Ministrska pripravnica in čarobna vila Radićeva začela z gospodarskim ministrovanjem

7

Že peta ministrska rušada v vladni ekipi Boruta Pahorja se je v petek potrdila v državnem zboru. Nova ministrica za gospodarstvo je tako postala Darja Radić, že prej kot državna sekretarka desna roka ex ministra Mateja Lahovnika. Poslanci so s 47 glasovi za in 9 proti imenovali Radićevo na novo gospodarsko ministrico in njeno novo pot pospremili z nekaterimi izvirnimi komentarji. Vinko Gorenak iz opozicijske SDS je naprimer dejal, da bo morala biti Radićeva prava čarobna vila, da bo uspela narediti vse kar si je zastavila, saj je Pahorjeva vlada pokvarila precej stvari na gospodarskem področju.

Radičeva, ki naj bi svoje prioritete postavila predvsem na področju povečanja konkurenčnosti gospodarstva, na področju turizma in energetike, pa je tudi sama sebe poimenovala kar z – ministrsko pripravnico. V mislih je imela predvsem svoje delo pod Lahovnikovim vodstvom, a njen čas za učenje je ob imenovanju na ministrsko funkcijo dokončno potekel. Gospodarstvo in državljani sedaj od nje pričakujejo predvsem ukrepe in akcijo.

Bo Darji Radić uspelo postati iz ministrske pripravnice uspešna gospodarska ministrica? V opoziciji mislijo, da bi še prej morala postati čarobna vila…

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 7
 1. Niko pravi

  Gre za napako (pravilno bi bilo ROŠADA /ROKADA), ali za prefinjen humor (RUŠADA – od rušiti /kar se potem z ministri-cami dejansko dogaja)?

  😀

 2. Niko pravi

  In še komentar: gre kdo stavit, ali bo iz te rokade razen rušade v bodočnosti še kaj?

 3. Pris pravi

  Napiše se rOšada, ne rUšada!

  Lahovnik ni naredil prav dosti, tale nova pa tudi ne bo …

 4. brdavs pravi

  Zdi se mi,da bo še moral Pahor nekaj ministrov zamenjati,ker največje seronje so še v vladi s Pahorjem na čelu.Pahor delaš največjo sramoto v vladi,obljubil si ,pred volitvami” Slovenijo je mogoče boljše voditi” in kaj delaš sedaj,ali boš po vseh teh obdavčitvah še upal pogledati državljanom v oči.In v nobeni vladi doslej se ni v istem času vladanja zamenjalo toliko ministrov ,pa še jih boš lahko zamenjal ,ostali bodo največji pokvarjenci.

 5. Ponarejen Kraševec pravi

  Ljudje božji, bodite vendar malo umevni! Pahor vendar ni mogel vedeti, da se pri vladanju mora tudi delati. Kako lahko so imeli rajni komunisri: izdali so dekret in basta! Sedaj pa take reči, raja ga ustavlja sredi ceste. Brozov Joža bi naredil kratek proces: malo batin, malo golega otoka, pa bi šlo. Potem pa bi povabil dva ali tri neopredeljene, malo bi ga popili, požrli dve ali tri viagre, pa bi bilo pravici zadoščeno.

 6. Rexmundi pravi

  Tile delujejo v stilu kure brez glave. No, ampak nobena stvar ni na prvi pogled taka kot ti gleda na prvo žogo. Tile komunistki sigurn imajo načrt, točno isplaniran načrt.
  Ne morjo čakat, do zadnje minute, kaj narediti. Državna ladja je prevelika, da bi tako preko noči menjal smer. Takile morajo imeti načrt, kako upravljat z ljudmi na ladji. Koncentrirat morte svojo moč, moraš usmerit pozornost ljudi na določene stvari, kako jih potem lahko usmeriš v smer v katero ti hočeš ti, da gredo in pri tem sodelujejo. Takile imajo zato kakšen skriven načrt. Folk pa kot poslušne ovce samo sledijo in se strinjajo, ker ne vemo nič več od tistega kar nam turijo preko televizije. Pa mislite, da so res toliko pametni?

 7. ABC pravi

  Da, da, gospod Pahor, Slovenijo je mogoče boljše voditi. Danes imate idealno priložnost, da svojo predvolilno obljubo izpolnite v praksi. V tem ima Brdavs prav. Tudi Kraševčeva analiza je točna in ugotovitev Rexmunda prav tako. Poznate koga, ki vlda brez načrta, ki deluje brez že vnaprej izdelane vizije, brez jasnih, pretehtanih in ovrednotenih ciljev …? O ja, Pahorjeva vlada je sposobna kaj takega. Toda samo ona in nihče drug.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen