Jelinčič nad Pahorja: povej, si antifašist ali nisi?

3

Danes je predsednik Zmago Jelinčič sklical tiskovno konferenco z naslovom ‘Ali je Borut Pahor sploh antifašist?’ Poslanska skupina SNS je danes na vlado naslovila pobudo za ustanovitev neodvisne skupine zgodovinarjev, ki naj preučijo zločine hrvaških vojnih in civilnih enot v letih 1918 – 1992. Jelinčič se je spomnil tudi na slovenske žrtve iz štrigovskega območja, kjer so po njegovih besedah, Hrvati po 2. svetovni vojni pobili okoli 40 slovenskih državljanov.

Prvak SNS pa je premiera Pahorja še okrcal, “da obiskuje neke vprašljive proslave, ne pokloni pa se slovenskim žrtvam ustašev”. Jelinčiča je razkačilo tudi to, da se Pahor ni nič oglasil, ko je hrvaški predsednik Ivo Josipovič ob 65. obletnici dogodkov v Jasenovcu govoril o tem, da so Hrvati množično pristopili k protifašističnemu gibanju in o številnih žrtvah, ni pa se denimo spomnil slovenskih žrtev. Jelinčič še meni, da gre tukaj za “zanikanje zgodovinskega dolga Hrvaške do Slovenije”.

Zmago Jelinčič sprašuje Boruta Pahorja, zakaj se ta ne pokloni slovenskim žrtvam ustašev in ali je sploh antifašist?

 

 

 

Prvak SNS pravi, da ima Hrvaška do Slovenije zgodovinski dolg

 

 

 

 

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 3
  1. Manitu pravi

    Kaj Jelinčič je Pahorju postavil zgolj retorično vprašanje?

  2. filofan pravi

    Eh, Zmago je dosadan s temi svoji bedastočami in prerokbami iz 2. svetovne vojne. Kako si bo Slovenija odahnila, ko bo ta moron zapustil parlament. Proračunski zajedalec in namišljeni patriot.

  3. Rexmundi pravi

    Jelinčić, Hrvat iz Brača stalno dela reklamo za te njegove tako ljube ustaše, ves čas dela reklamo za njih?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen