Zmago tudi ti? In to po mojem Prekmurju?

1

Piše: Jože ČINČ, entertejner

Boug daj ludstvo…ma, kako vreme, prava zima, prejšnji teden sonce, zdaj mraz, sneg, veter… Za znoret! Ne vem, kako na vas, dragi moji, vpliva to vreme, mene dobesedno »ubija«.

In potem piši… najraje bi kar o vremenu, haha. Pa ne bomo o vremenu ampak, če sem že v prvem odstavku omenil veter, naj to povežem s stvarmi, ki se zadnje dni dogajajo. Ful je spet postalo vetrovno na naši politični sceni. Ene kar odpihuje. Evo, odstopil je Pogačnik, minister za kmetijstvo, ki ga zaradi suma korupcije preiskujejo kriminalisti. Moralno, ni kaj. Boljše, da je sam odstopil, kot pa, da ga (itak bi ga) odstavijo. Zanimivo je to, da naj bi se Pogačnik z Jelinčičem(!) dogovarjal o tem, da v zameno za glasove podpore SNS-a pri interpelaciji uredi spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč v Prekmurju, kjer bi želel Jelinčič videti slovenski letalski muzej. Mar je mogoče, da se Plemeniti, pravzaprav edini borec za razne pravice, resnice itd. nahaja v tej zgodbi?! Že zaradi negove »plemenitosti«, kako seka po svojih nasprotnikih, mi je to kar težko verjeti. Ampak, Zmago je »stari lisac« in nadaljevanje zgodbe bo vroče in nadvse zanimivo, verjemite! Kar se pa odstopa Pogačnika tiče, so ga pa vsi veseli! Praktično ni politične stranke, ki odstopa ni pozdravila. Fajn, vsaj tu so si enotni (?) Če mene vprašate, bi se ta odstop moral zgoditi že davno prej, takoj po začetku afere Baričevič. Tudi ta zgodba še nima epiloga, je pa vpletenih toliko znanih fac, da me res zanima, katero od teh bo odpihnil veter. Ministrico, katerega odvetnika, sodnika…? Mogoče pa nobenega, imajo pač trpežne vetrovke. Bo veter odpihnil koga zaradi samomora enega od gradbenikov v projektu Stožice? Mar se nam zdaj obetajo ne-le pištole, s katerimi nekateri v gradbeništvu že grozijo neplačniškim firmam, ampak tudi samomori? Tragika, da večje ne more biti. Eni pa še kar obljubljajo, mečejo fraze itd. Pa berem, da nekateri v Stožicah delajo non-stop in dobijo 250-300 evrov in ne morem verjeti, da nihče ne posreduje!! A ni neki minimalec 500 in nekaj? Za ene očitno ne! Se pa bližajo volitve in je treba obljube izpolniti, delavci naj garajo, jedo trde žemlje, ob otvoritvi bo pa itak vsa zasluga šla njim »za pošteno opravljeno delo«. Mogoče dobijo še nagrado-vsak bo lahko enkrat brcnil žogo proti golu ali pa vrgel na koš, po izbiri. Seveda, če bo imel dovolj moči, kajti žoge so težke!

Če smo že pri denarju in športu pa še nekaj malega o tem. Naši reprezentančni fuzbalerji so si »drznili« zahtevati denar oz. obljubljene premije. Predsednik Simič pa takoj ponudi odstop! Ma, kje si to videl?! Dobro, da se ni razjokal kot nekdo v Koreji, ampak, a se zdaj ponavlja ista zgodba? Res je, naši fantje igrajo zunaj, imajo polno denarja, a Simič si je sam kriv, ko je baje iz tekme v tekmo »dvigoval« moralo s čedalje višjimi zneski. Uspeh gor ali dol, predsednik mora vmes udariti po mizi, ne pa, da se da zmanipulirati, nato pa (nepotreben) spor, ponujen odstop! Neee, Butale na kvadrat! Ja, res je, pri denarju se entuziazem konča! In kdo bo najbolj nasrkal v tej zgodbi? Navijači, ki so se zakreditirali do amena, da bodo lahko v Južni Afriki gledali naše mojstre nogometa. A se je morda kateri od naših fuzbalerjev vprašal ali pa predlagal, da bi del nagrade dali navijačem in jim tako pomagali, da bi jih bilo v JAR čimveč; če so res t.i. dvanajsti igralec naše izbrane vrste?

Klinac!

No, pa se mejte …

Število komentarjev: 1
  1. Tanja pravi

    Ja Jože, tudi Zmago ni nobena svetinja. Je politik in to v pravem pomenu besede. Saj ta politična trgovina ni tako sporna, v bistvu sploh ni kazniva. Mu bo pa Prijatelj rejting stranke zbil na minimum. To pa se mu bo poznalo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen