Slovenija je “preveč” socialna država: z BMW X3 po socialno pomoč

3

Klasičen primer pred mariborskim Centrom za socialno delo na Dvorakovi ulici je takšen: na pločniku precejkrat stojijo razni bmw-ji in mercedesi, v katere se nato vsedejo na videz ubogi ljudje, ki so prejemniki socialne pomoči. Avtomobili so ponavadi odmaknjeni od glavnega vhoda kakšnih 10, 20 metrov, da vse skupaj ni tako vpadljivo. Kako je to možno??? Odgovor: katastrofalna zakonodaja na tem področju. Socialno pomoč dostikrat prejemajo takšni, ki si je sploh ne zaslužijo (če voziš avtomobile takšnega razreda, je to samo po sebi razumljivo), in ki izkoriščajo zakonske luknje, takšni, ki pa samo za cent prekoračijo cenzus s svojimi mizernimi dohodki in, ki bi si socialno pomoč še kako zaslužili, pa je ne dobijo. Sramota za tako imenovano socialno državo!

Taktična postavitev 10 metrov od vhoda…

…čeprav se iz oken Centra za socialno delo lepo vidi, kakšni prosilci (beri: s kakšnimi avtomobili)prihajajo k njim po denarno pomoč.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tomaž Kokol

Št. komentarjev: 3
 1. markopigac pravi

  Pošlji izvirnik fotografije na PU Maribor. Bo lastnik prejel kazen.

 2. jin pravi

  To se zdaj vleče že leta in leta in nobeno opozarjanje na drage avtomobile, s katerimi se pripeljejo prosilci pomoči, še ni zaleglo.

 3. Žan pravi

  baje mali bivši direktor Šentiljske igralnice SDSov Jeza tudi črpa ta denar, pripeljal pa se je še z boljšim avtom kot bmw x3, tako pravijo, da je sam to povedal… Poštenjaki pač.

  je pa res to kaj piše, samo da papirji štimajo…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen