Pahorja študenti izžvižgali, on pa jih je k temu še spodbujal?!

8

“Si želite dialog ali si želite žvižgat?” S takšnimi besedami je Borut Pahor danes pozdravil študente na tradicionalni Škisovi tržnici v Ljubljani. Ko so organizatorji Pahorja najavili, ta najprej sploh ni mogel do besede, saj so ga žvižgi povsem preglasili. Med žvižganjem je Pahor študente z gesto vzpodbujal naj še kar nadaljujejo, in ti so mu z veseljem odgovorili še z glasnješim žvižganjem. Kasneje je Pahor študente še dvakrat vprašal ali si želijo dialoga ali hočejo žvižgat.

Ko je le uspel spregovoriti, jih je pozval k dialogu in ne zgolj postavljanju ultimatov. Množici študentov je sporočil, da si je vlada vzela 50 dni časa, da dosežejo dogovor glede štipendij, malega dela in drugih perečih vprašanj, ki so se do danes nakopičile med študentsko populacijo. Čeprav je Pahor hotel skriti razočaranje nad dejstvom, da so mu študenti povsem izžvižgali njegov govor, mu to ni v celoti uspelo. Neprijetno situacijo je hotel umiriti s političnimi puhlicami kot so “problemi študentov so tudi moji problemi”, a mu takšni prijemi niso uspeli najbolje. Ves čas govora je žugal s prstom in poudarjal, da je on bil prvi premier, ki je dejal, da je že na začetku mandata dejal, da v tem času ne bodo padale samo odločitve, ki bodo zadevale samo to generacijo, ampak predvsem generacijo, ki prihaja za nami.

Slovenskim študentom sedaj ne preostane nič drugega kot da počakajo na teh 50 dni in potem bo jasno, koliko se je študentska problematika dotaknila tudi slovenskega premiera.

Borut Pahor ima razloge za skrb: danes so mu tudi slovenski študenti pokazali, da se z njegovimi ukrepi ne strinjajo niti oni.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 8
 1. Rexmundi pravi

  Bo tak upor kot leta 1968 po celi Evropi, ko so se uprli študenti. Kocjančič pa je takrat resno razmišljal, če bi poslali tanke nad študente, širom juge.

 2. brdavs pravi

  Počasi se bo pri nas tudi začelo kakor v grčiji. Vlada razmetuje z denarjem upokojence obdavčijo še za pokojnino ,ki jo dobijo iz tujine in to 25%, vse se draži ,ljudje komaj živijo vlada pa namesto,da bi iskala boljše rešitve se pa ukvarja sama s seboj.

 3. joze pravi

  Pahor je najverjetneje vredu kot človek , kot voditelj stranke SD, je tudi postaven in lepo oblečen. Ni pa vodja države, gospodarstva , zunaje politike. Ne zna tudi s študenti. Študentje naj raje pogledajo kakšne imajo pogoje njihovi kolegi v drugih članicah. Tam študenstkega dela posebno ni in tudi regresa prehrane ne . Študijsko leto se tudi nekaj plačuje. So pa štipendije za pridne in posebej za nadarjene in tudi njihovi starši zaslužijo mnogo več zlasti če so proizvodnji in drugi delavci, kot pri nas. Študentje se naj borijo raje za pravično porazdelitev plač in realnih razmerij, ter za pravično in urejeno družbo, ne pa da je njihov ŠOU dober študent , kako brez dela in truda priti do kapitala !!!!!

 4. Rexmundi pravi

  V Grčiji bi moral folk najprej potovč levičarske anarhiste, ki ne divjajo zarad težev ampak kar tako tja v tri dni razpihujejo divjanje. Ziher so na plačilni listi CIE.

 5. Renko pravi

  Kot je rekel Jože, Pahor je tipičen šmizo-politiki, ki lahko vodi svojo boemsko stranko, veliki slovenski lider in državnik pa ne bo nikoli. V tem ni nič slabega, vsak ima na tem svetu svoje mesto.

 6. Rak pravi

  Jaz se pa pri Pahorju nabolj bojim, da celo sam verjame v to, kar govori in dela. No, dela bolj malo ….

 7. […] medijih. Trdno se je pogajal s Pahorjem za večje študentske pravice, pod njegovim vodstvom pa so preimera ob njegovem govoru povsem izžvižgali. Štromajer je poudaril, da študij ne sme in ne more biti samo privilegij otrok bogatih staršev, […]

 8. […] medijih. Trdno se je pogajal s Pahorjem za večje študentske pravice, pod njegovim vodstvom pa so preimera ob njegovem govoru povsem izžvižgali. Štromajer je poudaril, da študij ne sme in ne more biti samo privilegij otrok bogatih staršev, […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen