Škandalozno: Kangler kot lovec; najprej bi s “šusom v glavo” pihnil Stojana Auerja

22

Kangler kot lovec: najprej bi s “šusom v glavo” pihnil Stojana Auerja, posredne grožnje pa naj bi doživela tudi Tomaž Orešič (LDS) in Gregor Jager (Zares).

Stojan Auer, mariborski mestni svetnik in lider Liste za pravičnost in razvoj, je včeraj kar na soočenju županskih kandidatov na mariborski lokalni televiziji RTS doživel grožnje s smrtjo. Grozil naj bi mu kar aktualni mariborski župan Franc Kangler, ki je v trenutku predvajanja enega izmed reklamnih blokov (nekateri spletni portali so napačno poročali, da se je incident zgodil po zaključku same oddaje), Auerju izrekel naslednje besede: “Ti samo počakaj do konca oddaje, boš že videl. Dobil boš šus v glavo.”

Auer je posebej za Politikis.si povedal: “Bil sem zgrožen in prestrašen. Grožnjo s smrtjo mi je Kangler izrekel med snemanjem oddaje, ko so bili na vrsti oglasi. In to je človek, ki vodi naše mesto.” Auer je še dodal, da proti Kanglerju ne bo sprožil kazenskega postopka oz. vložil ovadbe, saj noče brez potrebe prilivati olja na ogenj v že tako razžarčenem mariborskem predvolilnem ozračju. Auer se seveda verjetno tudi zaveda, da Kanglerjeva grozilna izjava v času predvajanja oglasov ni bila posneta, zato v rokah nima nikakršnega dokaza, ki bi lahko podkrepil ta domnevno neljubi in škandalozni incident. Kanglerjeva grožnja “šus v glavo” bi se sicer lahko znašla v njegovem lovskem besednjaku, saj je Kangler tudi strastni lovec, ki ima v lasti tudi več kosov strelnega orožja, a zaenkrat ta grožnja ostaja na ravni beseda proti besedi.

Kangler pa očitno prav zares izgublja živce (grožnje Auerju s smrtjo je sicer že zanikal in pravi, da gre samo za Auerjev predvolilni manever), saj naj bi tudi do drugih županskih kandidatov bil precej nevljuden, celo napadalen. Tomažu Orešiču je tako po nekem radijskem soočenju dvoumno zabrusil, da je na “spolzkem terenu”, kar je Kangler presenetljivo tudi priznal in vehementno pritrdil, da je to pač njegova “politična ocena”. Smo pa izvedeli, da naj bi se med Kanglerjevimi “tarčami” znašel tudi podjetnik Gregor Jager, ki naj bi mu Kangler prav tako na samem dejal, da naj “se mu ne približuje več kot na deset metrov”. Včeraj pa jih je od razkačenega Kanglerja slišal tudi Bojan Požar, lastnik in urednik pozareport.si, (ko je pri Kanglerju preverjal informacijo o smrtni grožnji Auerju), saj mu je mariborski župan zanikal dogodek z besedami: “Ne me zdaj še ti jebat!”

Kanglerjevo neverjetno živčnost in domneve grožnje s smrtjo lahko pripišemo dejstvu, da Kanglerjeva ponovna izvolitev ni več tako sama po sebi umevna, kot se je to denimo zdelo še nekaj mesecev nazaj in tega se zaveda tudi Kangler. V drugem krogu, ko se politične karte premešajo čisto na novo, se Kanglerju namreč lahko zgodi tudi poraz. Neuradne informacije govorijo o tem, da so mariborski županski kandidati že sklenili medsebojni dogovor, da ne glede na to, kdo se bo s Kanglerjem pomeril v drugem krogu (najresnejša kandidata za pomeritev s Kanglerjem v drugem krogu sta ravno Stojan Auer in Tomaž Kancler, ki ga podpira največja slovenska opozicijska stranka SDS), bodo svoje volivce pozvali naj izvolijo novega župana in ne Kanglerja.

Franc Kangler sicer velja za srboritega in temperamentnega človeka, a da bi ljudem grozil s smrtjo je nekaj novega. Stojan Auer zatrjuje, da se mu je zgodilo ravno to.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 22
 1. Jože pravi

  Nič ni novega. Prekipelo mu je, pa se je pozabil pretvarjati. Prav čudno, da noben psihiater ne analizira tega gospoda. V sebi združuje tako Hitlerja, Musonija in Čaušeska; samoljuben, samopašen, koristolovski neuk politikant, ki je uspel prepričati celo nekaj na videz normalnih …. To se mu je žal lahko zgodilo samo v Sloveniji, namreč, politična kariera. Ne ločuje med javnim in zasebnim, med poštenjem in zlorabo. Kot bivši policist ustrahuje pol Maribora in del Slovenije, zato se mu lahko zgodi nov mandat. Kako pa končajo taki tiči, pa vemo iz zgodovine. Prav zanimivo: možakar niti ne ve, kako bogat je (ne ocenjuje vrednosti lastnih nepremičnin???).

 2. Nace pravi

  Kangler je primitivec par excellence. Štajerci se mi prav smilijo. Pod tem kmetavzarjem Maribor nazaduje v leto 1950. Namesto, da bi se razvilo v moderno evropsko mesto, postaja drugi Duplek oz. še boljše, kakšne Makole. Pa teh krajev nikakor nočem žaliti, ampak Maribor si nikakor ne zasluži, da postane neke ruralna vukojebina, kjer bo Kangler s svojimi vedno bolj redkimi somišljeniki lahko uganjal svoje norčije in praznil občinsko blagajno.

 3. Janez pravi

  Šupak

 4. Pino pravi

  Pes, ki dosti laja malo grize. Pa koga bo Kangler počil? Same lape so ga, pa še to takrat, ko ga noben drugi ne vidi in sliši. Naj že spoka nazaj v svoj Duplek in raje strelja svoje srnjake, ki mu jih drugi lovci držijo na razdalji enega metra.

 5. niko pravi

  Dobro, Kangler je pač kangler, v redu. Ampak, tudi S. Auer je za MB katastrofa primerljiva s sedanjimi poplavami. Človek se farba – ne samo las, ampak tudi politično. Ne enega ne drugega si MB ne zasluži.

 6. brdavs pravi

  Kangler ne se jezit na Auerja ,ta ni vreden ,da se razburjaš,če bi pa rad streljal pa pojdi v Ljubljano v DZ , tam ima posla kolikor hočeš .

 7. Stanko pravi

  Kangler-Auver a je lahko še slabša izbira.

 8. Rexmundi pravi

  Potrata ali Drofenik pa še niki prdcev, pa tudi niso ne vem kakšna marka.
  Kaj torej imate še tam v Marburgu? Barva si lase? In to je nekaj slabega. Ivo robič je imel še tik pred smrtjo lase črne ko ogle. Pa je že vlekel taj preko osemdeset let.
  Aver je že boljš izbira, se vsaj na estrado razume. Kangler je pa itak bil včas policaj. In to naj bi bila neka marka. Jaz bi dal glas Averju. Policaju že iz inata ne.
  Dobr tud v močvirju nimamo kaj dosti boljše izbire. Trenutno…

 9. toni pravi

  Auer je res katastrofa, se hujsa kot Kangler, zato naj narod v mb raje voli Kanclerja. Ta arhitekt ima vsaj zveze po svetu, pa se nekaj tujih jezikov zna.

 10. Rexmundi pravi

  Najbolj pa bi bilo, da bi vse nekam poslal….

 11. Pltks pravi

  Žalostno – če je res ali pa ne – žalostno. V vsakem primeru sploh nista moji opciji za kandidata, saj sta ista. Bojan Horvat je edini, ki govori pozitivno, konstruktivno in z RAZUMOM. To rabi maribor – uličnih pretepanj je že zdaj vse prevč.

 12. Rexmundi pravi

  Folk rabi kruha in iger ne pa nekoga, ki govori pozitivno in konstruktivno.
  Aver je tako čist taprav. Razume ekstrado. To pa ni daleč od kruha in iger.

 13. Andrej pravi

  Podporniki Stojana Auerja so začeli zbirati podpise v podporo pomilostitvi nekdanjega priljubljenega voditelja.
  V podporo Auerju naj bi spletno peticijo z naslovom Ustavimo lov na čarovnice podpisalo več kot 800 ljudi, med njimi naj bi bila tudi znana imena. Od četrtka naprej pa lahko posamezniki s podpisom podporo nekdanjemu medijskemu zvezdniku izrazijo tudi na stojnici v Mariboru.
  Stojana Auerja zaradi utaje davkov čaka enoletna zaporna kazen, sodišče pa je njegovo zahtevo za preložitev nastopa kazni zavrnilo. Auer bo tako moral v zapor naslednji dan po prevzemu odločitve sodišča, za to pa ima 15 dni časa. Ker mu je rednih sredstev za pritožbo zmanjkalo, se namerava s prošnjo za pomilostitev obrniti na predsednika države.
  Urad predsednika še nič ne ve
Na uradu predsednika države so povedali, da s pobudo niso seznanjeni. Višji svetnik predsednika za notranjo politiko Maksimiljan Lavrinc pa je dejal, da lahko po spominu pove, da v preteklem letu predsednik ni pomilostil nikogar, ki bi bil obsojen utaje davkov.
  Obenem je še zatrdil, da posebna komisija za pomilostitve še ne deluje, da pa bo delo začela takoj, ko bodo njeni člani potrdili, da v njej v skladu z zakonom lahko sodelujejo.

 14. Rexmundi pravi

  Ua, utajil je davek. Kot izgleda in se hoče prikazat, da je on prvi dvignil zastavo.
  Zdaj pa že tisto biblijsko, da naj vrže kamen tist, ki ne greši. Ua, koliki je ta znesek?

 15. Dajana pravi

  Mater: Če je tako primitiven in butast, potem je pravi za nas, točno pravi. Za nas buteljne, ki smo ga izvolili prvič. Ja, dajmo ga še nekrat!! 👿 Jaz tudi nisem verjela, ko je bil Bush jr. ponovno izvoljen!

 16. Rexmundi pravi

  Ameriške predsednike so ubijal na vsake 20 let, ali pa so umirali. To tradicijo je prekinil Ronald Reagan. Ta tradicija je trajala 140. let. Njegov umor se je končal neuspešno. Smrtnonostni naboj se je zaustavil v rebru. Prvega so tako ubili leta 1840. Zmotu sem se niso ga ubil umrl, je za neko boleznijo pljučnico v svoji pisarni mesec dni ko je bil izbran. Drugi in tretji, John Adams in Thomas Jefferson, umrli na isti dan – 4. junija 1826. na petnajstletnico emeriške Deklaracije za neodvisnost. Čirule čarule.

 17. Dajana pravi

  Rexmundi: A ne kapiraš, kaj hočem povedat??? 👿 Če ljudje nočejo Kanglerja, potem naj ga za boga ne volijo!

 18. Rexmundi pravi

  Ma dol mi visi Kangler. Naj mu dajo dosmrtni mandat, kot maršalu. Kangler pa bi rad spet bil tist kar je bil in dela pač scene. Naj pa drugega izvoljo. Ta jih bo pa spet na ist način nategnil. Denarja pa tako ne bo noben zrihtal za študensko olimpijado. Pa kar še paše zraven. Tist zgoraj sem zapisal zgolj kot zanimivost. Mi pa imamo tako še 140 let časa, in potem naredit analizo, ali se tudi pri nas lahko zgodi kaj podobnega. Prej nas še čaka, tridnevni mrk! Vrtenje Zemlje se bo spremnilo in spremenila se bo tudi klima. Prve znake že imamo čedalje hujši viharji in poplave severne Evrope, in povišanje nivoja vode v tropskih predelih. Ocean bo ostal brez kisika, nekako tako kot se je to zgodilo v obdobju krede. In takoj imaš tukaj opozorilo – usoda dinozavrov. Torej, bo človeška vrsta našla rešitev? Pol pa me neki Kanglerji in podobn materijal ne brigajo nič.

 19. […] mariborski mestni politik. V začetku tedna naj bi mu aktualni mariborski župan Franc Kangler grozil celo s smrtjo, sedaj pa se pritisk njegove politične konkurence nad njim še […]

 20. Žan pravi

  Franca, še naprej župan Maribora. IN TO V PRVEM KROGU!

  ostalim se pa samo lepo nasmejim in lp

 21. […] začinil z veliko mero duhovitosti. A vprašanju aktualnemu mariborskemu županu Francu Kanglerju o grožnjah s smrtjo županskemu kandidatu Stojanu Auerju se ni mogel izogniti. Kangler je v svojem razpoznavnem dialektu odgovoril: […]

 22. […] Vsa stvar malo spominja tudi na mariborski incident iz začetka volilne kampanje, ko je Stojan Auer (kot županski kandidat je pristal na odličnem tretjem mestu) trdil, da so tudi njemu grozili s smrtjo. Takih strašilnih metod naj bi se posluževal kar mariborski župan Franc Kangler osebno, ki pa je takšen dogodek ostro zanikal. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen