Jože Činč o športnih stresih vseh vrst

1

Piše: Jože Činč, entertejner

Boug daj lüdstvo… Kako? Verjamem, da enako kot (nas) večina. Kakor kdaj. Baje, da je zato krivo vreme, saj sem prebral nekje tudi nasvete poznavalcev (psihologov ipd.), da je to res in kako naj bi se »rešili« t. i. negativnega vpliva vremena. Ženske naj bi se izzivalneje oblačile (opa, naj pričakujem zimske jakne z dekoltejem?!), pa saj je včasih tudi – 18?!  Strokovnjaki predlagajo tudi flirtanje, češ, da ful pomaga pri razpoloženju! Če se ne motim je flirtanje lahko potencialno za skok čez plot! Mar zdaj naj kar čez plot skačemo, da se bomo boljše počutili ali kaj? Nato pa še savna in smo kot novi. Baje. Me zanima, kako bi tekel pogovor med partnerjema, če bi eden od njiju dejal: »veš, danes sem ful down pa bi šel (šla) malo ven flirtat, kaj ti praviš na to ?« Se vam zdi to banalno, normalno, zabavno? Ja, kaj, ko pa so to nasveti strokovnjakov!

Saj sploh ne vem, zakaj sem začel s tem. Zadal sem si, da danes ne bom o politiki, ker je itak vse isto. Pa bi imel teme: saga o razrešitvi ministra Erjavca, letalo Falcon, kako »lovijo« na lažeh g. Golobiča, veleumni predlogi o pokrajinah,… Pa mi ni o tem za pisat. Dosadno. O politikih le toliko, da se je (skoraj) vsa naša politična srenja udeležila umestitve novega ljubljanskega nadškofa Antona Stresa, ki ga baje čaka zelo stresno obdobje.

Če smo že pri stresih, sem praktično mislil napisati nekaj besed o stresnem obdobju našega športa. Tudi o stresih, ki mi jih povzročajo naši športniki, denimo rokometaši. Če sem bil v prvi fazi tekmovanja na EP dokaj zadovoljen z igrami, me je pa včeraj »razpičil« poraz proti Čehom. Ne to, da so bili Čehi boljši ampak odnos naših do igre, če hočete, nasprotnika. Nisem se mogel znebiti občutka, da so jih naši podcenili. In če nekoga podcenjuješ, le-temu pa vse laufa, je končni izid predvidljiv. Zatorej fantje, niso dovolj le izkušnje in super trener ampak (vsaj včeraj) timski duh, ki ga nisem začutil, žal. Ajde, gremo dalje!

Ajde, gremo dalje, je pa zadnje tedne moderen izraz pri hokejistih Olimpije in Jesenic, pa deloma tudi pri košarkarjih Olimpije. Pomeni-poln kufer imamo obljub, ajde gremo! Kaj se dogaja z (nekdanjimi) velikani ? Še lansko in predlansko sezono tako HK Olimpija in Jesenice v samem EBEL vrhu, danes pa kolaps, totalen. Ne ve se baje, kdo pije, kdo plača, plačil igralcem od nikoder, borbe za oblast v vodstvenih strukturah na pretek, ta »glavni« v klubih ne stopijo niti v slačilnico ampak »glume gljivu«. Do kdaj? Dokler več niti eden od igralcev ne bo hotel stopiti v avtobus; se je že zgodilo! Jesenice, podobna zgodba.Najbolj zanimivo pa je to, da igralci, ki jim je »nekdo« dolžan plačila odhajajo, praktično čez noč pa že imajo zamenjave! Par Rusov, Američanov, Fincev,…, starih cca. 35-40 let nato pride in zgodba se nadaljuje!?! Mar ti »nadomestki« igrajo za dušo? Ok. Recesija. A je Hrvati nimajo? Poglejte ekipo Medveščaka in vse vam bo jasno.Baje, da vsak DOBI po par jurjev in to točno na datum! Pri nas? Norca delanje!

Prav tako je pri košarkarjih Olimpije, ki je postala pravi poligon za »nategovanje« igralcev! Najslabša evro-sezona, Zdovc si puli lase, tistih malo, ki mu jih je še ostalo in rezultat vsega-porazi proti Črnogorcem, Bosni in nazadnje- ja,uganili ste-Hrvatom! Kdaj nazadnje je »neki« KK Zagreb zmagal v Ljubljani?

Kam drvi slovenski moštveni šport? In kdo bo ob vseh teh peripetijah, borbah za oblast v klubih še pripravljen financirati te »projekte«? Samo za primer: Joc Pečečnik je nedavno tega izjavil, da bi bil »džek« , če bi sedaj imel tistih 25 milijonov, ki jih je pognal v prenovo Bežigrada, a mu niti do sedaj nihče ne more (noče?) povedati kako dalje? No, toliko o tem. So pa tudi lepe stvari v našem športu. Alpinci in nordijci dobesedno »razturajo«. Baje, da imamo najmočnejšo ekipo desetletja za OI, ki bodo v Kanadi. Se pravi, da medalje bodo. Pa tudi, če ne, ne bodimo preveč nejevoljni. OI so specifika. Pa ne sedaj naših deklet in fantov obremenjevati z medaljami, kajti vemo, kakšni smo ljudje. »Pa saj sem vedel, da ne bo medalje« ipd…..Počaaaasi! Ne bo konca sveta brez naših medalj!

Tak, ludstvo, mejte se do naslednjič in navijajte za naše!

Število komentarjev: 1
  1. Manitu pravi

    Nisi nič napisal o prepotentni Tini Maze. Sedaj ko so jo naši spravili do denarja in uspeha, pa bi kar odšla nastopat za drugo državo. To vam je prava “slovenka”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen