Franc Kangler z mladimi podpornicami napovedal borbo za še en županski mandat

3

Aktualni župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, je na včerajšnji novinarski konferenci v hotelu Piramida potrdil, da se v boj za župansko mesto štajerske prestolnice podaja še enkrat. Ob tem ni ostalo neprezrto, da Kangler stavi tudi na podporo mladih strankarskih kolegov iz SLS, dve dolgolasi gospodični sta mu družbo delali že včeraj. Gre za Astrid Bah, predsednico podmladka SLS in za Mihaelo Gostenčnik, podpredsednico MO SLS. Slednja je Kanglerja sicer podpirala že pred štirimi leti, ko se je ta prvič potegoval za mariborskega župana, takrat Gostenčnikova v stranki še ni imela nobenih vidnejših funkcij.  

http://www.youtube.com/watch?v=oRjuXEKndr4

Kangler bo kandidiral kot kandidat Slovenske ljudske stranke, za mestni svet pa bo ta stranka skupaj z njim sestavila t.i. županovo listo, katero naj bi sestavljali znani in ugledni Mariborčani. Aktualnemu županu bo sicer v predvolilni borbi v Mariboru nasproti stalo že nekaj znanih kandidatov. Tomaž Kancler (na listi ali s podporo SDS), Gregor Jager (Zares) in po vsej verjetnosti Tomaž Orešič (s podporo LDS), so najresnejša imena, ki se bodo s Kanglerjem pomerili v 2. krogu, ki se bo v Mariboru nedvomno dogodil. Mimogrede, Pahorjevi socialdemokrati svojega kandidata še skrivajo.

Franc Kangler in damska pomoč pri napovedi županske kandidature.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 3
 1. krucifiks pravi

  s srcom za maribor, slovenščina gre Kanglerju odlično od rok

 2. veliki gobar pravi

  s srcom za maribor, slovenščina gre Kanglerju odlično od rok

  Nekoč sta živela Janezek in Mujo. Pogovarjala sta se o razlikah med kapitalizmom in socializmom. Vpraša Janezek Mujota: “Mujo veš kakšna je razlika med kapitalizmom in socializmom.” “Ne” odgovori Mujo. “Kapitalizem dela socialne napake, socializem pa kapitalne.” Čez teden dni gledata intervju s Kanglerjem v oddaji Studio City, pa Mujo vpraša Janezeka, če še pozna kakšno razliko med socializmom in kapitalizmom, slednji odgovori da ne, nato pa Mujo reče: “Socializem je gospodarsko na nižji stopnji, kapitalizem pa kulturno.”

 3. Žan pravi

  še vedno je S srcem (-om , kakorkoli) za Maribor! bolje kot slogani ostalih županskih kandidatov (Kancler, Jager, Orešič), ki zvenijo nekako tako: “s Figo v Žepu!”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen