Razkriti dokument: Janša tožilki Zobec Hrastar očita nestrokovnost in nedemokratičnost – ta je naknadno spreminjala obtožni predlog, predlaga pa tudi tajno obravnavo!?

18

Prvak slovenske opozicije Janez Janša je danes, pozno popoldne, na svojem Facebook profilu objavil popravke obtožnega predloga, ki jih je spisala višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar. Iz dokumenta je na prvi pogled razvidno, da gre dejansko za neverjetno tožilsko šlamparijo, kjer omenjena tožilka post festum popravlja samo sebe in spreminja pravno kvalifikacijo poskusa storitve domnevnega kaznivega dejanja v sostorilstvo. Bolj kot o šlampariji bi seveda lahko govorili o načrtnem poseganju v že obstoječi obtožni predlog s strani Zobec Hrastarjeve, saj se sostorilstvo pri nekem kaznivem dejanju na sodišču sliši mnogo bolj resno kot zgolj le poskus izvršitve nekega domnevnega kaznivega dejanja.

Še bolj strašljivo pa se zdi ravnanje “patriiaške” tožilke, ki je po Janševih informacijah ljubljanskemu okrajnemu sodiču celo predlagala tajno glavno obravnavo???!!! Da so sodne obravnave javne zagotavlja že Ustava RS v svojem 24. členu. Prav neverjetno tožilsko početje, glede na to, da v primeru Patria ne gre za primer, kjer bi javnost morala biti (oz. je lahko) izločena že po zakonu. Vsi morebitni razlogi: denimo sojenje mladoletni osebi, ali pa če to zahtevajo koristi uradne, poslovne ali osebne skrivnosti, koristi javnega reda ali razlogi morale, tukaj ne pridejo v poštev, zato se Janša lahko upravičeno sprašuje o demokratičnosti takega početja Zobec Hrastarjeve. 

Pozorni bralci bodo opazili, da tožilka piše o “pisnih napakah”, do katerih naj bi prišlo pri pisanju obtožnega predloga. Seveda ne gre za nobene pisne napake (čeprav jih v samem predlogu kar mrgoli), ampak gre za bistven vsebinski poseg v obtožni predlog, kjer se de facto spreminja kvalifikacija Janezu Janši očitanega kaznivega dejanja in temu bo sledilo tudi sodišče na glavni obravnavi.

Janez Janša je ob objavi popravkov obtožnega predloga napisal tudi tekst, ki ga na tem mestu objavljamo v celoti. 

KOZLOVSKA SODBA V VIŠNJI GORI – II. del
Neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju na neugotovljen način. – Tožilka Hrastarja popravlja sama sebe in predlaga tajno obravnavo.

Pred dnevi sem od Okrajnega sodišča v Ljubljani (okrajna sodnica Barbara Klajnšek) poleg osnovnega teksta prejel za celo stran popravkov obtožnega predloga. Vsi, ki so prebrali celoten tekst, objavljen na FB, so lahko že zdavnaj ugotovili, da je v njem na desetine nesmiselnih stavkov in logičnih napak. Te so nastale zaradi obupnega poskusa brez dokazov skonstruirati insinuacije domnevnega kaznivega dejanja ter zaradi copy – paste metode, ko je Hrastarjeva brez smiselnega reda enostavno kopirala cele dele policijske ovadbe ali poročila, odvisno kaj so ji poslali.

V poslanih popravkih pa tožilka Hrastarjeva popravlja celo svojo lastno kvalifikacijo domnevnega kaznivega dejanja. V obtožnem predlogu tako zapiše, da gre za sum kaznivega dejanja po 1. odstavku 269 členu KZ (sprejemanje daril za nezakonito posredovanje)v zvezi z 22. členom KZ (kazniv naj bi bil tudi poskus). V popravkih obtožnega predloga, ki jih je Hrastarjeva naknadno poslala na Okrožno sodišče v Ljubljani, pa je spremenila 22. člen KZ v 25. člen KZ, ki govori o sostorilstvu domnevnega kaznivega dejanja.

Postavlja se vprašanje, kako je lahko tožilka, ki naj bi bila visoko strokovna in ki je bila celo vodja posebne skupine tožilcev, zagrešila takšno osnovnošolsko napako. Če bi jo naredil kak pripravnik, bi ga verjetno že naslednji dan nagnali iz službe. Nje seveda ne bojo, ker ima politično nalogo. Dokazati mora, da sem neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način “sprejel obljubo plačila provizije”. Pravno tega tožilka Hrastarjeva ne bo nikoli dokazala, ker se takšno dejanje ni nikoli zgodilo. Enkrat (leta 1988) so me sicer že obsodili za dejanje, ki ga nisem storil, vendar se je to zgodilo na tajni obravnavi, iz katere je bila javnost izključena (sodba je bila po formalnem padcu komunističnega režima razveljavljena). Bo tokrat javnost lahko prisotna, se bo lahko glavna obravnava snemala in bo imela Slovenija možnost spremljati proces? Če bo to možno, bo politično – tožilski konstrukt padel. Javnosti se očitno boji tudi tožilka, saj je okrajnemu sodišču predlagala tajno glavno obravnavo. Udbovec Zvonko Hrastar in organizatorji velikega poka iz Finske so nanjo zaradi tega predloga nedvomno ponosni. Isto totalitarno ozadje, isti ljudje, iste metode.

Dokument, ki ga je Janez Janša objavil na socialnem omrežju Facebook, si lahko v neokrnjeni obliki pogledate tukaj – Popravki obtoznega predloga.

Se s tožilskim primerom Janša & Patria vračamo spet v obdobje enoumja, kjer se je sodilo za zaprtimi vrati? 

Št. komentarjev: 18
 1. Johan Hans pravi

  Lepo in predvsem orkestrirano so vdarli ta rdeči po Janši. Ni šans, da bo sojenje za zaprtimi vrati, razen če hočejo imeti pred sodiščem tisoče in tisoče ljudi, ki bodo za prvega pomladnika zahtevali pravično sojenje. Javnost pa je vsekakor prvi atribut pravičnega sojenja. Strašno se očitno določeni ljudje v državi bojijo, da bo Janša oproščen, ker potem se zavedajo, da bo zapela še kakšna odškodninska tožba.

 2. amero pravi

  Sramota za slovensko pravno državo. Neka tožilka dela kaj hoče, to je nazaslišano! Kakšno tajno sojenje, pa kaj smo v Ugandi ali kje?

 3. Anakonda pravi

  Sedaj pa manjka samo še Goli Otok. Temu primerno sodstvo že imamo.
  Ponavljam: dol s komunisti – svobodo narodu!

 4. alan. k pravi

  Koalicija se zaveda, da je prav ta konstrukt edina možnost, da preživi, ter še nadalje vlada.

 5. brdavs pravi

  Rdeča politika .Da vas ni sramota biti v Evropi .Tajno sojenje za zaprtimi vrati,da javnost ne bi izvedela kaj ga bodo obtožili. To se danes dogaja v S.Koreji in še kakšnih diktatorskih državah npr.Kitajska, Iran itd. Kje si Kresalova s tvojo pravno državo in demokracijo?

 6. Darko pravi

  Preveč je hitela gospa tožilka, ko je hotela poslati Janšo brez dokazov na sodišče. Sedaj pa popravlja ta svoj zmazek. Toda ne bo ji uspelo niti s to novo kvalifikacijo, ni šans. Pa naj kar sanja, da bo to zaprtega tipa sojenje, saj nismo več v titoistični državi.

 7. Rexmundi pravi

  Mal ga pokate. Tile naš rdečkar so za nekako ravnotežje v EU. Skrajna desnica, pro kontra skrajni levici.
  Ziher so tile naši masoni, njihov komandat tito pa je bil prostozidar lože v Vatikanu 33+. Pa še nakaj. Tale Josef kot mu je bilo pravo krstno ime se je rodil 16. junija 1892 na Dunaju. Tam je tudi pokopan. Umrl pa ni na 4. maja 1980, ampak 16. februarja 1980.
  Zakaj so izbrali 4. maj? Ta datum je masonski praznik ” dan socijalne starosti”, na ta praznik so masoni milostljivi za vse, ki potrebujejo pomoč…

 8. Anakonda pravi

  @ Rexmundi, pravzaprav je tale Josef veliko prepozno umrl. Če bi to storil 40 let preje, bi bilo slovenskemu narodu prišparano veliko gorja in tudi tehle rdečkarjev ne bi imeli, ki se zdaj gnetejo v Sloveniji.

 9. niko pravi

  Ja,se je pa res mudilo,glede na občutljivost zadeve(brez neposrednih dokazov,Črnkovič napiše stranka,tožilka kar stranka SDS,gre za bivšega predsednika vlade) bi morala tožilka(sporno je tudi,da je bila dežurna tožilka v času Depale vasi,žena kriminalista,ki je Janšo aretiral,skratka nekako povezana z obtoženim),bi pričakovali,da spis desetkrat preveri,preden ga pošlje sodišču,menda niso tudi finskim in avstrijskim kriminalistom,ki jim je bil obtožni predlog tudi v vednost poslan,zdaj naknadno pošiljali popravke,češ da je prišlo do napak pri pisanju…

 10. niko pravi

  Pa kaj si bojo Finci in Avstrijci mislili o tajnem sojenju,bo tudi tam tajno za njihove osumljence?

 11. alan. k pravi

  rex…………..očitno ti je poznano tudi ime njegove matere. Vsekakor, avstrijski fritzel, je bil njegov sorodnik po materini strani, od brata Josefa, ter največji donator sinagoge v okolišu, njegova mama, pa zelo plemenita ženska, ki je podlegla pod udarci svojega moža. …………………………….kumrovca ni nikjer v uradnih podatkih o njegovem rojstnem kraju, so pa hribolazci, ki se jim pravi kidoni, pa vsako leto par ducat teh junakov zgrmi med prepadi.
  Vem pa še veliko več, mogoče bi te zanimalo………………………lep pozdrav.

 12. Anakonda pravi

  Že Milčinski je napisal zgodbo o Butalcih. Lahko verjamete, da je z Butalci mislil prednike našega slavnega sodstva. Slavni policaj je ta blond Katra, Cefizeljev je pa več: od gospoda drugorazrednega pa do gospe Hrastarjeve … itd. Edino, v čemur st stari Butalci razlikujejo od sedanjih je njihov razum. Današnji so še bolj butalski.

 13. Rexmundi pravi

  Josef -tito je nezakonski sin Kajzerja Franca Jožefa. Mati j bila na dvoru Habzburžanov služkinja. To potrjuje tudi zlata ploščica vgrajena v Vatikanu, v zavodu Svetega Jeronima, kjer je poleg njegovega imena vpisana tudi njegova titula, “von Habsburg und Loraine. Po smrti pa je cerkev ustanovila njemu v čast nov praznik “Svetega Josipa delavca. Ta praznik naj bi slučajno sovpadal na 1. maj, na ta datum pa imajo iluminati svoj praznik, ki pa je podtaknjen kot praznik dela…

 14. ribič pravi

  V Murglah naštudirani in izmišljeni aferi Patria, manjka še edino plavooki “škrat” iz Murgel, ter gospa Kaminsky, ter njuno resnično mešetarjenje o nakupu letal (F-16). Seveda pod pogojem, če bo sojenje tajno in da bo bolj zakomplicirano. Pričakujem in zahtevam, da “spoštovana in zelo cenjena” koalicijska tožilka Hrastarjeva upošteva moj predlog! NPU naj takoj začne z delom in poroča tožilstvu, da bo tožilka pravočasno lahko izstavila “ponovni” popravek obtožnega predloga! Bog obvaruj nas Slovence!

 15. Rexmundi pravi

  To so luciferji-satanisti, in bodo starodavnega boga alfa in omega poteptali v prah, in med sebe izbrali ali pa bodo kar kolektivno, kot vitezi okrogle mize vodili Novi svetovi red. Komite 300.
  Francija in Nemčija so silile Grčijo v nakup orožja v času ostre kompanije, da naj Grčija začne z ostrimi ukrepi porabe v javni upravi. To je nedavno v EU parlamentu obelodanil eden od vodečih zastopnikov v parlamentu. Grčija je morala na pritisk kupiti za več miljrd evrov orožja. Moral so tako nabavit floto podmornic, floto vojnih ladij, helihopterjev in vojaških lovcev…
  (vir:DefenseNews.com,7. maja 2010, http://tinyurl.com/2gy8b62

 16. […] nadzore, delo tožilke Zobec Hrastar v zadevi Patria pa kar kliče po takšnem nadzoru. Spomnimo: naknadno spreminjanje lastnega obtožnega predloga (in to v delu, ki se nanaša na Janeza Janšo!), je najmanj sumljivo in strokovno vprašljivo, pa o […]

 17. […] tožilka Zobec Hrastar je pri famoznem “berglundsko-podkupninskem” obtožnem predlogu  storila neverjetno tožilsko šlamparijo, ko je post festum popravljala samo sebe in spreminjala pravno kvalifikacijo poskusa storitve […]

 18. […] Tožilka Zobec Hrastarjeva je namreč avgusta lani vložila obtožne predloge proti Janši, Jožetu Zagožnu, Walterju Wolfu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču. Tožilstvo je Janši sprva očitalo poskus sprejemanja daril za nezakonito posredovanje, nato pa pa kaznivo dejanje prekvalificiralo v sprejemanje daril. Spomnimo; Janša je za predmetni obtožni predlog dejal, da ni vreden papirja na katerem je napisan, to neverjetno tožilsko šlamparijo, kjer omenjena tožilka post festum popravlja samo sebe in spreminja pravno kvalifikacijo poskusa storitve domnevnega kaznivega dejanja v sostorilstvo, pa je dodobra opisal v tekstu Kozlovska sodba v Višnji Gori. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen