Jernej Štromajer: Študij mi je omogočila ledvica

4

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Jernej Štromajer je bil zadnje čase pogosto v medijih. Trdno se je pogajal s Pahorjem za večje študentske pravice, pod njegovim vodstvom pa so preimera ob njegovem govoru povsem izžvižgali. Štromajer je poudaril, da študij ne sme in ne more biti samo privilegij otrok bogatih staršev, vsi drugi pa so za (visokošolsko) znanje zaradi svojega gmotnega položaja prikrajšani.

S svojo protestno majico ‘Študij mi je omogočila le(d)vica’ pa je želel še bolj nazorno prikazati v kakšnem položaju je večina slovenskih študentov; da bodo lahko študirali bodo morali začeti prodajati kar svoje telesne organe. Pahor jim je obljubil, da jim tega ne bo treba početi. Si pa je vzel 50 dnevni razmislek, da vlada ugotovi kako to preprečiti.

Študij mi je omogočila le(d)vica… zaenkrat je to še kreativni protest

Foto: Borut Peterlin

Št. komentarjev: 4
 1. golijat pravi

  Študentom je treba pustiti,da si lahko z malim delom omogočijo študij,če pa drugi bogatijo na njhov račun,je treba nadzorovati ali spremeniti zakon v korist študentom.Zakaj pa imamo NPU ? zato,da čuvajo Kresalovo.

 2. Hajdeja pravi

  Počasi bo to realnost. Dandanes se študentke tako že preživljajo s prostitucijo in ni več daleč čas, ko bodo morali študenti prodajati svoje organe, da bodo lahko normalno študirali, raznen če bo pahorjanska vlada res naredila kaj v tej smeri.

 3. BelaČrnina pravi

  Lepo Jernej. Sedaj pa pojdi nazaj srebat študentski proračun.

 4. Žan Cenc pravi

  na majici ima napsiano LE d VICA, torej levica mu je omogočila študij?
  hkrati pa demonstrira proti njej?
  Kaj samo jaz ne razumem tega…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen