Bulmastifi in država v kateri se zgodi – nič!

2

Piše: Jože Činč, entertejner

Boug daj ludstvo…spet se malo oglašam, kajti v zadnjih dneh se je dogajalo marsikaj, tako v politiki, estradi, športu…Bom na hitro strnil moje misli. Nisem nameraval začeti s tem, a kaj, ko je bila glavna »senzacija« sicer morbidna tema, bulmastifi. O tragediji se je in se še piše in govori na dolgo in široko; praktično ga ni dneva, da ne bi kdo kaj zapisal ali pa povedal v raznih medijih.In spet (kot za vsako odmevnejšo stvar pri nas ) se poraja vprašanje o krivdi.Kdo je kriv , da je do tragedije prišlo?Lastnik, veterina, kinologi ali pa morda kakšni lobisti, ki so lastniku pač zlahka dovolili, da ima krdelo doma, pa čeprav so ti njegovi ljubljenčki že od 2003 povzročili kar nekaj »incidentov«, kot temu sedaj uradno pravijo. Žal so ti »incidenti« privedli do tragedije in žal je žrtev prav lastnik. In šele sedaj se »odgovorni« spet »prepucavajo« o krivdi, ko je že prepozno! Sem že omenil, skoraj vedno je pri nas tako,da dokler ne pride ( na bilokaterem področju) do negativnih posledic, se ne zgodi NIČ!

Gremo dalje. Enako je pri študentih oz. njihovih organizacijah, kar se tiče delovanja v zadnjem času. Bom uporabil konkretnejši izraz – rokovanju z denarjem. Najprej donirajo 40 jurjev televiziji za eno od oddaj (proti oddaji nimam nič!), pogojujejo termin predvajanja le-te , nato bo šlo 30 jurjev za proslavo obletnice, za povrh vsega si pa še interno DOLOČIJO limit zastonj telefonickanja preko gsm-ov ( tudi do 260 evrov mesečno!). Čakajte malo; na čigave stroške? A so študentske organizacije privatna podjetja, da lahko »ta glavni« kar tako talajo denar? Mar ni to denar vseh študentov, ki pa je očitno namenjen tudi v »druge namene« ?! In spet se govori in piše, delajo se ankete pro in kontra…Kaj se bo zgodilo?NIČ!

Še to pri tej temi: » ta glavni« v študenstkih »vodstvenih strukturah« so »pretelefonirali« celo nekatere ministre v vladi! Svaka čast!In minister za visoko šolstvo? Verjetno zdaj glih telefonira in »rešuje« zadeve pri teh zadevah.Morda pa celo komu žuga s prstom? Ja, mislite si!

Na koncu pa še o tem, kaj me je od vseh tem najbolj pritegnilo minule dni. Žreb fuzbalskih reprezentanc za EURO 2012.Na kratko : Italijani so prepotentni in bodo spušili, Ferski otoki nam bodo vzeli kako točko kot leta 2000, Srbi nas še nikoli niso premagali, tako, da sploh ne vidim problema: po letošnjem SP-ju v Afriki,  gremo čez 2 leti še v Ukrajino in Poljsko.Aja, Severni Irci? Zdaj jih mamo naštudirane! Še prej pa na vrsto pridejo zimske OI in naše kolajne!

Evo, to je to ,ludstvo…mejte se in nikakor ne prezrite prvenca Nine Osenar, ki pravi, da je vsak dan boljša pevka ter izjav finančnega ministra, ki pravi, da je zelo dober v opravljanju svoje funkcije ?!Saj se vidi in čuti, mar ne?

P.S. Pa še pust prihaja; ozrite se naokrog, marsikomu je že in marsikomu še bo padla maska! Garant!

Št. komentarjev: 2
  1. marela pravi

    Predlagam, da naslednjič povabiš v oddajo Kresalovo, Senico, glavno veterinarko, Pogačnika pa boš imel super šov. Vsi se bodo delali, da nič ne vedo o Baričeviču, ti pa jih vse nabij 🙂

  2. mi-ya-gi pravi

    marela, pa misliš, da bi prišli? Omenjeni se pojavljajo samo v medijih, ki jih lahko cenzurirajo, pa še tam jim uhajajo neumnosti in prozorne laži.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen