Srečko Prijatelj po petih mesecih pripora na zatožno klop

4

Poslanec SNS, ki je v priporu koprskega zapora od 13. marca letos, se bo 23. avgusta znašel na glavni obravnavi. Spomnimo: Srečko Prijatelj, ki je domnevno izsiljeval nepremičninskega podjetnika Marjana Mikuža, so policisti prijeli kar z 323.000 evri podkupnine (Prijatelj je ves čas trdil, da gre le za Mikužev dolg do njega). Da bi bil zaplet še bolj filmski, je v zgodbo padla tudi hčerka Mikuža, Lara Mikuž, sicer svetovalka v poslanski skupini SNS, za katero se je takrat govorilo, da je bila (tudi) policijska sodelavka, ki je policiji razkrivala dogajanje znotraj Jelinčičevega gnezda. Lara Mikuž je kasneje za Mladino predstavila svojo plat zgodbe, kjer pa ni niti z besedico omenila svojega domnevnega vohunstva.    

Pred senatom koprskega okrožnega sodišča, se bo torej kmalu začelo (sodno) razčiševanje ali je Prijatelj res izsiljeval denar od podjetnika Mikuža, po vsej verjetnosti pa se bo tudi govorilo o tem, kakšno vlogo je igrala Mikuževa hčera znotraj poslanske skupine SNS. Po poročanju Dela naj bi Prijatelj na sodišču moral pojasniti še neke podobne “zadeve” kot so domnevno izsiljevanje Mikuža. Podobne “prijateljske” prijeme naj bi Prijatelj izvajala tudi nad županom Divače Matijo Potokarjem, sodnike pa naj bi zanimali tudi dve domnevni denarni izterjavi od nekega štajerskega podjetnika in od direktorice neke lokalne televizije.

Kdo se bo na koncu smejal? Bo sreča po sojenju zapustila Prijatelja?

Foto: Borut Peterlin

Št. komentarjev: 4
 1. Manuela pravi

  Ja, tresla se bo gora in rodila se bo miš! Kot v vseh naših pravnih farsah. Na koncu se bo pa vse lepo pometlo pod preprogo, ker KAO ne bo dokazov!

 2. Rajonski pravi

  Tokrat imam občutek, da bo končno eden izmed zaščitenih belih medvedov padel. Če se Prijatelj ne “vsede” ob toliko dokazih, potem pa smo res banana republika, naša sodišča pa skorumpirane utrdbe.

 3. brdavs pravi

  Srečko,če bi se pisal Kresal ne bi bil v priporu . Imaš to smolo ,da nisi v LDS-u pa tudi Kresal se ne pišeš,a verjemi tudi Kresalovi se bo iztekel čas privilegij.

 4. Rexmundi pravi

  Ja, če nisi naš, torej levak in si desničar se zadeve odvijajo hitro. Torej levake je trba podpirat one druge pa onemogočat povsod. Ampak nekaj pa se le pokaže, če imaš z južnakom opravka te na koncu obvezno zajebe. Tukaj v Sloveniji se je prekrstil v Slovenca.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen