Joško Joras trojici predsednikov: “Ali ste na ozemlju RS sposobni vzpostaviti pravni red?”

8

Včeraj se je še enkrat več ponovil že videni prizor: Joško Joras in hrvaški možje v modrem drug proti drugemu. Potem, ko se je Joras odločil, da bo s traktorjem odstranil betonske robnike na dovozni poti do njegovega zemljišča, so hrvaški policisti naredili živi zid in Jorasu to namero preprečili. Takoj so priletele teve ekipe, v pričakovanju kakšnega novega kotaljenja po brežini Dragonje, toda vse se je končala relativno mirno. Joras je ugasnil svoj traktor, popoldne pa ga je poklical premier Borut Pahor, ki ga je prosil naj z odstranjevanjem robnikov počaka še en teden. V tem roku naj bi se tudi osebno sestala, da bi Joras lahko premieru pojasnil svojo »novo« težavo. Pahor pa je dejal, da mu bo Joras na omenjenem srečanju povedal, kaj pričakuje tako od Slovenije kot od Hrvaške »da ne bo trpel«.

Še pred Pahorjevim klicem pa je Joras predsedniku države Danilu Türku, premieru Pahorju in predsedniku DZ Pavlu Gantarju postavil javno vprašanje, »ali so na ozemlju Republike Slovenije sposobni vzpostaviti pravni red«.

Joras sicer ima soglasje direkcije za ceste za odstranitev ovir na dovozni poti do svojega posestva in na odredbo okrajnega sodišča v Piranu, ki je sodnemu izvršitelju februarja letos naročilo odstranitev zapornice in ovir na omenjeni dovozni poti.

Joško Joras lahko en teden samo maha s slovensko zastavo, s soglasjem direkcije za ceste si ne more namreč nič pomagati. Pahor pa mu je obljubil, da bo mu prisluhnil, “da ne bo več trpel”.

Foto: Borut Peterlin

Št. komentarjev: 8
 1. brdavs pravi

  Kaj so zavedni Slovenci naredili v drugi svetovni vojni z okupatorjem (borili so se proti njem).In kaj naredi današnja vlada ? Leze jim v rit,namesto da bi protestirali , ali vsaj oddali protestno pismo na varnostni svet,ker nimajo ponosa in zavednosti,da tujci nimajo pravice okupirati tujo državo.

 2. jan pravi

  Pa bi radi imeli še morje, ko še kopnega ne moremo ubraniti. Lastnina se ubrani tudi s fizično silo – dopustna samopomoč. Če je ne izkoristiš jo tudi na sodišču izgubiš.

 3. Rastko pravi

  Joras se mi smili. Že toliko let prenaša teror hrvaških obmejnih organov, naši politiki pa si na njegovem hrbtu delajo politične točke. Ta Pahorjeva brezvezna poteza, da naj mu da 1 teden časa, da razmisli, da ne bo Joras več trpel, pa je idiotizem brez primere. Joras je v rokah držal zakonito odločbo pristojnega slovenskega organa, da lahko odstrani tisti robnik, zatorej naj Pahor raje poskrbi za zaščito pravnega reda kot ga poziva Joras.

 4. kinky tone pravi

  Sam’ na guob’c!

 5. Borut pravi

  a lahko tega joškota edn prosim lepo na gobec vseka ker je tečn že!

 6. Rexmundi pravi

  Joško bo počas postal Hrvat. Jebiga. Pionirska oblast. Ta zakonita odločba slovenskega organa ne seže daleč. Ne na levi breg Dragonje, ne na levi breg Mure,
  Ne okol Snežnika… jebiga ne splača se naštevat naprej.

 7. […] ki sta ga tudi na gospodov dan stražila dva hrvaška policaja. Spomnimo: prejšnji teden je Joras hotel odstraniti ovire oz. betonske robnike, ki mu otežujejo dovoz do njegovega […]

 8. Rexmundi pravi

  Nekaj pa je le dobro. Joras bo ponoč odstranil robnike, Hrvat pa jih bodo ponoč postavil nazaj. Boljše bi bilo, da bi se šli ristanc ali slepe miši…., ti loviš am bam pet podgan….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen