Borut Pahor ne more preživeti s 3.002 evroma na mesec?!

23

Na včerajšnji konferenci o študentskih vprašanjih je slovenski predsednik vlade izgovoril besede, ki smo jih morali poslušati v ponovljenem posnetku, da smo jim lahko verjeli. Borut Pahor je namreč dejal: “Sem predsednik vlade in imam 3.002 evra plače in s tem ne morem preživeti meseca.” 

To naj bi bil odgovor slovenskim študentom, češ, saj niste edini, ki se borite iz meseca v mesec. Pahor je svojo bizarno izjavo argumentiral s tem, da je dejal, da na mesec sicer zasluži okoli 3000 evrov, kar pa mu naj ne bi zadostovalo, saj si sam plačuje stroške za reprezentanco. Zato sedaj živi od prejšnjih prihrankov, ko je bil še poslanec, predsednik parlamenta ali evropski poslanec.

Pahorjeva izjava je še toliko bolj čudna v kontekstu včerajšnje konference, ko je študentski predstavnik povedal, da znaša študentska štipendija le 180 evrov, s tem pa seveda ni normalno mogoče študirati, zato ne razumejo vlade, ki hoče v zakonodajno proceduro poslati za njih slab zakon o malem delu, zaradi katerega jih kar tretjina ne bi mogla več študirati.

Pa niso samo slovenski študenti ogrožena vrsta, ampak tudi delavci in intelektualci (ob upokojencih, da se razume). Pred dnevi so namreč v Večeru zapisali: “Danes smo prišli do položaja, ko o stiskah delavk v tekstilnih podjetij, ki se borijo za preživetje svojih družin s 500, 600 evri plače na mesec, poročajo mlade novinarke z univerzitetno izobrazbo, ki s 400 evri honorarja, kolikor dobijo za svoje delo, niti pomisliti ne morejo na načrtovanje družine.” Je Pahor prebral ta tekst?

Borut Pahor je v veliki dilemi: kako naj preživi s 3.002 evroma na mesec…

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 23
 1. brdavs pravi

  Da te ni sramota v javnosti izjavit kaj takšnega.Kako pa preživijo tvoji tlačani z 450 E na mesec .Pa še vožnjo in mnogo drugih storitev imaš zastonj,kar morajo pošteni državljani vse plačati.Ali vi politiki sploh veste kako živijo vaši državljani v tej zafurani zemlji ,da ne rečem državi.Meni še na 56.00E mesečnega dohodka nabijete 25% davka. SRAMOTA.

 2. Mica pravi

  Ja kar poslušajte ga hohštaplerja kot bi rekel Boris Pahor. Prišel je v Ljubljano in mu je še tritisoč evrov plače premalo!!! Sramotna država za politika, ki je prvi človek vlade, ki vodi državo. Nikoli več Pahor in nikoli več SD!

 3. ixs pravi

  No, zdaj vsaj vem, da sem pravilno slišal, saj prej svojim ušesom nisem mogel verjeti. Jaz imam za to samo eno razlago… tipu se je sfecljalo!

 4. Zdenka pravi

  Jej,jej in še enkraj jej.Zunaj je res že kar vroče,nisem pa vedala,da se možganovina kisa že pri +33 stopinjah in da delaš sam iz sebe enega prav nič smešnega klovna.

 5. brdavs pravi

  Bravo Mica popolnoma se strinjam s tabo ,Samo pozabila si na LDS,ki je še slabši od SD -eja.

 6. Niko pravi

  Lapsus kapitalis …

 7. Niko pravi

  PA ŠE MALO RESNO:

  Se vam sanja, koliko je Zlovencev, ki so enako prepričani za “svojih” 5.000, 10.000 in več evrov?
  Zdaj bomo pa raztrgali Pahorja za poštenost?

  Tudi to je zlovenstvo.

 8. Rexmundi pravi

  Nikolaj notri ga daj. Kaj strašiš pošten folk? Kaj je s tvojim blogom?

 9. Rado pravi

  Zaletavate se v izjavo Pahorja,
  ne da bi sploh pomislili, koliko stani življenski stil predsednika vlade.
  Jaz verjamem, da 3000 zelo malo.

 10. Rexmundi pravi

  Mogoče pa da teh 3000 evrov v prašička in živi od napitnine?

 11. markopigac pravi

  Ce ima predsednik vlade 3000 evrov place, kar je priblizno tri cetrt tistega kar zasluzi en povprecen slikopleskar, je res vredno pomisleka. Studenti pa – zivijo od starsev, od dela na crno in od stipendij. Nobenem slovenskem studentu ne gre slabo.

 12. ss pravi

  Malo manj naj porabi na opojnih substancah in mu bo več ostalo za druge stvari. Jaz sem laik, pa vidim da je človek na koki.

 13. HAHA pravi

  PAHOR company : Vojnik : Polje : Begunje :Idrija ….

 14. MONA pravi

  Enostavno sem zgrožena,
  NIKOLI VEČ PAHOR,ČEPRAV SEM MU BILA ZVESTA DO SEDAJ.SRAMOTA KAKŠNE IZJAVE DAJE.DA GA NI SRAM.PA POGLEJMO TAKO IMA ENEGA OTROKA PARTNERKO IN TO STA DVE DOBRI PLAČI,KAKO NE MORE PREŽIVET,KAJ SE NAM DELA NORCA.OGORČENA SEM,DA NE MOREM DOJET TE IGNORANCE NAŠIH POLITIKOV DO LJUDI.OD KOGA PA POBIRAJO DENAR.PA ZOPET RAZNA DVIGOVANJA CEN,KAKO VAS VPRAŠAM BOMO LJUDJE TO SPOSOBNI,ČE PA NISMO JAVNI USLUŽBENCI,KI SI PRIBORIJO BOLJŠE PLAČE.GLEJTE PLAČE SO MIZERNE,VSAK EVRO JE DELODAJALCEM TEŽKO DAT DELAVCU.PA NAJ TRGOVCE MALO PRITISNEJO,DA ZNIŽAJO MARŽE,IN POTEM BOMO NEKAKO LAHKO SLEDILI,DRUGAČE BODO SAME TRAGEDIJE.SMO 4 ČLANSKA DRUŽINA DVA ŠTUDENTA DOHODEK PLAČA 700 Z VSEMI DODATKI.PA OTROŠKI DODATEK,KI SE VEDNO MANJŠA 200EU.SE PRAVI MORAMO PREŽIVET MED 800E DO 900EU.ON PA S 3OOONE MORE.TI PA KI ŠTUDENTOM OPOREKAŠ VEŠ KAJ VSI NE MOREJO ŽIVETI NA RAĆUN STARŠEV.NAŠA DVA IMATA HRANO ,STANOVANJE ZA DRUGO PA MORATA SAMA ZASLUŽIT,PA MI JE KAR TEŽKO,DA JIMA NE MOREMO DATI KAJ VEČ KER STA PRIDNA IN BI SI ZASLUŽILA.NE TISTI,KI NA RAČUN DOBRO STOJEČIH STARŠEV MARSIKAJ IZKORIŠČAJO PA ŠE ŠTUDIRAJO NEREDNO.POZNAM STARŠE,KI TAKO ZA ENO SOBOTO OTROKU STISNEJO 50EU ZA ZABAVO,PA SI TI OTROCI MORDA TO SPLOH NE ZASLUŽIJO,KER VEČINO ČASA PREČAGAJO.UPAM,DA BODO NAŠI PRIDNI ŠTUDENTI VSAJ DOBILI SLUŽBO.

 15. MONA pravi

  Ej pa ti ,ki primerjaš slikopleskarja.Lubek dragi kakšne vse bonitete pa ima preimeir in slikopleskar. se zavedaš,da S.P.ni tak lep kot en premier.Veš,malo se poglobi pa boš videl,da je slikopleskarjevo delo tudi zasluženo.

 16. koka pravi

  dobro da nisem kje v bližini ko govori, ker ob takšnik nadrogiranih lahko dobi tudi kakšen čevelj. A imamo sploh kakšnega normalnega politika?

 17. Rexmundi pravi

  Slikopleskar je na boljšem. Barve meša kakršne hoče. Pahor meša samo eno, rdečo. Mona, je dolgcajtn. Ampak kaj češ, politiki ne znajo ničesar. zato si zmerom izmišljujejo kake nove zakone. Torej, če nekaj ne znaš rešit si izmisli zakon.

 18. Rado pravi

  “Pahor meša samo eno, rdečo”

  Kakšna neumnost. Iz vseh Pahorjevih dejanj je videti da je goreč neoliberalec.
  Vidi se, da mnogi komentirate kar tako na pamet. Zgolj na podlagi dejstva, da Pahor prihaja iz SD-ja. A slednja dva sta se ideološko že davnaj razšla.

 19. Rastko pravi

  Pahorju se je dokončno odfuzlalo. Takšne izjave lahko daje samo neuravnovešeba oseba, kaj šele predsednik vlade v obubožani državi. Pahor go home and stay there!!!

 20. Rexmundi pravi

  Mi komentiramo kar tako iz ihte, tako nekak kot neoboljševiki. Vse kar je JJ je za nič.
  Mi isto vse kar pride od oefarjev je za nič. Škoda sploh kaj komentirat. Pahorju in noboljševikom narašča polpularnost po neoboljševiških anketah. Eeeeeeee…..
  Kaj pa so naredili? Kakšno neumnost so spohal, da jim raste popularnost. Pa še v cerku ni treba it. Mi to kar tako iz glave. Kako pa sta se razšla ideološko? Aja, Pahor lovi v kalnem, SD pa raje hodi v ribarnico… eeeeeeeeeeeeee…

 21. […] Pojoči major Ladislav Troha, ki je zadnje čase spet precej aktiven (svojo nedavno medijsko kampanjo je svojevrstno začel z incidentom v Ajdovščini), je v tokratni akciji premiera Pahorja pozval k odstopu. Razlog: Pahorjeva izjava, da ne more shajati s 3000 evri plače. […]

 22. Rexmundi pravi

  Tako. Knjige naj gre po cestah prodajat. Mogoče za Cankarjevo založbo. Pahor ne Troha…

 23. […] Spomnimo: da, to sedaj govori ista oseba, ki je junija 2010 izustil naslednje besede: “Sem predsednik vlade in imam 3.002 evra plače in s tem ne morem preživeti meseca.”  […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen