Kdaj boste prenehali ljudi, ki so vam dragi, porivati stran od sebe?

0

Piše: Dajana Babič, poznavalka medčloveških odnosov in slovenska blogerka

Se vam je že zgodilo kdaj, da ste bili jezni, zelo jezni na nekega človeka, ki vam je bil zelo drag, a ste ga v tistem trenutku jeze in besa poslali “pojdi in da te ne vidim nikoli nikoli več“? Ker vam je nekaj vzel, kar ne bi smel, ali naredil, kar niste dovolili… Lahko, da je bil to vaš otrok, vaš brat, vaša sestra, lahko, da je bila to vaša ljubica, vaš mož, vaš starš, vaš prijatelj…

In potem je ta človek res izginil. Sčasoma se je vaša jeza seveda razkadila in že zdavnaj pozabila, kaj vam je naredil/a. A tega človeka pač ni bilo več nazaj… Mogoče ste pa vi njemu nekaj pred tem, ko sta ga poslali stran od sebe, naredili!Spoznali ste svojo napako in jo obžalovali. Ta človek – lahko, da je vaš otrok, vaša bivša, vaš bivši – živi čisto blizu vas, pogrešate ga grozno. Vsake toliko časa slišite kajo njem, a temu, da bi komunicirali z njim, se srečanja izogibate… Saj “vsi vedo”, da sta na veke vekov skregana in da snidenja ne bo več. Naj vsi vedo, da ste vi mož principov in če se enkrat skregate z nekom, potem ni več milosti. A res?

Koliko je takih ljudi v naših življenju, ki smo jih nekam poslali, že zdavnaj pozabili, zakaj… in zdaj trpimo, molče trpimo, ker tega človeka ni več nazaj? Kaj, če bi vi naredili prvi korak in vzpostavili stik z njim? Saj ni treba odpirati starih ran. Samo recite, da ste ga pogrešali in da vam je žal, da ne govorita več… Boste videli, da vam bo za to hvaležen. Vaše življenje bo v hipu ozdravelo. 🙂 Komunikacija dela čudeže. Z besedo velikokrat grdo ranimo. A z besedo tudi pozdravimo!

“Ne porivaj me stran, draga…”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen