Škandalozno: bivši hrvaški predsednik Mesić za Janšo dejal, da je “neuravnotežen”

15

Včeraj so kamere hrvaške televizije Nova TV posnele “off record” pogovor med hrvaškim predsednikom Ivom Josipovićem, premierko Jadranko Kosor in nekdanjim predsednikom Stipetom Mesićem. Slednji je Josipoviću dejal: “Toda ta Janša, meni se on ne zdi povsem uravnotežen.”  Josipović mu je odgovoril: “Čeprav, jaz mislim, tisto kar je izjavil glede tiste zasedbe (verjetno je Josipović mislil na domnevno prevzemanje nadzora nad Savudrijo leta 1991, op.p.), prepričan sem, da je to bila bomba za referendum.“ Premierka Kosorjeva pa je le prikimavala: “Da, da, da!“

Hrvaški politiki so sicer pozdravili odločitev večine slovenskih državljanov, da na referendumu podprejo arbitražni sporazum, Kosorjeva pa je že napovedala, da se bo pogovorila tudi s prvakom največje slovenske opozicijske stranke Janezom Janšo. Ujeti pogovor hrvaškega državnega vrha pa vseeno kaže na dvoličnost v določenem delu hrvaške politike, ki jo včeraj manifestiral Mesić in ki se očitno požvižga na politični bonton, kaj šele na dobrososedske odnose.

Video si lahko pogledate na izvorni strani.

Trenutek ko Mesić Josipoviću govori o “neuravnoteženem” Janezu Janši.

Foto: dnevnik.hr

Št. komentarjev: 15
 1. Darko2 pravi

  Jast sem desno politično usmerjen…sam to kaj je Janša počel s tem referndumom je res bolano…in glasoval sem ZA arbitražo. Prav zaradi tega ker se mi zdi da ta butasti Janša je sam napihoval sovraštvo in nacionalizem…haloooo, v Sloveniji imamo probleme v gospodarstvu, boli me za te probleme z mejo…P

  Pa mimigrede če bi jast biu na meji z Hrvaško in Slovenijo..bi mi blo čisto vseeno kam me dajo na Hrvaško ali v Slovenijo…itak država kot država…če človek nima mir v duši in razumevanje, pol to ne kopča…Lp

 2. Niko pravi

  Mislim, da ne gre za dvoličnost temveč za poštenost.

 3. Niko pravi

  Izjava Mesiča je sveže zapisana:

  “Toda ta Janša, meni se on ne zdi povsem uravnotežen.”

  pa jo politikis že prilagaja svojim željam in potrebam.

  BRATI JE TREBA ZNATI, ZA RAZUMETI SE PA NE SMEŠ RAZVNETI.

  grrrrrrrr …

 4. Marko pravi

  Ma kaj se buni tale ciganski Mesić in žali vse po vrsti. Sam je ves čas razpihoval čustva na svoji strani Kolpe. Pa kaj se kot bivši predsednik sploh ima za oglašati. Naj raje z našim Kučmanom gresta ribe loviti v okupirani Piranski zaliv oz. Savudrijsko valo.

 5. Pris pravi

  Ja no, zahteva po Savudriji pa ne more biti ravno pojem uravnoteženosti.

 6. Niko pravi

  Dgn. Slovenca Marka: ksenofobija, hrvatofobija, sovraštvo do ljudi na položajih, slovenceljstvo, politična omejenost, pomanjkanje samokritičnosti, večvrednostni kompleks, zaletavost in nepreudarnost, … serija teče dalje vse vse do -IQ.

 7. brdavs pravi

  Boli me patka za vso slovensko politiko,ki ni vredna ,da bi se človek jezil ko v parlamentu le toliko govorijo,da jim ni dolgčas.Gre se mi za ljudi,ki so bili Slovenci in bi radi ostali Slovenci venda imajo to smolo,da živijo ob meji .Naša država pa se ne briga za te ljudi.

 8. Rado pravi

  “Škandalozno: bivši hrvaški predsednik Mesić za Janšo dejal, da je “neuravnotežen””

  Politžurnalist.
  Članek gradiš na nekorektnem povzemanju izjave.
  Mesič namreč ni eksplicitno trdil, da je Janša neuravnovešen, ampak je dejal le, da se NJEMU zdi neuravnovešen. To je pa povsem subjektivna trditev, do katere ima vsak pravico.

  Pod drugič. Tudi ni mogoče povsem izključiti možnosti, da je Janša zares neuravnotežen. (Spomni se, pred 15 leti je Nežmah obdolžil Rupla, da je dementen).
  Bo bi pomenilo, da je imel Mesič prav.

  In na koncu to pomeni Politžurnalist, da se greš senzacionalizem. Širiš trače!

  P.S. Po mojem mnenju je nekoliko neuravnovešen tudi Mesič. Morda pa gre zato, da isti prepoznavajo med sabo?

 9. politižurnalist pravi

  Rado, ne gre za trač, ampak za dejstvo, ki se je zgodilo. Mesić je dobesedno citiran. Pomembno pa je to, da se v Mesićevi izjavi zrcali hrvaška dvoličnost (da ne rečem zahrbtnost), ki ji je še hrvaška premierka Kosorjeva pritrjevala.

 10. Rado pravi

  “Rado, ne gre za trač”
  Trač je v smislu, da gre za marginalije. Še ena kontroverzna izjava Mesiča pač.
  Ni razloga za vznemirjanje.
  Gled mojo “analizo” zgoraj. /1) rekel je “po mojem mnenju” in 2) morda je imel celo prav./

  Pismo,
  kako ste ljudje predvidljivi! Reagirate točno po želji provokatorjev. Mesič je želel ustvariti razburjenje v Sloveniji in v tem svojem prizadevanju je požel popoln zadetek. Cela srenja je skočila pokonci. Razen mene seveda, ki sam odločam o svojih čustvih in reakcijah.

  P.S.
  Da ne bo nesporazuma, tudi sam mislim, da je Janša šel z izjavami po izgubljenem referendumu, čez rob. Grozi z nadaljnimi blokadami. Povsem neracionalno!
  Jaz osebno sem bil proti arbitraži, kot Janša, a zdaj sprejemam izzid kakršenkoli je že in si želim poenotenja slovenske politike. Ne pa nadaljni razkol, ki bi pripeljal do tega, da nas bi Hrvatje zatolkli do konca.

 11. HAHA pravi

  Pravi se je javu!! Mesić se ne upa več v Avstralijo.Zakaj ? Zato, ker je prevaral lastno diasporo in jih okradel za velike vsote pod krinko , da zbira za “domovino”. Ko je prišel nazaj v Zagreb je pa pozabil in denar zbasal v lasten žep. Takle pokvarjenc nima kaj govort enmu Janši, da je neuravnovešen ali Pahorju, da je peder.Skratka lopuža komunajzarska shut up your fvckiing …..

 12. HAHA pravi

  Še en dodatek.
  “Mesić je protupravno prisvojio 5500 DEM, namijenjenih ratnoj siročadi”

  Vukojević još u kaznenoj prijavi iznosi da je Mesić “protupravno prisvojio” 5500 DEM namijenjenih za humanitarne svrhe, i to za ratnu siročad.

 13. brdavs pravi

  Mesič ima brezvezno govorenje,kakor naš Kučan ,vendar se ne moreta sprijaznit da je njihova politika preteklost.

 14. Rastko pravi

  Ja, Kučan in Mesić sta bila dva pajdaša, ki sta včasih rulala ti dve državi, sedaj pa sta samo še dva stara prdca, ki se jima kolca po starih časih, ki pa se na srečo ne bodo nikdar vrnili. Zato lahko samo še govorita gluposti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen