Hrvaška obmejna policija: Ne slikajte Jorasovega traktorja!

6

Čez vikend smo se malo oglasili na domačiji Joška Jorasa, kjer smo z našim borcem za južno mejo malce poklepetali (intervju bo objavljen v tem tednu). Takoj pa se je zapletlo, ko smo hoteli fotografirati njegov traktor z rovokopačem, ki sta ga tudi na gospodov dan stražila dva hrvaška policaja. Spomnimo: prejšnji teden je Joras hotel odstraniti ovire oz. betonske robnike, ki mu otežujejo dovoz do njegovega posestva.

Policista sta nas vljudno, a resno opozorila, da naj ne slikamo Jorasovega traktorja?! Smešno; razumeli bi, da bi nam hrvaška moža postave dejala, da ne smemo slikati, ker gre za obmejno območje, ne pa da ne smemo slikati nekega traktorja. Joško Joras sicer trdi, da je tam, kjer stoji traktor slovensko ozemlje in ne nekakšno obmejno območje, ki ga te dneve očitno zelo zavzeto čuvajo hrvaški policisti. Jorasov ultimat predsedniku vlade Borutu Pahorju sicer poteče v četrtek, potem pa Joras obljublja ponoven poskus odstranitve betonskih robnikov…

V teh dnevih dragocena slika: traktor Joška Jorasa. Oba čakata kaj se bo v naslednjih treh dnevih zmenil Borut Pahor s svojo premiersko kolegico v Zagrebu.

Foto: Dejan Kaloh

Št. komentarjev: 6
 1. franc pravi

  Joras bi moral pomišljati, da lahko za pomoč dobi Slovenijo ali Hrvaško, ker živi ob državni meji. In tudi po indetifikaciji izhaja iz Hvraške, a ne?

  Če bi bil jaz premier, bi mu dal VETO za razne “provokacije”, ki mu jih priporočajo drugi, kao prijatelji, ki jih zanima le politična karieera.
  Državljani ocenjujemo, da mu je nekaj podobnega namignil gospod premier Pahor ob zadnjem stiku.
  Potrebe, ki jih “nerga”, pa smo itak vsi videli na TV postajah, zato si lahko delamo “razne sodbe” sami!

 2. Rexmundi pravi

  Res žalostn, da mora Joras opravljat delo policije in vojske hkrati. Slovenija itak za nič ni sposobna. V EU bi se moral resno vprašat, kaj je v resnic nekaj takega skrpucalnega, kot je Slovenija ta trenutek!

 3. GERIČ STANKO pravi

  KAKO NESKONČNO NAIVNI SMO SLOVENCI GLEDE REŠEVANJA MEJNEGA VPRAŠANJA S HRVAŠKO, SE ŽE DOLGO VE. PONOVNO SE TO KAŽE OB REAKCIJI HRVAŠKE POLICIJE PRI JORASOVEM UREJANJU LASTNIH PROBLEMOV NA SLOVENSKEM OZEMLJU.
  GOSPOD PAHOR, KJE SO SEDAJ TA MORALIZIRANJA O DOBROSOSEDSKIH IN PRIJATELJSKIH ODNOSIH S HRVATI, TO JE NERAZUMNA NAIVNOST NAŠE STRANI.
  HRVATJE SO FAŠISTOIDNI, PREPOTENTNI IN AGRESIVNI DO VSEH SOSEDOV, SEDAJ PA NAJ SMO MI NJIHOVE ŽRTVE, TO SE NE IZIDE..
  ČE BI ONI IMELI LE MALO PRIJATELJSKE NAMENE, BI JORASA PUSTILI PRI MIRU..
  GOSPOD PRERDSEDNIK, HRVATJE BODO JADRANKO TAKOJ ZAMENJALI, KO BO NAM LE MALO POPUSTILA V MEJNIH ZADEVAH.
  LEP POZDRAV

 4. brdavs pravi

  Joras bi moral poizkusiti robnike odstraniti en dan pred referendumom,pa nisem siguren,če bi referendum uspel.Pahorju je pa vseeno za Jorasa in za Slovenijo samo ,da je prijatelj Kosorjeve pa da mu dobro gre kod predsedniku.

 5. Rastko pravi

  Če bi bil na Jorasovem mestu bi se odselil. Pa kaj se sploh ukvarja s Hrvati in z nesposobno slovensko vlado. Naj gre na evropsko sodišče za človekove pravice in bo 100% dobil milijon evrov odškodnine za dolgoletne duševne bolečine, ki sta mu jih povzročala tako hrvaška kot slovenska stran. Potem pa se lahko odseli na Bahame.

 6. Rexmundi pravi

  Na Bahamih je vredu. Ni davkov. Lahko pa bi šel tudi na Lošinj in zraven vikenda Janeza Stanovnika postavi svoj vikend. Prostora je okol še dosti

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen