Danes bitka največjih slovenskih političnih “titanov”: Janše in Pahorja

5

Po skoraj dveh letih se bosta spet verbalno udarila prvak največje opozicijske (po javnomnenjskih raziskavah tudi najmočnejše) stranke v državi SDS Janez Janša in prvak Socialnih demokratov ter aktualni premier Borut Pahor. Na TV Slovenija 1 bo ob 21.00 uri potekalo njuno soočenje v oddaji Polemika, ki jo bo vodil odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič. Tema: arbitražni sporazum med Slovenijo in sosednjo Hrvaško. Ves čas bo med oddajo mogoče tudi glasovati, rezlutati glasovanja pa bodo objavljeni takoj po glasovanju.

Ima pa današnje soočenje med Janšo in Pahorjem tudi simbolično konotacijo; vlada je že skoraj na polovici mandata, zaupanje volilnega telesa vanjo pa je na najnižji možni točki, po drugi strani pa Janševa SDS po vseh javnomnenjskih anketah po priljubljenosti vodi z velikim naskokom pred Pahorjevo SD. Današnja verbalna bitka med tema dvema političnima “titanoma”, in kasnejši rezultati glasovanja, bodo dober pokazatelj uspešnosti posamezne stranke že za letošnje lokalne volitve, pa tudi napoved za morebitno spremembo oblasti v letu 2012.

Razplet današnjega soočenja med Janšo in Pahorjem ima tudi prestižni predznak: kdo je najmočnejša politična figura v državi.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 5
 1. HAHA pravi

  Janša ga bo zmlel!!

 2. jaka pravi

  Maneken bo proti JJ-ju spet začel švicati, kot se je to zgodilo pred 2 letoma. Referndum mora pasti, če ne adijo slovensko morje.

 3. brdavs pravi

  Koliko incidentov so hrvati že naredili v Piranskem zalivu? sedaj jim pa naj kar naenkrat verjamemo ,zato ker jim Pahor verjame.Jaz sem mišlenja prvo postavit pravične meje potem pa se bomo pogajali naprej.

 4. HAHA pravi

  Ni ga zmlel, POJEDU GA JE!! 🙂

 5. Stanko pravi

  Pahor se je upiral, ampak mu jih je Janša parkrat fajn spustil. Najboljša je bila tista: lahko govorite kratko in jasno ali pa dolgo in nejasno… 🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen