Jože Činč začasno iz Politikisa skočil v Big Brotherja

0

Prekmurski enfant terrible slovenskega šovbiznisa (če za naše razmere sploh smemo uporabiti ta izraz) Jože Činč je dejansko najbolj slavna osebnost t.i. Big Brotherja slavnih, čeprav je slava v Sloveniji povsem druga kategorija kot v tujini. Viktorjev nagrajenec se je za tovrstno ekshibicijo odločil zaradi tega, ker “kaj takega še ni počel”. “Pa seveda zaradi keša,” je še pribil. Vseh 10 udeležencev v Big Brotherju je namreč s Pro Plusom podpisalo individualne pogodbe in se dogovorilo za tedensko honoriranje nastopanja v tej najbolj razvpiti licenci voajerskega resničnostnega šova. Tedenske kase bodo tako znašale vse do poldrugega tisočaka, v odvisnosti od “slave” posameznega udeleženca. Predvidevamo lahko, da je Činč nekje pri zgornji meji tega zneska.

Činč, ki je pred poldrugim letom začel sodelovati s spletnim portalom Politikis (zanj je pisal predvsem “odkačene” kolumne, urejal pa je tudi satirične rubrike na portalu), je kasneje imel težko nesrečo, ki ga je za več mesecev poslala v rehabilitacijski center Soča. Sedaj si bo gobčen Prekmurec v Big Brotherju rehabilitiral še svoj ostri jezik, nato pa bo spet brusil tipkovnico za svoje kolumne na Politikisu.   

Politikis se je na začetku rodil kot politična satira, ki je v Sloveniji dejansko ni. Jože Činč in Dejan Kaloh sta na tem področju orala ledino. Politikis je danes vedno bolj bran političnoinformativni spletni medij.

Foto: arhiv Politikis

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen