Ko vas zapusti partner

2

Piše: Dajana Babič, slovenska blogerka

Pustil vas je. Torej se pripravite na pekel. Ne boste mogli spati. Ne boste mogli jesti. Ne boste mogli misliti na nič drugega, kot na to. Smilili se boste sami sebi. V nedogled boste hoteli poslušati žalostne ljubezenske pesmi. Na živce vam bodo šli otroci, ki so kar tako – brez razloga – veseli. Otroci so vendar vedno veseli brez razloga. Na živce vam bodo šli vsi ljudje, ki so veseli. Vsi ljudje, ki so v zvezah. Vsi ljudje, ki gredo nekam s svojim partnerjem. Vsi ljudje, ki govorijo o svoji prihodnosti. Vi prihodnosti nimate več. Vi se ne veselite ničesar več. Prihodnost sem vam je sesula prejšnji teden. Po msn-ju. Razlagal vam ne bo, zakaj, nehajte to že pričakovati. On se je vendar že “pogovoril” z vami.

Bolelo vas bo. Dolgo. Zelo dolgo. Bolj, ko boste drezali v bolečino, bolj vas bo bolelo. Zato: odstranite vse sledi o njem. Odstranite vse slike, vsa pisma, vse mejle, vse, kar vam je dal, vso njegovo obleko, ki je ostala, vse njegove kreme, vse njegove britvice, vse papirčke, kjer je on kaj napisal, vse CD-je, vse stvari, kjer je njegova pisava. Vse. Predvsem pa ne brskajte po internetu za njim ali za to njegovo „novo“. Ne pišite nobenih komentarjev. Udarite se po prstih! Ne pišite na blog ničesar o osebnih stvareh. Nič. Če ste kaj takega napisali, kar mislite, da ni v redu, izbrišite. Ohranite svoj ponos in svojo čast. Ohranite svojo intimo. Pomislite, da živite v majhni Sloveniji, kjer je najbolj zanimivo to, kdo se je s kom ločil in kdo je bil kje prevaran. In pomislite na to, kljub temu, da se vam v tem trenutku zdi, da sploh nimate prihodnosti, da bo čez čas popolnoma drugače in da boste svojo situacijo videli z drugimi očmi. Ne ponižujte se. Ne vabite nikogar na vašo žalostinko. To morate preživeti sami. Žal žalostink ne mara nihče. Ko boste to žalostinko preživeli, boste naredili velikansko žurko. Obljubite si to. Pred tem pa morate preživeti to žalost in se dvigniti iz tega groznega stanja. Potem boste lahko o tem govorili. A ne zdaj! To, da ste žalostni, ne zanima nikogar. Že res, da bo kdo kdaj kje vprašal, kaj je z vami… Saj res, pustil te je. Kako pa si kaj? Ja kako… žalostno. Kot da ga zanima… Saj ga… a, kaj naj vendar reče? Svojo bolečino boste morali odboleti sami.

To je obdobje žalovanja. Tudi, če komu poveste, kaj je z vami, boste nesrečni že zaradi njegovega brezčutnega odgovora. Nihče pojma nima, kako je z vami v takem stanju. Morda bo imel kdo majceno pojma, kako je bilo z Dajano, ko bo to prebral. A trenutkov je na milijone in milijone, misli je na milijone in milijone in nihče ne more v vaše občutenje. Čisto sami se boste morali vzdigniti iz mizerije, ki ste si jo sami ustvarili. Zakaj že imamo pregovor: Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal? Če boste iskali sledi za tistim, ki vas je zapustil, vam bo to prineslo samo še več bolečine. In čisto nič drugega. Lahko pa poskusite in boste videli, da imam prav. Torej… preusmerite pozornost stran od tega, delajte nekaj povsem drugega. Bolj, ko se boste izogibali vsega, kar v zvezi s tem boli, prej boste ozdraveli. Drugače pa nimate šans. Preteklost je preteklost in naj v ostane v preteklosti. Naj vam bo vendar jasno, da ne bo prišel nazaj. Ne bo. Konec je.

Št. komentarjev: 2
  1. nastja pravi

    dobro!!

  2. Miha pravi

    Ko bi loh zbrisal vse moje mišlenje in vstavil ta tekst v moje možgane, da bi me vodil in vedno znova postavil na realna tla!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen