Kaj je naslednje ali človeško hlastanje po vedno novem

0

Piše: Dajana Babič, slovenska blogerka

Ste že opazili, da ste si nekaj močno močno želeli. In… potem ste to končno dobili. In ko ste to končno dobili, ste bili za trenutek presrečni. Za trenutek. Potem ste ta trenutek prespali. Koliko časa ste resnično uživali v tem, da ste dobili to, kar ste si tako močno želeli? Mogoče en mesec, en teden, en dan… en trenutek? Naslednji mesec, naslednji teden, naslednji dan, naslednji trenutek… ste bili že spet nesrečni, ker … niste dobili nečesa drugega, kar je bilo takrat (v tistem vašem zdaj) na vaši listi. To, kar ste včeraj dobili… to je bilo že včerajšnje, to ni imelo več nobenega leska, saj ste to že osvojili, za to knjigo ste dobili Prešernovo ali Nobelovo nagrado… ali karkoli pač… No, drugi so vas potrdili, so vas opazili, so vam dali pozornost… A ta knjiga je bila narejena in napisana že zdavnaj in nima zveze z vašim sedanjim življenjem tukaj in zdaj… Za to knjigo ste sicer dobili tako visoko nagrado, dobili ste pozornost, ki ste jo potrebovali… A zdaj se počutite grozno, saj ste v popolnoma drugi vibraciji, v popolnoma drugem filmu, v popolnoma drugem stanju, v popolnoma drugem čustvu, s popolnoma drugimi, novimi načrti, s popolnoma drugimi ljudmi okoli sebe in… In boste ponoreli, če se vaša želja takoj in zdaj ne izpolni!

Zato si vedno želimo novega in novega. Zato ni nikoli konca. Zato nismo nikoli popolni. Zaradi tega – zaradi naših želja Vesolje ekspandira. Zato je nemogoče, da bi naše življenje trajalo samo eno življenje. Kako? Kdaj pa bomo uresničili vse svoje želje? Kdaj bomo šli na vse kraje sveta, ki jih želimo videti? Kdaj bomo pogledali vse filme? Kdaj bomo prebrali vse knjige? Kdaj bomo pospravili vse fotke, ki smo jih posneli, v album… uf… zdaj imam novega moža… moram narediti nov album… pa novo mapco za novega otroka, ki zdaj hodi že v drugi razred… Kdaj bomo pogledali, postorili, dobili vse stvari, ki bi jih radi imeli, vse preizkušali, prebrali že enkrat Dajanin blog do konca… pa zdaj ima še druge avtorice… kdaj bom vse to prebral!!!! Vedno se najde kakšna stvar, ki je še nisem videl in zdaj… Zato nismo nikoli zadovoljni. Zato ker je okoli nas tooooooollllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkoooooooooo norih in novih in prelepih in adrenalinskih in fantastičnih stvari, ki jih želimo imeti, ki jih moramo dobiti, ki jih želimo videti, ki jih želimo slišati, ki jih moramo imeti. Če jih ne bomo dobili ta trenutek takoj zdaj, bomo kar umrli. Zakaj si jih želimo imeti? Ker mislimo, da se bomo počutili bolje, če jih bomo imeli. No, saj se počutimo bolje, ko jih dobimo. A le za trenutek.

Potem pa se spet vprašamo… Kaj je naslednje. Kaj bo jutri? Ker vedno bo jutri. Vedno bo po koncu leta prišlo novo leto, drugo leto, naslednje leto. To bo seveda popolnoma enako kot staro, če ne bomo nekaj spremenili v naši vibraciji. V tem, kako se mi počutimo (glej komentarje: Božično-novoletno pričakovanje… česa).

Ko smo končali osnovno šolo… smo takoj hoteli v naslednjo šolo, ne? Ko smo dobili prvega otroka, smo hoteli takoj naslednjega – vsaj jaz. Ko nas je zapustil prvi mož… smo se hoteli takoj poročiti oz. dobiti drugega… Hočem reči… takoj, ko je nek ciklus akcije končan (vsak ciklus akcije ima začetek in konec), pride po koncu takoj neznosno hrepenenje po novem. Po naslednjem.

Kaj bo naslednje? Kaj bo novega?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen