Kdo med slovenskimi politiki je na koki?

15

Včeraj je tednik Reporter poročal, da so se nekateri poslanci državnega zbora pripravljeni kadar koli testirati in javno dokazati, da ne uživajo drog, to pa naj ne bi veljalo za večino ministrskega zbora. Razen šolskega ministra Igorja Lukšiča se predsednik vlade in ministri nočejo testirati, dokler svoje delo opravljajo korektno in odgovorno. Reporter ugotavlja, da s takšnim odgovorom vlada še povečuje sume, da so med uživalci kokaina tudi najvišji politiki in da je bil zato narkobaron Dragan Tošić več kot desetletje varen pred policijo.

Glede na to, da se je po aretaciji slovenskega kokainskega barona Dragana Tošića začelo po medijih govoriti, da so odjemalci “Tošićeve koke” tudi politiki, gospodarstveniki in razni zvezdniki, se sedaj ugiba, če je imel Tošić podporo tudi v najvišjih političnih krogih, in če so med njimi bili uživalci kokaina.

Pri Reporterju so zato po italijanskem vzgledu pozvali slovenske politike, če so se pripravljeni testirati; vprašanje so poslali vsem poslancem, vsem ministrom in državnim sekretarjem ter predsedniku vlade. Le to se je glasilo: “Ali ste pripravljeni opraviti test o uživanju drog (heroina, kokaina, ekstazija, metadona)? Če ste pripravljeni, kdaj ga boste opravili in ali boste nam poslali rezultat tega testiranja?”

Urad vlade za komuniciranje je na Reporter poslal naslednji (skupni) odgovor: »Dokler predsednik vlade, ministri, ministrice, državni sekretarji in državne sekretarke opravljajo svoje naloge korektno in odgovorno, ni nikakršnega razloga za opravljanje testa uživanja drog.« Reporter meni, da je takšen odgovor vlade škandalozen, saj naj bi ga lahko razumeli tudi tako, da najvišje slovenske politike sploh ne bi motilo, če bi bili med njimi tudi uživalci drog, dokler opravljajo svoje naloge korektno in odgovorno…

Top slovenski politiki se zaenkrat še ne bodo odločili za testiranje glede uživanja drog.

* slika je simbolična

Št. komentarjev: 15
 1. Petra pravi

  Bom postavila zgolj retorično vprašanje: kateri politik se precejkrat poti in popije dosti vode? Potenje in uživanje velikih količin vode sta namreč najboljša dokaza, da je nekdo na belem.

 2. Bine pravi

  Pol politikov je na koki, saj drugače ne bi zdržali tempa. To je logično in niti ni ne vem kaj novega. Tiskovke, skakanje sem ter tja, interpelacije, itd, malo pa se je vendarle potrebno podkrepiti.

 3. HAHA pravi

  Kokodrilo kdo je to??

 4. Dobrojedec pravi

  Hm, Petra, Pahor? Za redbull je že priznal, da ga je spil na hektolitre, ne bi bilo čisto nič nenavadnega, da bi še kakšno črto potegnil.

 5. Policijski inšpektor pravi

  Dokler voziš avto pod vplivom alkohola brez težav, lahko voziš. Dokler voziš avto pod vplivom alkohola brez težav, lahko voziš. Dokler voziš avto pod vplivom alkohola brez težav, lahko voziš. Dokler voziš avto pod vplivom alkohola brez težav, lahko voziš. … Da bo vsem jasno!!!

 6. Horst pravi

  Glede na to kakšne neumnosti klatijo se po mojem mnenju bolj nacejajo s šmarnico.

 7. reper peper pravi

  Zakaj pa raje ni naslov: Kdo med slovenskimi politiki ni na koki? 🙂

 8. Peter pravi

  Pa tudi, če bi bili, me to en qrc briga…imam druge skrbi

 9. […] Politikisu se sprašujejo, kdo od slovenskih politikov je na koki? Napisal medijaeho. Objavljeno Torek, […]

 10. Rado pravi

  Petra says,
  ni nujno. Jaz popijem 4 litre vode dnevno, a še nikoli nisem poskusil nobene droge.
  Pitje tolikšnih količin vode je predvsem zdrava praksa!
  A četudi vem, da mi test ne bi pokazal ničesar, bi vsakomur, ki bi me hotel tesatirati svetoval, naj se raje malo sprehodi . . . (tudi Reporterju)

 11. Nevenka pravi

  Rado, štiri litre vode na dan je preveč. Razen, če res tako intenzivno treniraš, da izgubiš toliko vode, potem je nujno nadomeščati elektrolite, sicer tvegaš srčni zastoj.

  Kar se testiranja tiče? Dokler vsi opravljajo delo kot je treba? O tem bomo odločali volivci. Da hodijo redno v službo? Aha.
  Tudi v našem podjetju so nekateri dolgo hodili redno v službo, pa smo npr. vsi vedeli, da se peljejo po alkoholičnem toboganu in nihče ni ukrepal, ko je bil še čas. Škandalov imamo pa že vsi čez glavo dovolj.
  In sedaj, ko je referendum potrdil AS, lahko pričakujete, da bo Janša temeljito raziskal naslednjo možnost za sesutje vlade.

 12. Rastko pravi

  Dejstvo je, da tisti, ki nima nič za skrivat, gre na testiranje, zlasti če se ga pozove. V Sloveniji bi morali sprejeti takšen zakon kot je v Italiji in v Sloveniji – vsi ki so na izpostavljenih političnih funkcijah bi se morali testirati glede uživanja drog.

 13. Rado pravi

  “Rado, štiri litre vode na dan je preveč”

  Nevenka,
  premalo informacij imaš. Štiri litre je čisto o.k. Če imam še pa kakšno uroinpol tenisa zraven, pa še liter zraven.

  Volivci se lahko odločimo, da kandidatov ne volimo več. To je vse. Testiranje pa je poseg v človekovo zasebnost. Jaz tega ne dovoljujem nikomur in verjamem, da se tudi poslanci ne bodo tako ponižali.

 14. Dajana pravi

  Čakte mal!!!! Kakšno testiranje za boga??? Pa kaj imamo policijsko državo??? Kaj pa tisti, ki pijejo alkohol? Kaj pa tisti, ki govorijo z akcentom? Kaj pa tisti, ki šepajo na levo nogo? Od kdaj pa je droge prepovedano uživati? Torej… Če pa imamo poslance, ki se drogirajo, potem je to problem volilcev, ki so jih izvolili. Ma dajte nehat s to linč politiko no. Naj vsak odgovarja za svoje “stvari”, a nimamo pri nas sodno oblast? Potem pa se greste linčanja po internetu. Katastrofa…

 15. Cathy pravi

  Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re
  just too excellent. I really like what you
  have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it.

  You make it entertaining and you still take
  care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you.
  This is really a tremendous site.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen