Bizarna travma: 13-letnika v petek 13. ob 13.13 uri zadela strela

2

Iz Anglije prihaja naravnost bizarna novica iz črne kronike. Reševalci so v petek 13. avgusta posredovali med letalsko prireditvijo Lowestoft Seafront Air Festival. Vzrok: 13-letnega dečka, ki je med nevihto imel odprt dežnik s kovinskim špicem, je namreč zadela strela. Do travmatiziranega dečka, ki je na srečo utrpel le lažje poškodbe (dobil je površinske opekline), so reševalci prišli dvajset minut po udaru strele, očividci pa so dejali, da je dečka vrglo po tleh točno ob 13.13 uri. 

Deček, ime katerega je ostalo javnosti neznano, saj sta starša želela, da mediji ne omenjajo dečkovega imena, je imel tako srečo v bizarni nesreči, reševalci pa so na isti dan oskrbeli še dve drugi osebi, prav tako zaradi udara strele, obe pa sta med nevihto imeli odprta dežnika.

Angleški 13-letnik je v petek 13. ob 13.13 uri preživel udar strele. Dežniki s kovinskim špicem v nevihtnem vremenu pa lahko postanejo zelo nevaren pripomoček, zato takrat proč z njimi. 

Št. komentarjev: 2
  1. Rexmundi pravi

    To dobro kaže, da med nevihto ne smeš imet odprtega dežnika. Najbolj je potem, da v neviht vedriš pod kakšnim divjim kostanjem ali orehom. Ampak tudi to ni za delat. Nekoč je dva taka tekača pred nevito strela zadela v Tivoliju v drevoredu. Enga je ubilo, drugega samo poškodovalo, opeklo. Baje sta tekla na bližnjo troljebusno postajo tam nek pivovarne Union. Točneje , trgovine Peko na Celovški.
    Velik pa jih je strela ubila tudi, ko so med nevihto, ali pa jih je presenetila med vzponom na Triglav strela ubila. Pob je imel srečo. Torej bo od zdaj naprej za njega petek trinajstega, srečen dan. Spet smo ostal brez enga tabuja.
    Sovražen govor pa to ni.

  2. Zvone pravi

    Jaz nimam nikul dežnika s špicom, pa saj nisem nor, da me bo poknilo potem ko satan. Mali si je sam kriv, kaj pa je tak nur, da maha s takim dežnikom ko je toča in nevihta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen