Začela se je “jugo” politijada

0

Na mariborsko Pohorje so včeraj prišli prvi študentje fakultet za družbene vede, pretežno smer politologija. Gre za več kot 700 študentov iz držav bivše Jugoslavije, ki bodo sodelovali na tradicionalni Politijadi. Politijada bo tokrat v Sloveniji prvič, namen dogodka je predvsem druženje in izmenjava mnenj študentov okoli vročih političnih vprašanj, vse skupaj pa popestrijo še zanimive okrogle mize, izleti ter seveda nepogrešljive zabave. Le upamo lahko, da bodo bodoči politologi in politiki našli kakšno rešitev tudi za slovensko-hrvaški mejni spor in morda podali kakšno jasno vizijo za področje Balkana, do katerega je EU še vedno precej mačehovska.

Na včerajšnji slavnostni otvoritvi sta med drugimi študente sprejela tudi župan Mestne občine Maribor, Franc Kangler in minister za promet, Patrick Vlačič. Bolj logično bi bilo, da bi bil tam Gregor Golobič, a študentov politologije manko visokošolskega ministra očitno ni nič motil.

Prometni minister Patrick Vlačič, mariborski župan Franc Kangler in nekdanji “mladinski” politiki Dominik Černjak so prvi pozdravili udeležence Politijade

 

 

 

 

Več na Politikis TV.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen