Kako prepoznati, če vas partner vara?

0

Piše: Dajana Babič, slovenska blogerka in poznavalka človeških odnosov

V partnerskem odnosu ni večjega šoka, kot je sum, da nas naš dragi/draga vara. Veliko ljudi pa ne prepozna znakov, ki predhajajo varanju. Poglejmo jih (vir: Cucan Pemo: How to retrieve lover):

1. Ko ima vaš partner/ica  drugačen urnik kot ga je imel/a prej. Ko mora delati več ur kot prej, ko prihaja pozneje domov…

2. Ko začne vaš partner/ica pretirano skrbeti zase, ko čisto drugače skrbi za svojo frizuro, obleko, svoj videz, kot da bi hotel s tem koga impresionirati – a ne vas…

3. Sprememba v preživljanju prostega časa – lahko da vaš partner/ica začne kar naenkrat hoditi v fitnes ali se ukvarjati z joggingom, ker prej sploh ni počel… oz. popolnoma spremeni navade, ki sta jih imela prej.

4. Sprememba v prehranjevanju – partner ne hodi več domov na kosilo, hrani se zunaj….

5. Sprememba spalnih navad.

6. Partner vam posveča posebno pozornost, vam prinaša darila… s tem hoče morda prikriti slabo vest, ki jo ima.

7. Sprememba v seksualnem življenju – morda želijo v postelji “probati nove stvari”, ki jih prej sploh niso omenjali ali pa popolnoma prekinejo spolne odnose z vami.

8. Povečana skrb za čistočo, večkratno tuširanje in umivanje lahko pomeni, da skuša vaš partner skriti afero.

9. Pozni nočni klici. Ko vprašate, kdo kliče, ne dobite zadovoljujočega odgovora.

10. Če vaš partner preživlja veliko časa na drugi strani stanovanja ali pred računalnikom, sumite na afero. Dolgo tipkanje na računalniku, prekomerno “chatanje”… Naj se vam prižge rdeča luč!

11. Nepričakovani izdatki – nekateri ljudje dobivajo darila od ljubimca /ljubimke ali pa mu /ji kupujejo darila, na katera naletite vi. Če ga /jo vprašate, zakaj je porabil denar in vam ne bo dal/a  zadovoljivega odgovora, sumite na afero.

12. Če boste prepoznali nekaj teh znakov, lahko sumite na afero. Ni rečeno, da je vaš zakon v razsulu, pogovorite se s partnerjem. Edina rešitev je pogovor.

Videva vaša ljubezen še koga razen vas? Preverite zgoraj navedene znake…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen