Evidentno: Dimičeva sesula Pahorjevo priljubljenost, a kdo in zakaj jo sesuva Jelinčičevi SNS?

14

Zadnja objava javnomnenjskih anket v zvezi s priljubljenostjo politikov in političnih strank, ki jo za Dnevnik in POP TV meri agencija Ninamedia, je postregla z zelo zanimivimi rezultati. Da je priljubljenost aktualnega premiera Boruta Pahorja v poldrugo desetletje trajajočem časovnem intervalu padla na najnižjo točko, to je na 12. mesto (povprečna ocena: 2,83) na lestvici priljubljenosti politikov, je jasno. Vzrok: Simona Dimic. Pahorjevo najprej goreče zagovarjanje svoje dolgoletne sodelavke, po njenem odstopu pa lakonski odgovor, da “magistra Dimičeva pač ni več vzdržala vseh medijskih pritiskov”, je očitno moralo pustiti posledice tudi med volilnim telesom. 

Bolj vprašljivi pa so izsledki merjenja utripa razpoloženja volivcev pri stranki SNS Zmaga Jelinčiča. Ta je namreč ta mesec prav tako doživela rekorden padec priljubljenosti, saj je volivci po tej zadnji anketi Ninamedie ne bi uvrstili niti v parlament. Dobila je vsega 3,2% in pristala celo na zadnjem mestu, za SLS in za Zaresom (tudi na lestvici priljubljenosti politikov je Jelinčič po zadnjem merjenju na 21., predzadnjem mestu). To se namreč ni zgodilo niti takrat, ko je bilo sojenje poslancu SNS Srečku Prijatelju na (medijskem) vrhuncu.

Jelinčič, ki je v zadnjem času “zapel” s predsednikom državnega zbora Pavlom Gantarjem, je mnenja, da je SNS trn v peti določenim politikom iz koalicije bolj kot kdajkoli prej. “Pred dnevi mi je pomembna oseba iz koalicijskih vrst rekla: ‘Zmago bojijo se te, zelo se te bojijo. Pa tudi pripravljajo ti nekaj, zato se pazi’. To me je dvakrat presenetilo, predvsem, ker je to rekel nekdo precej visoko v koaliciji in drugič, ker je sebe z načinom govora izvzel iz te druščine,” je za Politikis povedal prvak SNS. 

Jelinčič predvideva, da je to že del širše akcije proti SNS in njemu: “Gantar mi ni dovolil govoriti ob poročilu varuhinje človekovih pravic, generalna sekretarka DZ Mojca Prelesnik pa me je enostavno samovoljno prečrtala s seznama govorcev. To bi lahko bil prvi, začetni “udarec”. Drugi korak je anketa o priljubljenosti stranke, ki jo izvaja Ninamedia, za katero se vendar že ves čas ve kam sodi. Zadnje tri mesece stranki ves čas niža rezultate, da bi volilvce prepričala v neprepoznavnos in manjšo popularnost naše stranke. Zadeva seveda ni realna, vendar gre za evidenten način dela neokomunistične koalicije, ki se je tega naučila na kumrovških in še kakšnem ljubljanskem tečaju. Ravno tako je ta način dela viden na lestvici priljubljenosti, kjer me mečejo ven, seveda iz istega razloga.”

Jelinčič dodaja: “Torej, stranka SNS ni v razpadanju, ampak se med volilci krepi, ravno tako tudi meni ne pada rating, ampak gre za namerno širjenje laži, saj je to edino kar jim še ostane. Upam le, da ne bodo posegli še po kakšnih bolj radikalnih metodah, ki jih tudi obvladajo. Prekinjena podpazdušna arterija pri Baričeviču še vedno poraja vprašanja. Konec koncev, ne vem, če kdo pozna psa, ki bi komurkoli skočil pod pazduho in ga tako, na ta način, usmrtil.”

Slovenski parlament je očitno postal center verbalnih pritiskov: po besedah Zmaga Jelinčiča so tudi njega opozorili, da naj bo v prihodnosti “previden” in naj se “pazi”.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 14
 1. Anakonda pravi

  Po mojem mnenju agenciji Ninamedia ni dosti verjeti. Preveč so usmerjeni levo, da bi človek njihovim anketam verjel. Sploh pa ni nič lažjega, kot manipuliranje anket, to vsi vemo.
  Če bi bila anketa izdelana pošteno, levaki pri vseh njihovih spodrsljajih in namerni šlampariji v gospodarstvu sploh ne bi smeli biti na lestvici zgoraj. Torej, glejmo zadevo objektivno in verjemimo samo lastni presoji.
  Spomnite se, kako je komunistična partija na volitvah po letu 1945 dobivala 99,99 % glasov.

 2. Tone pravi

  Pa saj je Janša že enkrat rekel, da je Ninamedia hišna služba Gregorja Golobiča. Lastnik Damjanić ga je potem tožil in proti Janši izgubil, saj je ta v postopku bil oproščen. Se pravi, da je govoril resnico. Seveda se sedaj bojijo tudi Jelinčiča, saj vedo, da je vsak dodatni poslanec, ki ga dobi SNS, manj glasovalnih rok za njih + interesi + moč. Vsega tega se levičarji bojijo kot hudič križa, saj je njihova glavna svetinja moč in oblast, za ljudstvo in za Slovenijo pa jih boli kita.

 3. Rak pravi

  Na koncu bosta Jelinčič in Janša prisiljena v tesnejše sodelovanje že zaradi skupnega sovražnika.

 4. brdavs pravi

  Mnogo več ljudi bi moralo podpreti Jelenčiča,ker on se zavzema za samostojnost Slovenije,čeprav včasih malo grobo ampak pove resnico,kar naša koalicija ne more prenašati zato sta si z Gantarjem prišla malo navskriž..Če bi bilo še več takih ne bi bile slovenske meje v nevarnosti , smo pa tudi že v evropi, Hrvati pa če hočejo v Evropsko skupnost se naj ponašajo evropsko in naj se umaknejo z našega ozemlja.Pahor ne ve ,da dobri sosedi spoštujejo meje ,kajti le to lahko prinese dobre prijateljske odnose,isto kakor na vasi med kmeti.

 5. Franci pravi

  To, da Ninamedia manipulira, vemo. Vprašanje pa je, zakaj jim je Jelinčič, ki jim je bil vsa leta “konstruktivna opozicija”, tak trn v peti. Morda preveč ve?

  Že to, da so ga kazensko ovadili za “politično trgovino”, ki je spet nek unikat, kaže, da je nekaterim na levi velik trn v peti.

 6. Horst pravi

  Damjanićeva Ninamedija dela ankete po naročilu.

 7. enka pravi

  Sploh ne vidim težave, da bi SNS leta 2012 končno stopila v vlado. Jelinčič bi bil vsekakor dober notranji minister. Po mojem bi na ta način tudi lepo zaključil svojo politično kariero. In verjamem, da bi bil na cestah in še kje drugod malo večji red kot je sedaj pod policijsko damico Kresalko.

 8. Anakonda pravi

  Ta Damjanič (pisano z ć) je nek Hrvat ali srbijanec. Prav dejstvo, da Jelenčič zastopa obliko samostojne Slovenije brez vpliva južnjakov pa je tem “bratom” trn v peti. V tem pogledu ima Jelenčič prav, a ravno te (sfrizirane) ankete pokažejo, kolikšen vpliv imajo južnjaki še v Sloveniji: od banalnih anket pa vse do članov vlade.
  Zanimivo bi bilo vprašati v Zagreb in Beograd, če si lahko zamislijo Slovenca v njihovi vladi.

 9. anc pravi

  lol, kakšni pacienti 🙂

 10. Rexmundi pravi

  Pa kakšnega skupnega sovražnika. Vsi našteti pa hodijo v Bruselj. Zakaj zato, da ti bo na konc lepo ali kaj.
  Kaj naj sprašujemo neumnosti v Beograd. Hrvaška, Makedonija, Črna Gora Bosna in Hercegovina, Srbija so v pripravi za vstop v EU. In če ne bo tako kot hoče veliki režiser bodo vse te omenjene razsul v prafaktorje. Samo čist mal je še, ko bo bodo ameriške vojne ladje napolnile hrvaška pristanišča. In tele igrice, ki se jih gredo V Sloveniji. Slovenija je itak v riti. In tile to dobro vedo. vse pa delajo, da rešijo svoje riti na račun večine.

 11. megi pravi

  Jaz Jelinčiču nič ne verjamem. On je bil ali pa je mogoče še tajni agent UDBE!!!
  Morda je preveč gobec stegoval, pa ga je Kresalka malo disciplinirala.

 12. Rexmundi pravi

  Ma ne moreš verjeti nobenemu več, ki gre v Bruselj. V Bruslju vladajo in kontrolirajo poslance Bildebergi.

 13. mudo moreno pravi

  Po tem ko je Jelinko dokazal da zna biti “konstruktivna opozicija” ne samo levakom, ampak tudi Janši,ga levaki ne prenašajo več živega. Prej so se fajn mel 12 let in vse je bilo OK, zdaj jim je pa Zmagec čist odveč. Izčlanitev iz mafije je pač možna samo v enem položaju-horizontalnem.

 14. Franc pravi

  Tudi to je mogoče. Levaki so se maščevali praktično vsem, ki so si drznili konstruktivno sodelovati z desno vlado.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen