu brezbrižno dejal: “Jure je malo spil, ne provociraj ga, danes ni čas za vprašanja.”

Ogroženi Jaki Elikan je danes proti Juretu Jankoviču že vložil kazensko ovadbo.

Popis Financ o tem šokantnem dogodku objavljamo v celoti:

“Na volilno nedeljo sem ob 23. uri stal pred vhodom v lokal Čupiterija na Mestnem trgu ob kolegi Jaki Elikanu in ob županovem mlajšem sinu Juretu Jankoviću. Jure Janković se je nagnil k svojemu prijatelju, pokazal na Elikana in rekel: »Daj, ubij tega.«

V nedeljo po koncu redakcije se nas je pet novinarjev, ki smo spremljali lokalne volitve, odpravilo pogledat zmagovalčevo povolilno slavje. Prireditev je bila na Mestnem trgu pred lokalom Čupiterija blizu magistrata. Na Mestnem trgu je bilo še nekaj deset ljudi, točilni pult s pijačo so pospravljali. Kolega Jurij Šimac je srečal znance in jih šel pozdravit, kolegica Ilinka Todorovski in kolega Rok Pikon sta obstala ob robu druščine.

Dogajanje na Mestnem trgu

Na vratih lokala Čupiterija ob štabu Zorana Jankovića se je pojavil mlajši županov sin Jure Janković s prijateljem, približala se mu je še ena oseba in mu čestitala. Kolega Jaka Elikan je šel proti Juretu Jankoviću, sledil sem mu in obstala sva pred sogovornikoma Jureta Jankovića. Ko je tisti, ki je županovemu sinu Juretu Jankoviću čestital, odšel, je Elikan naredil korak naprej in približno en meter obstal pred Juretom Jankovićem. Nista se pozdravila, Elikan ni nič spregovoril, ker sta se srečala že ob sedmih zvečer; takrat ga je Elikan spraševal, zakaj je Marjan Pišljar, lastnik družbe Les iz Rovt pri Logatcu, blokiral njegov polovični delež Electe . Ob pogledu na Jako Elikana se je Jure Janković nagnil k svojemu prijatelju in rekel: »Daj, ubij tega.«

Oba z Elikanom sva ob tem prebledela, besede Jureta Jankovića sva razumela kot resno grožnjo, Elikan pa je ob tem Juretu Jankoviću pretresen zajecljal: »Ne moreš mi tega reči, ne moreš me kar likvidirati.«

K nam pride župan Zoran Janković

Le nekaj hipov pozneje je pristopil župan Zoran Janković in Elikanu rekel: »Jure je malo spil, ne provociraj ga, danes ni čas za vprašanja.« Elikan mu je odvrnil, da mu je njegov sin grozil s smrtjo in da tega vendar ne more. Župan Zoran Janković je rekel: »Ne bom rekel, kaj si kdo zasluži, ampak Jure je malo spil in ga ne provociraj. Prosim, da ga pustiš.« Elikan mu je ponovil, da mu je grozil s smrtjo, in župan Janković je ponovil, da »danes ni čas za vprašanja in da se take zadeve urejajo na sodišču«.

Elikana sem prijel za roko in predlagal, da odideva, županu pa dejal: »Čas za vprašanja bo jutri. Danes vam čestitam za zmago na volitvah.« Takrat se je župan Zoran Janković obrnil k meni in s povzdignjenim glasom, ki je pritegnil več ljudi, ki so okoli nas naredili špalir, dejal: »Vi ste hinavec in tega ne mislite resno. Zakaj ste danes to napisali? To boste pojasnjevali na sodišču. Od vas ne sprejmem čestitk. To je zasebna zabava in vi na njej niste dobrodošli.« V nedeljo ob 21.40 sem namreč na Finance.si objavil komentar o volitvah z naslovom: Imperator Zoran Janković, 2.0.

Ko je župan Zoran Janković prišel k nama, so se nama pridružili še drugi trije kolegi Ilinka Todorovski, Jurij Šimac in Rok Pikon. Skupaj smo odšli z Mestnega trga.”

Vsa stvar malo spominja tudi na mariborski incident iz začetka volilne kampanje, ko je Stojan Auer (kot županski kandidat je pristal na odličnem tretjem mestu) trdil, da so tudi njemu grozili s smrtjo. Takih strašilnih metod naj bi se posluževal kar mariborski župan Franc Kangler osebno, ki pa je takšen dogodek ostro zanikal.

Ljubljanski župan Zoran Janković in njegova žena Mija sta se včeraj čez dan udeležila lokalnih volitev, zvečer pa je njun alkoholizirani sin Jure že pozival k umoru novinarja Financ.

Foto: Matic Štojs

 

Št. komentarjev: 38
 1. Anakonda pravi

  Ljubljana je balkansko mesto odkar ji vlada ta pokvarjena družina. Ljubljančani pa se mi sploh ne smilijo. Imeli so najlepšo priložnost da se opankarja rešijo na miren način, a mu raje lezejo v zadnjico. Prav jim je.

 2. Rado pravi

  Ne moreš verjet, kako politikantski prispevek!!! Kaj vse si zmišljujete za diskreditacijo župana?!

  “Ljubljanski župan Zoran Janković in njegova žena Mija sta se včeraj čez dan udeležila lokalnih volitev, zvečer pa je njun alkoholizirani sin Jure že pozival k umoru novinarja Financ”.

  Če je bilo obnašanje Jankovičevega sina res neprimerno, potem ima prizadeti pravico iskati zadoščenje na sodišču. Tu ni nobenega dvoma!
  A podnapis je sestavljen iz dveh nepovezljivih trditev.
  Namreč /prvi del/
  “Ljubljanski župan Zoran Janković in njegova žena Mija sta se včeraj čez dan udeležila lokalnih volitev”, je trditev zase, ki nima nobene povezave
  z drugim delom
  “zvečer pa je njun alkoholizirani sin Jure že pozival k umoru novinarja Financ”.

  Zoran Jankovič lahko sicer obžaluje, da ima neotesanega sina, a njegove politične podobe ne moremo soditi zaradi tega. Vsak človek po doseženi polnoletnosti sam odgovarja zase. V dobrem in v slabem.
  Sramuj se!

 3. Rexmundi pravi

  Lublančan ga niso volili. Volili so ga ekonomski pritepenci iz bivših republik Jugoslavije. To pa je razlika. Srbjanci nas porivajo nazaj na Balkan. Balkanski mutiči. Žonglirajo z zemljo domorodcev, mutijo pri prenosu zemljišč in podobn palamudenje. Balkanc so sedaj privlekli v našo lepo še srbski Pink S. In tako vse kaže, da Ljubljana – po srbsko, po slovensk je Lublana postaja Novi Sad 2.

 4. mudo moreno pravi

  Če bi ga samo čefurji volili,bi dobil največ 25 %.Ne,izvolili so ga Slovenci,in zakaj? Zato ker ga vole. Ti bizgeci očitno uživajo,da jih nekdo sodomizira in potem se mu še zahvalijo.Tipičen primer je moj sodelavec-pred 3 tedni je imel poplavljeno bajto na Vrhovcih,danes se je pa hvalil da ga je volil.Prav privoščim mu,da se poplava v najkrajšem času ponovi.

 5. Anakonda pravi

  Čudno, ritolizniki se ne morejo vzdržat. Kar naprej nas učijo, kako jim moramo služit.
  Je pa resnica, da se tega opankarja sramujem. Spet smo na istem kot v YU – srbijanci nam komandirajo in nas še učijo v internetu, kako se moramo obnašati.

 6. mudo moreno pravi

  Jurček pa ne smo da rad spije ampak je že od nekdaj mal čez les.Še maturo mu je moral očka pred leti kupiti.Maturo,ne diplomo.Potem pa se je še nekaj trudil na psevdo-faksu imenovanem GEA college.Sicer pa za uvažanje srbskih piškotov res ni treba bit genij.Škoda da me ni bilo zraven,ko je Jurček s svojim koloraturnim glaskom izjavil omenjeno,verjetno bi se pokakal od smeha.

 7. AnaLiza pravi

  Kot trdi večina – Balkan! Balkanci spadajo tja, od koder so prišli. Tisti, ki jim držijo štango in jih še podpirajo, pa naj gredo z njimi.
  Od enega takega -ića kot je Zoran, tudi en moreš pričakovat, da bo svojega sina drugače vzgojil kot ga je – po balkansko.

 8. Rexmundi pravi

  Nas Slovence bodo takile rešili s turbo folk muziko in trubači. manjka nam glih še Pink S. Hrvat mu niso nasedli. Sicer pa veliki Srbin Šešelj pravi, da so Hrvati v resnici Srbi, ki so sprejeli katolištvo. Dobr, zakaj bi nekdo vlagal trud, da bi iz Slovenca naredil Srba ali obratno iz Srba Slovenca. To ne gre, ne? Srbin ostane Srbin in tako je prav. Ne se tlele delat in pretvarjat za Slovenca. Tile Sbjanc so pač ekonomski begunci in preko formule, Slovenija polnijo svoje trezorje in bančne kasete po celem svetu. To se tudi dobro vidi na majicah špornikov iz bivših republik Jugoslavije. Ekrat jim na hrbtu piše na konc priimka č, drugič ć. Ali kdo od njih poje našo himno, pred začetkom državnih tekem?

 9. Rastko pravi

  Balkanska posla, balkanske metode. Mali balkanezo Jurček, je seveda isti kot foter Zoki, samo da to ta star dela bolj prikrito. Vino je pač izdalo njegov karakter.

 10. Dajana pravi

  Joooooooooooooooooooooooj, za bruhat komentarji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Fuj vas bodi. 🙁

 11. falcon pravi

  Bogu hvala, da ne živim v Ljubljani.
  V mojem kraju bomo imeli drugi krog volitev, kandidata nista prav zaupanja vredna, čeprav se deklarirata kot neodvisna. Imata tudi nekaj čudnih, razvpitih podpornikov, v plus jima pa štejem, da sta Slovenca.

 12. niko pravi

  Kaj bo dobil toliko kot Prijatelj?

 13. Rexmundi pravi

  Enkarat se je dalo v nekem cajtngu prebrat novico, Bela krajina, srbska krajina.
  glavno mesto pa bi bilo Metlika.. Sao Bela krajina. Meja Kolpa do Starega trga in Lahinje ter naprej do Jugorja. Takrat so se zaradi tega precej razburjali. Potem je to preglodala Sova. Bila je to le provokacija? Ali se taki apetiti spet pojavljajo? Zdaj lahko kar v Lublani počnejo. Metlika je mal mim.

 14. hahaha pravi

  hahaha, koliko nestrpnosti in gneva nad ljudmi, ki kriterijem slovenskosti ne ustrezajo zaradi porekla … sram vas bodi vse po vrsti … a čisti Slovenci s priimki Šrot, Bavčar, Kangler itd. pa so čisti kot solze …. hahaha, dvoličneži zaplankani

 15. lowrenc pravi

  Kolk ste vsi pametni ha ha…a ko je imel Pink Si žurko v mestu, ste pa posrani doma sedeli? Samo preko komentarjev si upate pametovati, drugače pa ste tiho…še dobro da vas je le nekaj promilov – zaradi takih idej se dogajajo potem vojne a la 2. sv. vojna!

 16. Anakonda pravi

  @ Dajana, hahaha, lowrenc
  Občutek imam, da niste Slovenci, temveč naši ”bratje”, te pa dobro poznamo iz zločinske Jugoslavije. Pojdite v Srbijo, ki jo tako zagovarjate.

 17. Anakonda pravi

  @ Dajana
  Tebi pa še toliko bolj priporočam Srbijo, da ne boš naše lepe Slovenije pokozlala.

 18. Dajana pravi

  Anakonda: Jaz pa priporočam Dejanu Kalohu, da te za vekomaj veke briše iz komentiranja tu. 😉

 19. ice pravi

  @Dajana in podobni
  Tako grozni smo mi domorodci, pa še vedno ste tukaj???
  Jugoslavije že 20 let ni več. Hvala bogu. Zbudite se.

  Glede jankovića. Si predstavljate slovenca za župana Beograda? Ne, a ne.

  No, sedaj pa prst v usta …

 20. Anakonda pravi

  Dajana, vidiš da mi ni treba odgovarjati. ice ti je vse povedal, kar še ne veš (to pa je veliko).

 21. Rexmundi pravi

  Župan, se je nekaj duval, češ kako, da se naj bi ljudje bali dali svoj glas na listi za referendum proti zazidalnemu načrtu?
  To se je kmalu pokazalo za resnično, preko njegovga sina, ki naj bi nekoga nagovarjal, da ga ubije.
  Treba se bo spet oborožiti in s seboj nositi osebno orožje zaradi takih! Ali kako?
  Koliko gneva in nestrpnosti? Ali res? Janković se je opredelil za Srba. Prav je tako.
  Srb naj bo, zakaj naj bi bil Slovenec. Ali obratn, zakaj bi se Slovenec opredeljeval za Srba’. Ideologija pa ne pozna nacionalnosti. Torej moraš take ljudi iz bivših republik gledat in obravnavat kot Srbe, Hrvate, mal težej je z Muslimani v Bosni. Tam živijo Srbi, Hrvati in Turki kot Srbi imenujejo Muslimane.
  Potem naj gledamo po verski pripadnosti. V Sloveniji naj bi bila večina krščanarjev in tako naprej…

 22. Rak pravi

  Je povezava omenjene teme in mrk Financ in Požarja doslej na spletu res samo slučaj?

 23. Rexmundi pravi

  Kakšn slučaj? To bodo poskušal utišat. Kdo pa ima oblast? Ne Požar in ne Finance. Cenzurira se. Če bi kdo grozil županu bi bil celi halo in spet bi ven privlekli tisto komunistično, >>Moralna politična zavest občanov je s tem trpela<<.
  Takrat si za kaj takega lahko dobil 3 leta zapora.

 24. lowrenc pravi

  zgolj v vednost: sem slovenec, brez sorodnikov iz juga.
  Ampak za spremembo od vas nacionalistov in kvazi patriotov nisem sovražno nastrojen proti drugim nacijam.
  Poleg tega imam občutek, da ste samo proti Srbom, Hrvatom, Bosancem itd…v Piranu bo očitno zmagal Peter Bossman, ki je temnopolt in je ravno toliko Slovenec, kot Janković!!! A to vas pa ne moti, a ne?
  Dvoličneži – SRAM NAJ VAS BO!

 25. Rexmundi pravi

  Lejga. janković je Srb. Sam se je opredelil za Srba. Tako je tudi prav. Rekel sem že, ne moreš nekoga spreminjat v nekaj kar ni. To so delal med drugo svetovno vojno po Balkanu. četniki so prišli v muslimansko vas in poklali vse, ki so jih tam dobili. Potem so muslimani prišli v srbsko vas in poklali vse tam prisotne. Ali ustaši so prišli v srbsko vas, vse tam prisotne prekrstili iz pravoslavcev v katolike in jih nato pobili…. Med zadnjo vojno na Balkan se je nekaj podobnga tam dogajal.
  V Više gradu ob Drini so Srbi pobili vse muslimane v mestu in okolici. Več kot tisoč.
  Željko Ražnjatovič – Arkan je vodil Tigre, ki so izvajal brutalen etničn čiščenje v Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu in Grobnici ii pokole 3.000 civilistov v Brčkem.
  Vojislav Šešelj je s svijimi Belimi orli divjal po številnih bosanskih mestih, tudi v Brčkem.
  Drago Prčarac, vodja taborišča v Omarski kjer so zapornike množično pobijali.
  Borislav Herak, ki je takrat enkrat priznal, da je ubil več kot 230 civilistov.
  Nečloveško ravnanje in poboji v taboriščih na Manjači, Brčkem, Krajini, Prnjavor, Omarski, Prijedoru in Trnpolju. Pobijal so muslimane v grbavici pri Zvorniku. Srbska policija je na planini Vlašić pobila takrat enkrat več kot 200 muslimanov.
  Neregularne srbske sile so v nek tovarn v bližin Brčkega pomorile 3000 Muslimanov, moških, žensk in otrok.
  Dobr, tudi Muslimani so to počel za povračilo, Adem Delić vodja taborišča v Čebilićih kjer so do smrti pretepli petnajst Srbov.
  Adil in Arif pripadnika hrvaških neregularnih enot, sta ubila 50 srbskih žena in otrok.
  Hrvati so v Prozorju pobili 300 Muslimanov.
  Muslimani iz Kamenice so tam pobil več kot 60 Srbov, vojakov in civilistov…

 26. Rexmundi pravi

  Aja, pa še nekaj tist o kvazi patriotov. V vojni za Slovenijo sem ležal v obroču okoli kasarne Franca Rozmana Staneta v Mostah.
  Aja pe še nekaj. Takrat, ko se je začela vojna ponoči in so tanki šibal preko Toškega čela proti Brniku so se naš bratje, ki so živeli in delali v Sloveniji smejali do ušeš, češ kako če vas sad JNA. Fak še od takrat mi gredo tile bratje na živce.
  Ali na Vilharjevi kjer so zbiral prostovoljce za čez vikend klanje po Bosni in Hrvaškem. Zaupniki so imeli zvezke in vpisovali vstopajoče v pripravljene avtobuse. En avtobus Srbov zraven, avtobus za muskimanske prostovoljce.
  V ponedeljek pa so že delali na svojih delovnih mestih, kot, da se ni nič med vikendom zgodilo. Ali pa tista od nekega Srba iz okolice Sanskega mosta, mi južnaci v Sloveniji skupa držimo a vi Slovenci se samo svadžate medžu sobom.
  Vidiš jebiga… kako je.

 27. Anakonda pravi

  @ lowrenc
  Toliko v vednost, pri meni so delali Makedonski Albanci, sami fejst fantje. Delali so tudi na cerkvi v enem od pomorskih krajev. Vse to je OK! O njih vse najboljše. Tudi Vegradovi delavci iz juga so OK. Če pa pride nek pritepenec, ki je sin agresorskega oficirja v Ljubljano za župana in nam hoče pamet solit, potem mu rečem naj gre v deželo njegovih prednikov. Tam se lahko obnaša kakor se hoče. Ne pa v Sloveniji. Kdor pa te tiče zagovarja, je mogoče rojen v Sloveniji, a slovenske duše nima.

 28. Rexmundi pravi

  Tako. Srbija je v težkem ekonomskem stanju in bi jim takle sin prišel še tako prav.

 29. Franci pravi

  Sram naj bo tebe lowrenc. Ravnokar si dokazal, da nobenega, ki ga ti obtožuješ sovraštva, ne sovraži zaradi rase ali narodnosti, ampak zaradi tega, kar počne.

  Zorangutan je pač velika baraba.

 30. lowrenc pravi

  reximundi, lepo si vse zgoraj napisal, kako so poklali vse, kar ni bilo njihove vere in na ta način spreminjali vero v določenih predelih…to se je vedno dogajalo – kar spomni se križarskih vojn.

  Ampak za vse to ni bil kriv Janković a ne? Očitno tlačiš Srbe vse v en koš… Pa če je bil njegov foter oficir ali ne – sem ni prišel po svoji lastni želji, ampak so ga sem poslali. Sploh pa ne vem, če je bil takrat še aktiven – če je sploh bil oficir ali kakršnokoli vojno “lice”.

  Bom pa zdajle pogledal kdo je ustanovil tole spletno stran haha…si kar mislim…In se umaknil iz te strani, ker te vrste tiči kot ste vi, znate še kakšno neumnost nardit. Lep pozdrav sem, kar imejte svoj kvazi patriotski kotiček na spletu. Če vas bom pa kdaj iskal, pa vem kje boste sigurno: na kakem zboru NSi,SDS ali pa njihovih podmladkov.

 31. Anakonda pravi

  No, vendar je lowrenc naredil nekaj pametnega. Sicer bi nam še on pokozlal našo lepo Slovenijo, kot to dela Dajana.

 32. Rexmundi pravi

  Pa kaj nas bi iskal? In kaj je narobe pri NSi ali SDS? Bi nas taki radi ustrahovali kot so delal Solženicinom, ki so ga vse življenje zasledovali in ustrahovali.
  Dobr, on je bil dober pisatelj in nobelov nagrajenec. pobegniti je moral v Švico, kjr je zmotno mislil, da bo tam varen pred takimi. Pišuka se je zmotil. Švicarska policija ga ni varovala pred KGB-jem. nadlegoval so ga češki tajni agentje StB (Statni bezpečnost). Pa sral mu je češki pisatelj Tomas Rezaca, agent češke tajne službe. Pobegnt je moral v ameriko v Vermont. Potem mu je skušal uničit sloves pisatelj krimičev Frank Arnau, prepričan komunajzar. Taprave komunajzarske igrice. Tud v Sloveniji ni drugače.

 33. […] Srdič. Grožnje so se zgodile samo 10 dni po grozilnem incidentu novinarju Financ, ki si ga je privoščil najmlajši sin ljubljanskega župana Jure Janković in ravno na današnji dan, ko je nova lestvica svobode tiska Novinarjev brez meja Slovenijo […]

 34. alan. k pravi

  Župan, ki je Srb, pa ne stopi v pravoslavno cerkev. Ni možnosti. Zagotovo je žid, kajti naselje Saraorci že po imenu navaja svoj rod. Torej………………….????

 35. Mojca pravi

  Hvala bogu, da živim v tujini in da sem se osvobodila tako krute in nacionalistične dežele, v kateri kultiviranost in človečnost ne igrata očitno nobene vloge. Kaj se Slovenci niso ničesar naučili iz zgodovine, denimo iz druge svetovne vojne? Vsak inteligenten človek s srčno kulturo ve, da se druge ljudi ne sodi po principu rasne teorije ali religije, temveč po karakterju. Kaj se dogaja s Slovenijo? Kje je eleganca njenega duha? Kaj je ta država resnično nerazvita? Saj to ne morem verjeti. Kakšna nesamozavest in kompleksi vrejo iz nje! In kot vem, so Srbi vedno ljubili Slovenci. Zdaj bodo še njih izgubili. Nesrečna Slovenija z lirično dušo drsi v prepad.

 36. […] Oktobra 2010 je celo sam Jankovićev mlajši sin Jure v okajenem stanju taval po mestu in na povolilni zabavi sredi Ljubljane pozival k umoru novinarja Financ… […]

 37. […] Zelo zanimiv bo odziv na dotično pobudo NSI ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je že nekajkrat kar sam na javnih “placih” organiziral svoje povolilne fešte z raznimi “danijelami”, kjer se je na veliko točil tudi alkohol (tudi, če ima Janković dovoljenje “svoje” občine za svoja privatna veseljačenja sredi prestolnice, to za mlade občane ni ravno najbolj primeren vzor, zlasti, če prihaja kasneje zaradi alkohola do incidentov). Spomnimo: Oktobra 2010 je celo sam Jankovićev mlajši sin Jure v okajenem stanju taval po mestu in na povolilni zabavi sredi Ljubljane pozival k umoru novinarja Financ. […]

 38. […] včeraj ni bil Jure Janković ta, ki bi grozil novinarjem s smrtjo kot se je to že v preteklosti dogajalo, ampak je tokrat za mafijske grožnje poskrbel tast Zorana Jankovića, Marjan Jernej Virant, sicer […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen