Mega vila Kresalove in Senice nad Lucijo že skoraj gotova

14

Včeraj smo jo končno pofotkali. Obmorsko mega vilo, ki se bohoti nad Lucijo, in ki naj bi domnevno gradila ministrica Katarina Kresal in njen partner, razvpiti odvetnik Miro Senica. Najprej se je med domačini le šušljalo, da bodo dobili znana soseda, sedaj pa je bolj ali manj že znano, da bosta Kresalova in Senica precej pogosta obiskovalca Lucijinega hriba. Svet na Kanalu A je razkril, da vilo gradi podjetje Bužekijan d.o.o., katerega (so)lastnik je bil do nedavnega tudi Miro Senica. Le dva dni po aferi bulmastifi, pa je Senica podjetje prodal ljubljanskemu poslovnežu Jožetu Anderliču.

Včeraj smo se na lastne oči prepričali, da na tabli, kjer so podatki o gradbeni operaciji piše: ‘turistična kmetija’, a objekt(i) so vse prej kaj drugega kot tursitična kmetija. Gre za kar tri med sabo povezane stavbe, ki so grajene v tipičnem mediteranskem stilu. Po poročanju Sveta naj bi tukaj šlo le za potegavščino Senice, saj je območje, kjer poteka graditev zaščiteno; zato je podjetje Bužekijan d.o.o. uradne organe potegnilo za nos, ko je izkazalovalo svoje namene, da bodo na hribu postavili kmetijo. Verjetno bo to edina “kmetija” v Sloveniji, ki bo imela tudi pristajalno stezo za helikopter. Ko bo mega vila povsem končana bo z nasadi oljk zelo dobro zakrita pred radovedneži, kasneje pa bo zaradi svoje pozicije in varovanja nepovabljenim takorekoč nedostopna.

Novo apartmajsko naselje nad Lucijo? Ne, samo zasebna vila partnerske naveze Senica-Kresal.

Vila bo kmalu nepovabljenim  povsem nedostopna. Lastniki pa bodo lahko do nje prišli (tudi) z helikopterjem.

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 14
 1. Nevenka pravi

  Sodoben kmet se pač ne vozi s traktorjem.
  Je treba gledati v bodočnost.
  Golobič se še vozi s traktorjem?

 2. Trobec pravi

  Kresalova in Senica predstavljata največjo klientelistično-korupcijsko navezo v zgodovini samostojne Slovenje. Ni več afere brez njiju. Za nagrado svojim dosežkom pa sta si sezidala še primorsko graščino.

 3. Rado pravi

  Vsak ima pravico do svoje vile.
  Le da je treba delati in ne otresati svojo nevoščljivost po netu, kot to dela politiks.
  Meni se zdi njuna naveza fantastična. Na eni strani znanje in izkušnje (minulo delo), na drugi strani pa lepota in prodornost.
  Kdor se zaletava vanju, s tem le dokazuje svojo majhnost.

 4. Jože pravi

  Z bagri gor in vse porušit, če se dokaže, da je Senica lagal glede namembnosti gradnje. Kakšna turistična kmetija je to s helikoptersko ploščadjo in jakuziji v kletnih prostorih. Manjkajo še samo bulmastifi in spet se bo na veliko zabavalo.

 5. Nevenka pravi

  Rado, saj nihče ne očituje vile same po sebi. Tudi partnerji naj bodo kakršni hočejo.
  Problem je kako nekateri ljudje prihajajo do zemljišč, in kasneje do gradbenih dovoljenj.
  Svet nikakor ni enak za vse ljudi. jaz vsekakor ne živim v isti Sloveniji kot Senica niti v isti kot Golobič. Zlepa ne bi dobila statusa kmeta (človek, ki je vse prej kot kmet) in zlepa ne bi mogla graditi turistične kmetije (obljekt je vse prej kot kmetija).

 6. politižurnalist pravi

  Rado, daleč od tega, da bi bili nevoščljivi “lepima in uspešnima” iz naveze Senica-Kresal. Bog jima požegnaj to primorsko razkošje. Je pa vendarle sporno, da sta pri svojih “prodornostih” tako skrivnostna: skrivanje lastništva, poimenovanje vile z “turistično kmetijo”, prodajanje firm, ki gradijo vilo, takoj po izbruhu afer itd. V tem je poanta našega pisanja.

 7. Rado pravi

  In čemu naj človek nečesa ne skriva?
  Vso pravico ima do tega!

  Javnost se pa gre neko gonjo, ki spominja na socialistične čase. Vsak, ki je imel več pod palcem je bil socialističnim oblastem sumljiv.

  Dandanes imamo kapitalizem in biti bogat ni greh! Zapomnite si to!!! Če pa ima kdo podatke o kaznivih dejanjih jih je pa dolžan predati ustreznim organom in ne da demonstrira v javnosti svojo nevoščljivost.

  Nevenka,
  ne govori mi prosim. Prav nič od tega, kar imata Golobič in Senica, ti ne potrebuješ za lastno srečo. Torej?!

 8. HAHA pravi

  Nije loše!! To je pa to, če si član garažne koalicije! LGS

 9. miha pravi

  Rado, ti očitno nekaterih stvari ne razumeš. Ali imaš probleme z ločevanjem dobro – slabo, ali pa tako kot politiki, gospodarstveniki in seveda med drugimi tudi odvetniki, na očitke odgovarjaš z vprašanji, se na vse pretege mučiš zadeve prikriti, jih razložiti še sebi na filozofsko nerazumljiv način in jih prikazati v luči normalnega.
  Lahko je delati in služiti ogromno denarja, če do do dobrih poslov prihajaš po sumljivih in nepoštenih poteh.
  V Sloveniji dela veliko pridnih ljudi, tudi po 10 ali več ur dnevno, ki pa lahko o čem podobnem kot gradita Kresalova in Senica, samo sanjajo. Mogoče je problem, ker so pošteni.
  Ljudje, ki so pošteni in imajo čisto vest, ne čutijo potrebe, da bi svojo lastnino kot npr. hišo, avto itd. pred sosedi ali javnostjo skrivali, tako kot to delajo nekateri posamezniki. Zakaj le se skrivajo? Če so tako zelo neodvisni in sposobni naj se z veseljem in ponosom postavijo na ogled.
  Eden redkih, ki to naredi je podjetnik Joc Pečečnik. Ta je res uspel s svojim delom in znanjem in ne z lepoto in korupcijo.
  Če delavec dela celi mesec in zasluži toliko, da si ne more kupiti niti enega povprečnega aparata (TV, hladilnik, štedilnik, itd.), potem to ni kapitalizem, temveč navadno izkoriščanje oz. suženjstvo, saj tak delavec ZASLUŽI, pardon DOBI (za svoje delo si zasluži več), denar samo za nastanitev in hrano.

  Ti pa kar zagovarjaj nepoštena dejanja, tako vsaj vemo kam spadaš.

 10. Ana pravi

  Miha je lepo napisal. Na prvi strani Botra je misel, mislim, da od Balzaca, ki je rekel: “Za vsakim velikim premoženjem se skriva kriminal.” No, skoraj za vsakim, pravim jaz.

 11. pepi pravi

  tega slinastega starca in to razvajeno musseto je treba spravit pred sodišče,saj je tudi stavba v ljubljani njuna last,oni drugi je samo za fasado

 12. Rado pravi

  Miha,
  pozabil si, da se je vmes zamenjal družbeni sistem.
  Tvoje jadikovanje je povsem legitimno za socializem. V kapitalizmu je pa vse dovoljeno (razen kar ni posebej prepovedano). Torej, če nimaš dokazov o kriminalu, bodi tiho.
  Tako pač je. Priznati ti moram Miha, da osebno nikakor nisem bil za kapitalizem. A zdaj ga imamo in sem to tudi jaz akceptiral.
  Če pa bodo delavci ugotovili, da ne morejo več in bodo šli na ulice, jih bom tudi jaz podprl. Pa naj se vrne socializem.

 13. Dajana pravi

  O katastrofa!!!!! Notranja ministrica in hudičev odvetnik! In da si kdo upa še to zagovarjati. Pajade, raja ima pa po 400 evrov plače. In kdaj nam bo počil film??? A smo se zato borili Janša – Bavčar – Zavrl – Tasič??? Zato, da si bo leta 2010 zgradila notranja ministrica tako vilo in da bomo TIHO???

  Bljak.

 14. gasiperi pravi

  To je samo ena od kapljic, kje pa je še vse drugo, kar je bilo pa ni več. Nekaj tisoč se jih je napaslo do sitega za več generacij. Šparat bo treba. Za začetek iz 30 agencij eno, iz dvajsetih inštitutov enega, iz dvajsetih ministrov na 5 (vprašati v Švici kako to gre). To je veliko manj direktorjev, splošnih oddelkov, kadrovskih služb, nabav…..,

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen