NPU se je lotila Obale: prva tarča Boris Popovič

6

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) se danes mudijo na Obali. Že od zgodnjih jutranjih ur kriminalisti opravljajo hišno preiskavo na sedežu Mestne občine Koper, ki jo vodi Boris Popovič.  Do sedaj so opravili tudi pogovore z županom, njegovimi najožjimi sodelavci in drugimi uslužbenci. Preiskava je še zaenkrat zavita v tančico skrivnosti, kriminalisti NPU pa naj bi v koprski mestni hiši zbirali predvsem obvestila v zvezi s sumi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, natančneje z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic.

Zaenkrat ni priprta nobena oseba, bodo pa morali biti preiskovanci prisotni pri hišnih preiskavah, dokler teh policija ne zaključi. V vsakem primeru bo zanimivo videti reakcijo Popoviča, ki z aktualno oblastno ni najbolj kompatibilen. Na raznih spletnih forumih pa se že pojavljajo ugibanja, kako je možno, da je NPU po Popoviču udarila takoj po referendumu (korpski župan je bil namreč veliki nasprotnik arbitražnega sporazuma) in namigovanja, da NPU vedno bolj postaja politična policija Katarine Kresal

Tretji dan po referedumu je padlo po Borisu Popoviču: NPU ga preiskuje zaradi domnevne zlorabe položaja.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 6
 1. brdavs pravi

  NPU se spravlja la ne tiste ,ki niso pogodu tej koaliciji. To je ukaz Kresalke .

 2. Dajana pravi

  Saj je očitno. Pa še nekaj me zanima, ljubi Slovenci. Kako lahko trpimo nekoga na vrhu policije, ki je dobil 800 glasov na volitvah??? Jaz je nisem volila!!!!!

 3. Rado pravi

  Bebo.

  Člani vlade se ne volijo, člani vlade se izbirajo s strani mandatarja.
  Treba je ločiti med zakonodajno in izvršno oblastjo.

 4. Rastko pravi

  Popovič je že sam rekel, da je NPU politična policija Kresalove. Ne pozabit, da so čez 3 mesece lokalne volitve. LDS bi rada dobila vsaj kakšnega mestnega svetnika tu in tam v kakšni občini.

 5. brdavs pravi

  V negdanjih časih so bili drugače misleči ovadeni od UDBE,KGB,STASI,in GESTAPO .

 6. Rexmundi pravi

  Popovič deluje nekak naivno. A ne ve kakšni ga obkrožajo? To bi moral preprečit.
  Po toči zvonit je prepozn…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen