Letošnja prva Shnobelova nagrada gre zoknom obutim čez čevlje

2

Na znametniti harvardski univerzi je potekala že dvajseta podelitev t.i. Shnobelove nagrade. Gre za anti Nobelovo nagrado, ki jo podelijo za znanstvene izume, ki se na prvi pogled izkazujejo kot zelo absurdni, toda navsezadnje so lahko tudi koristni. Ceremonija ima svojo komisijo, zveste oboževalce in publiko. Skupno so podelili deset nagrad, in to v šestih tradicionalnih Nobelovih kategorijah in štirih dodatnih.

Letošnjo prvo nagrado izmed 5.000 nominiranih so dobili novozelandski fiziki, ki so ugotovili, da če oblečemo nogavice na obutev, ne pa obratno, se zavarujemo pred padci na ledu.

Britanski znanstveniki iz Univerze  Keele so denimo predlagali originalno metodo za lajšanje bolečin. Ugotovili so namreč, da kletvice znižujejo bolečinski prag. Se pravi, če čutite bolečino, je treba po njihovem čim več kleti.

Nizozemski znanstveniki so si nagrado prislužili z originalnim receptom proti astmi. Predlagali so namreč zdravljenje astme z vožnjo na vlakcih smrti.

Shnobelovo nagrado v nominaciji »kako ostati zdrav« so dobili ameriški znanstveniki, ki so ugotovili, da brada in brki pritegujejo mikrobe in zato vsem moškim svetujejo gladko britje.

Če boste upoštevali nasvet znanstvenikov, ki so si zaslužili letošnjo zlato Shnobelovo medaljo, letos po ledu ne boste padali.

Št. komentarjev: 2
  1. Rexmundi pravi

    Nosuruno ima pa dobro upodobljeno. Delavci v Sloveniji bi si to lahko vzeli za maskoto. Velikim bo ostal namesto plač samo dolgi nos, Raztegnjen do amena.
    Pahorju tako ostaja samo še dolgi nos, ki ga lahko še podaljša za kakšen meter.
    če enim nekaj da, kot so najprej obljubil potem bodo vsi v Sloveniji zahteval nekaj kar ne obstaja. In tako mu preostane dogi nos, ki si ga bo potem vsak sam lahko vlekel do željene dolžine.

  2. Dajana pravi

    Ne prenašam besede “zokni”. 🙁

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen