Muzej Elvisa Presleya v Ljubljani

0

Res je. ELVIS SPET ŽIVI! Sicer ne kot oseba, temveč z razstavo njegovih osebnih predmetov, ki prihaja v Slovenijo  imenovano ELVIS PRESLEY MUZEJ.

Prvič  bo v Sloveniji  možno  doživeti delček največje svetovne glasbene legende  Elvisa Presleya in sicer na razstavi njegovih predmetov, ki bo v LJUBLJANI,  na GOSPODARSKEM  RAZSTAVIŠČU od torka 8. Junija do vključno nedelje 13. junija 2010 vsak dan med 10-19.uro.

Da bi doživeli  delček ELVISOVE zgodovine, njegovega življenja, znamenite posesti Graceland v Memphisu , njegovega blišča, od prestižnih avtomobilov, kitar, pohištva,  oblek, vinilnih plošč, nakita, lastnoročno napisanih pisem,vstopnic, plakatov, fotografij, filmov, dokumentarcev in vsega drugega, od glasbe do filma, vam ne bo treba v Ameriko, kajti razstava predmetov, ki so zaznamovali življenje Elvisa Presleya in pišejo zgodovino, prihaja k nam, v Slovenijo. Več milijonov dolarjev vredna zbirka bo na ogled na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Je edina tovrstna razstava na svetu, ki potuje naokoli. Do sedaj je bila v vseh večjih mestih evropskih  država kot so Nemčija, Švica, Italija,… kjer je dobesedno povzročila evforijo Elvisovih oboževalcev, ki so tudi po več ur čakali v vrsti za vstopnice. Zaradi velike vrednosti razstave, je tudi število obiskovalcev omejeno in varnost poostrena.

Razstava, ki zajema približno 100 ekskluzivnih dragocenih predmetov,  nas bo popeljala skozi Elvisovo življenje in ljudi okoli njega, vse od njegovih začetkov pri Sun Recordsu, dotaknila se bo prelomnih trenutkov, ki so vplivali na Elvisovo kariero, od vstopa v ameriško vojsko, policijo, do spoznavanja karateja,  in seveda njegove strasti do blišča in luksuza, od prestižnih avtomobilov, nakita, zlata…, ter konec koncev znamenite posesti Graceland.

Naj omenimo le nekaj kultnih predmetov, ki bodo na ogled:

-Legendarni luksuzni avtomobil  Cadillac s 14 karatnim zlatim ključem,

-Legendarna kitara iz povratne turneje Comeback Tour 68,

-Legendarna kitara Fender Stratocaster iz filma Viva Las Vegas,

-Znamenita  vojaška uniforma,

-Znamenita Karate uniforma,

-Mikrofon iz studia Sun Records z leta 1954, kjer je bila posneta prva pesem,

-Plošča iz studia Sun Records, Mistery train iz leta 1955,

-Policijska značka  z 32 dijamanti in rubini  v vrednosti več kot 50.000 dolarjev,

-Ekskluzivna foto razstava njegovega posestva Graceland vključno s privatnim letalom v celoti opremljenim  v zlatu.

Duh Elvisa Presleya bo kmalu strašil tudi po Ljubljani – dobesedno

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen