Romantike med Pahorjem in Kresalovo je dokončno konec

8

Če so dnevi, ko se je sklepala koalicija, kazali na to, da bo predsednik vlade večno gentlemanski v odnosu do predsednice najmanjše koalicije stranke, so danes stvari obrnjene na glavo. Borut Pahor je včeraj pokazal precej slabe volje, ker se Katarina Kresal in Aleš Zalar nista udeležila seje vlade. To je pospremil celo z besedami: ‘saj nismo otroci’. Oba ministra iz kvote LDS-a sta dejala, da sta imela pomembnejše opravke, Kresalova je celo prostodušno in nezainteresirano povedala, da na tej seji ni bilo nobene takšne relevantne točke, da bi se je morala ona obvezno udeležiti in da se sedaj zaradi tega dela panika. Jasno pa je, da sta Kresalova in Zalar sejo vlade namenoma bojkotirala, da bi Pahorju pokazala, da mislita s svojimi zahtevami resno.

Pahor je na včerajšnji tiskovki poudaril, da pristaja na vse tri ultimativne točke, ki so mu jih postavili v LDS, tudi reformo tožilstva, glede Brezigarjeve pa je bil prisiljen potegniti “salomonovo” rešitev. Sedaj pravi, da če hoče Zalar razrešiti generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, naj to kar stori. Če bo na glasovanju dobil zadostno podporo ministrov, bo šel predlog v državni zbor. Pahor sicer ob tem poudarja, da Zalar pri odstavljanju Brezigarjeve njegove podpore nima, a je že jasno, da je povsem popustil pred Kresalovo in njeno strankarsko centralo.

Premier pravi, da bi naredil vse, da LDS ostane v vladi in da bo izpolnil pričakovanja najmanjše koalicijske partnerice. A po drugi strani še vedno obstaja realna možnost, da LDS kljub temu zapusti vlado in se naseli v opoziciji, kar pa seveda ni pogodu vsem vidnejših članom LDS. Zaradi določenih privilegijev in služb. Naslednji koalicijski vrh bo tako v torek, do takrat pa ostaja še vse odprto. Že sedaj pa je jasno, da je romantike med Pahorjem in Kresalovo dokončno konec.

Nič več pomoči pri posedanju Kresalove, nič več LDS-a v vladi?

Št. komentarjev: 8
 1. Miki pravi

  Spoštovani g. Pahor čas je, da sprejmete zakon da se poslancem, ki niso prisitni na sejah (neopravičeno odsotni) ne izplača za tisti dan plačo.
  pred dnevi sem gledal sejo 90 poslancev prisitnih 60 kje so ostali. V podjetji mankaš en dan pa je disciplinski postopek in še nekrat pa si izključen iz podjetja. tukaj v parlamentu paje vseeno ali prideš ali ne.

 2. mare pravi

  Kolikor jaz vem, se mora za odsotnost na seji vladi, opravičiti že prej in za to imeti neke pametne razloge. Kresalka in Zalar se pa ne seji sploh nista pojavila in se nato pišmevuhovsko zagovarjala, da sta imela pametnejše delo. Barovič od SNS je zadnjič lepo rekel, da Pahor ni dedc in v tem je vsa poanta. Če bi nosil hlače, bi to malo tajkunsko-politično povzpetnico nagnal iz vlade kakor je dolga in široka. Pa kje ste to videli, da najmanjša koalicijska stranka postavlja neke ultimatume?

 3. Rado pravi

  Se strinjam s kritiko Kresalke in Zalarja.

  Udeležba na seji vlade je prva prioriteta. A krivdo za takšno stanje nosi Pahor sam.
  S svojo šminkersko in marginalizirano politiko je sam zafural situacijo.
  Pahor je natanko takšen, za kakršnega smo že pred volitvami vedeli da bo:

  – nesposoben voditi vlado!

 4. filip pravi

  Še en primer norosti: Kolikor je znano, SŽ rešujeta Pahor in Vlačič. Sedaj sta prenesla na SŽ celo del proračuna Republike Slovenije. Glavna bitka je torej končana. Slovenske železnice smo vedno zahtevale udeležbo pri vodenju države, in ta colj smo uresničili. Hvala Pahor, hvala Vlačič. Upravljanje s proračunom (natančno: del prilivov v proračun RS neposredno pripada podjetju SŽ, to so prihodki proračuna iz naslova koncesnine Luke Koper in drugo). Sprejem Zakona, ki dovoljuje neposredno trošenje sredstev proračuna (v vseh državah sveta, še najbolj butastih se zavedajo, da je prenos proračuna tudi prenos oblasti) podjetju SŽ je predlagal seveda minister za promet, dr. Patric Vlačič. kaj je namen take razprodaje države, politike, davkoplačevalskega denarja, pa vesta samo omenjena dva gospoda. Le kaj bo poreklo Računsko sodišče, če že ne naše, pa Evropsko?

 5. donn pravi

  Po nepreverjenih informacijah tudi ni več romantike med sončnim kraljem in njegovo dolgoletno izvenzakonsko partnerico. Sedaj se medi pri svoji šefici kabineta Simone Dimic s katero je v intimnem razmerju namreč že vrsto let.
  Ne vem zakaj me to tako spominja na sarkotiya in njegovo soprogo !!!!!!!!!!!!!!!!

 6. politižurnalist pravi

  Aha, zato, se torej Pahor ob svoji partnerici samo še spakuje…

  http://www.politikis.si/?p=4388

 7. Rexmundi pravi

  Pa ne more tukaj palamudit in bit pri vsem prva, stranka ki je najmanjša in je dobila samo štiri odstotke glasov na volitvah. Kje na svetu je še kaj takega mogoče?

 8. […] Brezigar delala nezakonito), pa buri slovensko javnost dejstvo, da bo LDS, kljub pretresu, ki ga je Katarina Kresal povzročila s svojimi tremi zahtevami Borutu Pahorju, ostala v vladi. Pahor pravi, da so sedaj vse tri zahteve, ki jih je zahtevala najmanjša […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen