Tednik Mladina pristransko za arbitražni sporazum in apriori proti Janši

15

V današnji izdaji Mladine (14.05.2010)  je postalo jasno, da so tudi pri tem levo usmerjenem tedniku začeli streljati z vsemi topovi proti opoziciji in njeni kampanji proti uveljavitvi arbitražnega sporazuma. Tako je kar na dveh straneh priložnost dobil dr. Lojze Ude, ki med drugim piše: “Večina iz opozicije, zlasti pa predsednik SDS Janez Janša, v bistvu vsako dogajanje v naši državi skuša izkoristiti v svojo korist, za vrnitev politične oblasti za vsako ceno.” Udetova misel je nelogična in nesmiselna: govoriti dobri dve leti pred naslednjimi državnozborskimi volitvami, da gre pri Janševem kontriranju Pahorju zgolj za nabiranje političnih točk, je res zadetek v prazno. Pri arbitražnem sporazumu gre vendarle za vprašanje vitalnih interesov države in Janševa prizadevanja so tukaj evidentno iskrena in nič kaj preračunljiva.

Kar pa ne bi mogli reči za pripis pod sliko Boruta Pahorja in Janeza Janše iz soočenja na Polemiki. Pripis: “Kdo je bolj primeren za reševanje dolgega spora s Hrvaško: mednarodni politolog ali obramboslovec?” Gre za povsem neumesten pripis, saj je omenjanje izobrazbe kot neka dodana vrednost k rešitvi dolgoletne obmejne problematike med državama povsem irelavantna zadeva. Pri rešitvi slovensko-hrvaškega mejnega vprašanja gre za politično vprašanje, ki nima prav nobene zveze z vrsto izobrazbe. Štejejo poznavanje problema in prejšnje ukvarjanje z rešitvijo le-tega. Janša je vedno bil trd pogajalec z nasprotno stranjo, ki ni nikoli dopuščal mešetarjenja z našim ozemljem, kar se de facto dogaja s pričujočim arbitražnim sporazumom. Pač že videni napad “ad personam” proti Janši.

V rubriki tv-prodaja, kjer se opisujejo aktualne teve oddaje, pa je Mladina v osebni diskreditaciji šla še dlje. Članek je poimenovala ‘Soočenje dveh konceptov… ali le spopad nergača s premierom’. Seveda, Pahor je bil označen s svojo državniško funkcijo, vodja slovenske opozicije pa z ‘nergačem’. Pa tudi sicer je v članku Janša primarna tarča za raznovrstne nebuloze avtorice tega pristranskega zapisa. Je pa v tej številki Mladine očitno prišlo do neke napake v konceptu: na njeni naslovnici ni Janeza Janše, kako se denimo utaplja v Piranskem zalivu…

V novi številki tednika Mladina je Janša označen kot “obramboslovec” in “nergač”; ti dve oznaki naj bi kazali na to, da je Janša nekompetenten za reševanje mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško… Smešno, v tej taisti številki so v Mladini napisali tudi članek z naslovom ‘Manipulacija z medijsko svobodo’.

 

 

Foto: Borut Peterlin

Št. komentarjev: 15
 1. Rado pravi

  ““Večina iz opozicije, zlasti pa predsednik SDS Janez Janša, v bistvu vsako dogajanje v naši državi skuša izkoristiti v svojo korist, za vrnitev politične oblasti za vsako ceno.””

  Politikis,
  tudi jaz sem, tako kot Janša, proti arbitražnemu sporazumu. A ne glede na to, gornja trditev povsem drži. Njegovi nameni so /tudi/ takšni.
  Janšo sem v ponedeljek poslušal na konvenciji SDS, v Celju. Uro in pol je trajalo. In v svojem ekspozeju se v marsičem zagovoril.
  Da ne naštevam vsega, npr. le o Sporazumu Drnovšek Račan, je Janša po blejskem sporazumu trdil, “da je mrtva črka na papirju” na konvenciji pa je trdil, da ga nikoli ni v celoti zavrnil. Celo skliceval se je nanj, da je dobra rešitev. In še precej takšnega . . .

  Politikis,
  trditev, da politikovi razlogi niso politični, je nesmiselna. Politikove trditve so vedno politične, ob čemer so lahko tudi tu in tam, v sozvočjo s stroko in z zdravo pametjo.

  P.S.
  Čermu je potrebno poudarjanje: “V levo usmerjenem tedniku . . .”?
  Diskreditacija?
  Sem jaz mar začel repliko z: “V desno usmerjenem Politikisu.si, je pisalo . . . “?
  Povej dejstva in jih seciraj. Le-na ta način bo tvoj medij verodostojen. V nasprotnem primeru bo zgolj politično trobilo.

 2. marjan pravi

  Logično, levičarji bodo vžgali z vsemi topovi: tako z medijskimi kot s političnimi. Res je smešno, da levičarji kričijo, kako sta denimo Demokracija in Reporter trobili SDS, po drugi strani pa imajo sami vrsto svojih trobent: Mladina, Dobro jutro, Delo, Dnevnik, Večer, Nedeljski dnevnik…

 3. brdavs pravi

  V slučaju,da bi referendum uspel(kar upam da ne bo) in potem Slovenija ne bo dobila stik z odprtim morjem , kaj bodo naredili tisti ,ki sedaj zagovarjajo arbitražo,bodo zapustili Slovenijo ?,Ker je to za mene izdajstvo domovine,in vsi veste kaj se dogodi z izdajalci.

 4. HAHA pravi

  UDBMLADINA

 5. Kokra pravi

  Mladina – trobilo tranzicijske levice. Ni kaj drugega pričakovati od njih.

 6. Rexmundi pravi

  Boljševik! SDS hoče vse v svojo korist. Neoboljševik pa ne, ali kako? Noboljševik pa to ne počnejo. Ha, ha, več kot to ni vredno tako razglabljanje. Vsi delajo za svoje koristi preko hrbtov davkoplačevalcev. Neoboljševik pa to ne počno. Še naprej ha, ha… To da država lavfa ja pa neki v smislu šoferja avtobusa. Eden je za boljševike drugi pa za kontra. Oba pa po voznem redu vozita, naprimer v Tržič. Aj, neoboljševiški šofer vozi avtobus bolje zato, ker hodi v Dražgoše. On ta drugi, pa to kritizira, pa ne. Evo ti ga na, boljševiške logike, razmišljanja. Boljševik ne bi že šli v muzej z Mladino vred kamor sodite. V muzeju vam bomo dali Potrča za paznika, da ne boste pobegnil ven iz vitrin.

 7. megi pravi

  “Kar pa ne bi mogli reči za pripis pod sliko Boruta Pahorja in Janeza Janše iz soočenja na Polemiki. Pripis: “Kdo je bolj primeren za reševanje dolgega spora s Hrvaško: mednarodni politolog ali obramboslovec?”

  In to piše v časopisu, ki ga urednikuje zloglasni srednješolec Repovž, ki se kiti na DNS, seveda brez novinarske diplome!!!!
  Banda udbomafijaska pokvarjena.

 8. frenki pravi

  Slovenija kronično rabi neki normalen medij, kjer bi človek lahko prišel do nekih uravnoteženih informacije. Levičarskih je 90% medijev, desničarskih pa 10%. Zdaj pa žungliraj in išči relevantne informacije tu nekje vmes.

 9. markopigac pravi

  Dejan, da je Mladina – po tvoji logiki – pristranska praviš, da je neprimerno, da je pa tvoja stran čisto desnilo, pa ni nič narobe?

 10. Dajana pravi

  Dejanova stran čisto desnilo??? Po moje je Politikis stran levilo in Mladina desnilo. Tudi Janša je bil včasih levičar. Ravno zaradi ravnotežja v družbi in zato, ker so komunisti na oblasti (komunisti se razlgašajo za levičarje, v bistvu pa so desničarji – politike moraš gledati po dejanjih, ne po besedah).

  Go Politikis Go. 🙂

 11. Miha pravi

  Važno je, da je ta portal drugačen. Že to je plus, ne glede na politično usmeritev, ki pa je tako v domeni vsakega lastnika/urednika.

 12. politižurnalist pravi

  “Politikis.si je novičarski, mnenjski in satirični spletni portal. Definirala nas bosta politična nepristranskost in nadideološka poza, kar si lahko privoščimo, ker smo neodvisni in nekorporativni portal.”

  Marko, tako piše v naši doktrini… in mi se tega držimo, je pa res, da ne tulimo z veliko večino drugih v isti medijski rog.

 13. markopigac pravi

  Dajana, komunisti na oblasti? Komunizem je šel papa pri nas malce pred Titovo smrtjo. Komunizma ni več. In ne bo ga več nazaj. Zato se ne boj. Sicer pa je komunizem večini našega prebivalstva omogočil, da danes živijo v hišah, da imajo zagotovljen svoj lasten socialni obstoj. Hiper inflacije so namreč privedle do tega, da so hišo odplačali v dveh, treh mesecih. Sicer pa dolga SFRJ več ni, je še samo dolg Janše, Drnovška, Bajuka.. Ta pa je vsaj 10-krat kot je bil dolg SFRJ, ki je bila 10-krat večja država od Slovenije.

  Morda se nek zametek komunizma vrne v kakšni drugi obliki, čez 100, 200 let. Nikakor pa ne več kot “komunizem” oz “socializem”. Ker to sužnjelastništvo, ki ga imamo danes, tudi ne imenujemo Sužnjelastniški-fevdalizem, temveč kapitalizem in demokracija. Koliko le-te pa dejansko je?

  Kakšne barve so politiki? Naši politiki so odsev nas samih, sicer v parlament ne bi pošiljali lažnivcev, goljufov, kriminalcev, narodnih izdajalcev, psihopatov, in še koga. Za moje pojme bi politik moral biti izdelana oseba, ki ni odvisna od dvigovanja rok in plače (ter provizij, da ne rečem podkupnin), ki jih prejema za svoje odločitve. V našem parlamentu sedi precej “propalic”, ki takoj, ko niso več izvoljeni, ne funkcionirajo na trgu. To je problem. In Anglija, pa tudi ZDA, po katerih bi si morali jemati zgled, ostajata globoko pred nami. Čeprav obeh narodov ne cenimo niti najmanj toliko.

 14. Dajana pravi

  Jaz pač mislim, da so še vedno komunisti na oblasti. Seveda spremenjeni. In zato je tako. In dokler se ne bomo otresli tega razmišljanja, da je vse, kar ni tako kot mislim jaz, bebavo, ne bomo prišli nikamor. Ne bo sprave, ne bo napredka. Potrebovali bomo dolgo časa, da bomo prišli iz socialistične miselnosti na začetek, kot ga je imela Avstrija po drugi vojni, recimo.

 15. […] Borut Pahor pred kratkim govoril, da je Janez Janša glede arbitražnega sporazuma nanj ljubosumen, tednik Mladina pa mu je pri tem pomagal in primerjal Janševo izobrazbo s Pahorjem (vse to naj bi govorilo o Janševi (ne)kompetentnosti za […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen