Izredna seja DZ o Jankovićevem gladiatorskem stadionu

5

Poslanski skupini SDS in SNS sta zahtevali sklic izredne seje državnega zbora, na kateri bi se obravnavalo financiranje športnega parka Stožice. Po mnenju teh dveh opozicijskih strank, naj bi projekt ljubljanskega župana Zorana Jankovića financirale banke v večinski državni lasti in to v času, ko je še vedno prisoten veliki kreditni krč. Mala in srednja podjetja nikakor ne morejo dobiti niti premostitvenih kreditov, brez problema pa financirajo takšne glomazne projekte. Ob zahtevi za sklic izredne seje sta stranki še zapisali, da pri gradnji športnega parka Stožice vlada tudi velika plačilna nedisciplina, kar se potem odraža predvsem pri neplačevanju plač delavcem, ki so zaposleni pri gradbenih podjetjih. Jankovićev stadion naj bi tako postal, tako SDS in SNS, simbol kršenja pravic in dostojanstva delavcev. Zaradi politično postavljenega roka za dokončanje projekta, s katerim si župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković obeta vnovično izvolitev za župana, so delavci postali nekakšni novodobni gladiatorji, so prepričani predlagalci sklica izredne seje. 

Odzval se je tudi Janković, ki pravi, da SDS tako ali tako ne počne drugega v tej državi, kot da vodi parlamentarne komisije, zahteva izredne seje in vlaga nesmiselne ustavne obtožbe. Zoran Janković bo sicer danes zaslišan pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z gradbenimi posli in jo vodi Alenka Jeraj iz SDS.

Janković obljublja, da bo njegov gladiatorski stadion končan do 30.junija 2010, pred tem pa bodo o tem na izredni seji kakšno še rekli parlamentarci.

Foto: Dejan Kaloh

Št. komentarjev: 5
 1. Rado pravi

  Vsi kričijo,
  stadion je nepotrebno zapravljanje denara.
  Pozabljajo pa, koliko iniciativnih odborov je že bilo za izgradnjo. Pa so jih vodili nesposobneži. Celo javno smo že zbirali denar /2002-2003. Projekt Stožice se je začel v času konjukture, tako da če bi ga poskušali ustaviti zdaj, ko je bilo že toliko vloženega, bi nas prišel še dosti dražje.

  Tudi rimski amfiteater pred 2000 leti je bil izjemno drag, a na njegov račun že 2000 let hodijo turisti v Rim.

 2. Marč pravi

  Primerjava z rimskim amfiteatrom je na mestu: tudi tukaj se delavci kot gladiatroji borijo za svoje plače, medtem ko jih trgajo kapitalistične zveri. Sramota da se to dogaja v letu 2010!

 3. Rado pravi

  Saj, saj Marč,

  Demos nas je leta 1990 nategnil. Vprašal nas je, če želimo živeti v samostojni državi. /nič pa ni omenjal kapitalizma – tega so nam podtaknili!/

 4. politižurnalist pravi

  Rado, ne kvasi, vsi smo dobro vedeli, da prehod v nov sistem leta 1991 pomeni tudi kapitalizem. Kaj si pa ti mislil, da bo demokratični politični sistem šel z roko v roki s socialističnim planskim gospodarstvom?! Tega ni nikjer na svetu…

 5. Rado pravi

  Vedeli, ne vedeli*!?
  Ali so ljudi eksplicitno vprašali, če si želijo v kapitalizem?
  Niso.
  Torej so nam ga podtaknili.
  Tvoje mnenje poznam, kaj pa če bi danes dali na referendum: Kapitalizem, ali socializem?

  Prepričan sem da bi rezultati marsikoga vrgli na rit!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen