Incident v Ajdovščini: Boruta Pahorja primerjali s Hitlerjem

14

V Ajdovščini, kjer so včeraj s proslavo obeležili 65. letnico ustanovitve slovenske narodne vlade, je prišlo do incidenta. Neki občan, predvideva se (glede na to, da je video objavljen na kanalu OPS/YouTube), da gre za člana kontroverznega gibanja OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije), je ob mimohodu premiera Boruta Pahorja, obrambne ministrice Ljubice Jelušič, pisatelja Borisa Pahorja in ajdovskega župana Marjana Poljšaka, začel glasno protestirati. Pahorja je najprej označil za predsednika kaste in za izdajalca, potem pa je zavpil, da Pahor nadaljuje s Hitlerjevim delom in da uničuje Slovenijo. Udeleženci mimohoda kar niso mogli verjeti besedam, ki so letele na Pahorja, zato so se z glavami obračali v smeri, kjer je stal razburjeni možakar. Tudi Pahor je ves čas gledal v smeri od kod so padale obtožbe.  

Če se bo možakar zaradi blatenja najvišjih predstavnikov države srečal tudi z organi pregona, bo pokazal čas. Osumljen bi lahko bil kaznivega dejanja sramotitve Republike Slovenije in kaznivega dejanja vzbujanja sovraštva in nestrpnosti.

Borut Pahor in Marjan Poljšak presenečeno dvigata glave in ne moreta verjeti svojim ušesom: Pahorja so na javni prireditvi primerjali s Hitlerjem!

Video: GibanjeOPS/YouTube

Št. komentarjev: 14
 1. brdavs pravi

  Človek,ki si je upal povedati kar misli.

 2. Mišo pravi

  Ja Pahor je kar debelo pogledal. Ni vajen da se ga obklada s takšnimi obtožbami. Za moj okus je tole s Hitlerjem malo prehudo, se pa strinjam da Slovenija pod to vlado tone vse globlje.

 3. HAHA pravi

  Tkole po glasu je to Lado Troha.

 4. alan. k pravi

  Vsekakor, mislim, da se bo tudi pri nas začelo. Zagotovo, pa slabo klimo v državi povzroča prav Pahor s svojimi kontroverznimi citati in dejanji.

 5. Renko pravi

  Saj Ladislav Troha je član tega gibanja. Gre za nekaj mandeljcev, ki bi se radi šli politike. To je verjetno ena izmed njiovih akcij vzbujanja pozornosti.

 6. tf pravi

  mislim, da bi se moral avtor tega posnetka globoko zamisliti nad sabo …

 7. Dajana pravi

  Ja, kot jaz vem, imamo v tej državi svobodo govora. Povedal ni nič takega, kar se vsepovsod po internetu ali po oštarijah govori.

 8. Rexmundi pravi

  Svobodo govora že. Samo ne smeš trenutno oblast kritizirat v smislu svobode govora. Lahko po mili volji tovčeš po RKC, domobrancih še bolj pa po Janezu Janši, Seveda vse preko svobode govora. Ostalim bi radi jezike spulili.

 9. […] je Politikis prvi pisal o incidentu, ki se je zgodil v Ajdovščini. Ko smo linkali video, kjer je neki možakar ozmerjal Pahorja z izdajalcem in Hitlerjem (sedaj se […]

 10. […] v Ajdovščini, ko je “pojoči major” Ladislav Troha predsednika vlade Boruta Pahorja primerjal s Hitlerjem, se je Troha danes ponovno oglasil. Sedaj pojasnjuje, kaj ga je vodilo k takšnim obtožbam. Troha […]

 11. Rado pravi

  Pahor je resda nesposoben, o tem ni nobenega dvoma.
  A primerjava s Hitlerjem je pa polnoma passe!

 12. Rexmundi pravi

  Kar se tiče razveljavljenja divjega lastninjenja ter ugotavljanje pravne ničnosti stečajnih postopkov in razširitev preiskave v mednarodni prostor in sodelovanje s tujimi policijskimi in sodnimi organi. Tukaj res ni pokazala njegova ekipa nobene volje kaj šele sposobnosti. Samo ne mislit, da tega ne bi znali ali zmogli. Zdaj delajo na zadnji fazi olastninit še tisto kar niso v štiriletni vladavini vlad JJ. Tukaj Pahorjeva vlada res nima nobenih uspehov. Kar se pa tiče prave ljudi-svoje, na prava mesta, tukaj so uspešni.

 13. […] Troha alias ‘pojoči major’, ki so mu slovenski mediji zaradi incidenta v Ajdovščini spet naklonili nekaj pozornosti, sedaj zahteva sodno varstvo zaradi plačilnega naloga v višini […]

 14. […] ki je zadnje čase spet precej aktiven (svojo nedavno medijsko kampanjo je svojevrstno začel z incidentom v Ajdovščini), je v tokratni akciji premiera Pahorja pozval k odstopu. Razlog: Pahorjeva izjava, da ne more […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen